:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WITCHES OF EASTWICK, THE
WITCHES OF EASTWICK, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-01-22
FILM
Na zijn rol als Jack Torrance in The Shining van Stanley Kubrick werd Jack Nicholson de vleesgeworden duivel voor Hollywood. Best opmerkelijk hoe één van de beste acteurs ooit in de jaren 80 in heel wat wegwerppulp belandde, want op de Oscar-winnaar Terms Of Endearment en Burton's Batman na, stelde de filmografie van Nicholson in de eighties maar weinig voor. Wel veel entertainende, maar matige films zoals The Witches Of Eastwick van George Miller die ons de Mad Max-trilogie en de reboot uit 2015 schonk. Om het met grove woorden te zeggen, het verhaal van The Witches Of Eastwick is best sullig, en je vraagt je af welke paddenstoelen Hollywoodproducenten hebben gegeten om hiervoor groen licht te geven. Maar goed, The Witches Of Eastwick is ook 80's-nostalgie. Of wat vroeger kon, en nu niet meer...

Eastwick is een gehucht waar niets gebeurt. Een plattelandsdorp waar 8000 mensen leven en iedereen elkaar kent. Ten minste dat denkt men, want drie vrouwen hebben iets gemeenschappelijks: als ze iets luidop wensen, dan wordt dat in een mum van tijd waarheid. De iewat preutse Jane Spofford (Susan Sarandon) brengt haar tijd door met de plaatselijke jeugd de geneugten van klassieke muziek aan te leren, de excentrieke Alexandra Medford (Cher) verdient de kost als beeldhouwster (en wel met beeldjes met big boobies) en de aantrekkelijke Sukie Ridgemont (Michelle Pfeiffer) is een miskende journaliste die vijf kinderen uit een gestrand huwelijk met zich meesleept. Hun dagelijkse leven wordt verstoord wanneer zij een plaatselijke, strontvervelende speech kunnen doen stoppen door een regenvlaag over Eastwick te sturen. Als ze dat kunnen, waarom niet luidop dromen van een ideale man? En jawel, die arriveert in de persoon van Daryl Van Horne (Jack Nicholson).

De ware Jakob blijkt echter een boer eerste klas te zijn die zich aan niemand stoort en er alleen maar op uit is om in het broekje van de vrouw te kruipen. De excentrieke Daryl Van Horne is het gespreksonderwerp van het dorp. Kan ook moeilijk anders een immens landgoed dat zelfs Bruce Wayne jaloers van zou maken. Wie is deze malloot? Maar al gauw weten we het, het is de duivel himself die het hart van de drie weet te veroveren.
 
The Witches Of Eastwick is eigenlijk een horrorkomedie voor volwassenen. De plot is wel onnozel en ontspoort meer dan eens, maar de dialogen zijn duidelijk voor volwassene oren bestemd. We laten het aan jullie over om te beslissen of de conversatie van drie vrouwen over de lengte van Nicholsons liefdespaal relevant is of niet, maar een oneliner als "I always love a bit pussy after lunch" blijft een klassieker die kan opboksen tegen de soms gedateerde special effects die vooral de laatste minuten als net iets te oubollig overkomen. 

BEELD EN GELUID
Deze release is het ultieme bewijs dat Blu-ray zijn nut heeft. Een stokoude film die helemaal werd opgepoetst tot een visueel festijn. Jammer dat niet alle films zo'n behandeling krijgen, maar niet iedere film is uitgebracht bij een melkkoe als Warner. Een prachtige fotografie (Vilmos Zsigmond was de verantwoordelijke, dus moeten we niet meer zeggen) die tot in de puntjes gerestaureerd werd en een meer dan verdienstelijke geluidsband (Engels DTS-HD MA 5.1) met een soundtrack van John Williams.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze uitgave. Wel is er een trailer.

CONCLUSIE
The Witches Of Eastwick is zeker geen meesterwerk, wel leuk 80's-vertier die het vooral van zijn melancholische kracht moet hebben en beschikbaar is op een meer dan puike Blu-rayuitgave.



cover



Studio: Warner

Regie: George Miller
Met: Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer

Film:
6/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1987

Leeftijd:
12

Speelduur:
118 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
500091719


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Russisch Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Grieks, Tsjechisch, Kroatisch, Sloveens, Bulgaars, Roemeens, Russisch Hebreeuws, Engels CC, Duits CC, Italiaans CC
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij