:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHAT KEEPS YOU ALIVE
WHAT KEEPS YOU ALIVE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-02-06
FILM
Films waarin de ledematen van een mens eerder als afval van de slager aanzien wordt. De ene krijgt er stante pede een natte broek van en zet er de stempel “kunst” op, terwijl anderen er niets van begrijpen. Dit maar om te zeggen dat horror niet bepaald het soort genre is dat voor eenheid zorgt, en daar zal What Keeps You Alive niets aan veranderen. Maar voor wie het allemaal niets kan schelen, kunnen we je zeggen dat je deze film van Colin Minihan in één rit uitzit zonder dat de adrenaline je naar je smartphone trekt, ook al duurt het een half uur vooraleer de hel losbreekt. Een mens opwarmen heet dat!

Net zoals heel wat horrorprenten, begint ook What Keeps You Alive met vreugdevolle taferelen die uit het gezinsleven zijn gegrepen. We bevinden ons in een afgelegen gebied, ergens in Canada. Jackie (Hannah Emily Anderson) en Jules (Brittany Allen) zijn een jaar getrouwd en alles lijkt goed tussen hun te lopen. Wanneer Jackie haar vrouw naar een vakantiewoning inviteert, begrijpt Jules niet waarom haar buurvrouw haar als Megan aanspreekt. De verbaasde vrouw wil er meer over weten en ze krijgt te horen dat er verleden jaar een jonge vrouw in de omgeving van Jackie stierf. Jules vraagt zich af waarom haar echtgenote dit allemaal verzwegen heeft, maar eens ze zelf van een klif geduwd wordt, beseft ze dat haar vrouw een psychopate is die het geld van de verzekering wil opstrijken. Kan Jules het alsnog redden? Het antwoord hierop weet u een uur later.

Een spannend kat-en-muisspel volgt, ook al volgt het slachtoffer niet altijd de wetten van de logica, maar ook dat is eigen aan de horrorfilm. Opmerkelijk is het knappe acteerspel van de twee vrouwen, en om horrorclichés te gebruiken: een gegeven dat niet te vaak opduikt in goedkope gruwelproducties.

Ook de regie van Colin Minihan staat aardig overeind. Minihan vormde samen met Stuart Ortiz The Vicious Brothers: een duo dat in 2011 de sciencefictionfilm Grave Encounters maakte en in Canada zo’n cult werd dat er een jaar later een vervolg op kwam. Het is trouwens grappig (en knap) om te zien hoe op het einde van de film Minihan regiegewijs een knipoog doet naar Lars von Trier (dramatische vertraagde beelden op de tonen van klassieke muziek). Kortom, What Keeps You Alive is meer dan aardig.

BEELD EN GELUID
We voelen ons een heel klein beetje als politici die alsmaar herhalen dat het hun schuld niet is dat het klimaat om zeep is, maar toch moeten ook wij ons in het web van de herhaling begeven. Een goedkope productie kan nooit eerlijk wedijveren met dure Hollywoodblockbusters als het op beeld en geluid aankomt. Als je dit in acht neemt dan komt deze horrorfilm er behoorlijk uit. Af en toe wordt het wel eens psychedelisch als bijvoorbeeld de lijntjes op de T-shirts beginnen te flikkeren, maar los daarvan is What Keeps You Alive genietbaar met naast bloederige beelden ook heel wat natuurlijk schoon. Kwestie van een evenwicht in het leven te vinden. De geluidsband is Engels Dolby Digital 5.1, de ronduit debiele rocksoundtrack (denk aan een hybride van Bon Jovi en Survivor) krijg je d’er gratis bovenop.

EXTRA'S
Of u er echt op zat te wachten, betwijfelen we sterk. Voor wie dat wel deed moeten we ontgoochelen: deze dvd-release wordt op de markt gegooid zonder ook maar één extra. 

CONCLUSIE
Slechte horror. Het zijn helaas twee woorden die te vaak als combinatie passen, maar bij What Keeps You Alive denk je daar geen seconde aan. Origineel is het niet, wel nagelbijtend goed. 


cover
Studio: Source 1 Media

Regie: Colin Minihan
Met: Hannah Emily Anderson, Brittany Allen, Martha MacIsaac

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2018

Leeftijd:
16

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717662576614


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
 • geen

Andere recente releases van deze maatschappij