:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ASSASSINATION NATION
ASSASSINATION NATION
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-05-07
FILM 
5,9 op 10. Dat is de gemiddelde score die deze film op IMDb krijgt. Het zegt veel over de smaak van het huidige bioscooppubliek, want Assassination Nation van Sam Levinson verdient beter, al was het maar voor de zeer originele toon. De slotmomenten zijn er misschien net iets te veel over, maar wat je in de rest te zien krijgt is een fascinerend vraagstuk. Want zeg zelf, hoe zou jij reageren mocht je gehackt worden en dat nadien die hacker jouw volledige vuile was openbaar op het net gooit? Zou je een revolver nemen en jezelf door de kop schieten of zou je de boosdoender een koekje van eigen deeg geven?

Het is het trieste lot voor de inwoners van Salem. Alvorens de hacker zijn slag kan slaan, volgen we eerst de dagelijkse belevenissen van vier meiden Lily (Odessa Young), Em (Abra), Sarah (Suki Waterhouse) en Bex (Hari Nef). Vier grofgebekte dames die alles doen wat een normale tiener niet hoort te doen. Zich verschuilen op de toiletten van de scholen om daar wat obscene foto's van zichzelf te maken om ze nadien op hun Instagram te plaatsen. Het zal je dochter maar wezen, maar de vier malen er niet om. Uitgaan is hun leven en hun gsm het belangrijkste object in hun leven.
De smartphone, de beste vriend uit je leven tot op het moment dat een sluwe hacker al je geheimen openbaar maakt en het mobieltje (gebruikt iemand dat woord nog?) je vijand wordt. Het overkomt iedere inwoner van Salem. Als de burgemeester van het stadje de eerste pineut wordt en zichzelf door de kop schiet dan kunnen de inwoners er nog enigszins mee lachen, politici die op hun bek gaan zijn altijd wel leuk, maar als het de kleine man treft dan gaan de poppen aan het dansen.
Hoewel Assassination Nation een compleet ongeloofwaardige film is, en op het einde zelfs een schaamteloze slasher wordt, heeft het eerste uur een lekker tempo dat bij momenten wat doet denken aan Spring Breakers of The Bling Ring. Jongelui die compleet los gaan. Eigentijds en geen seconde vervelend, het is niet iedere film gegeven, zeker niet als de acteerprestaties niet verder reiken dan het bakvisniveau. Maar, en dat siert Assassination Nation, je hebt daar geen seconde last van. Meer zelfs, je geniet ervan. Helaas zie je ook op het hoesje dat er een tijd zal komen voor wraak en dat de vier meiden de wapens zullen oppikken om hun wraak te nemen. Die is wel zoet, maar ook één die bulkt van de clichés dat je halverwege de actiescenes meer zit te denken aan dat colaatje die uit de ijskast moet. Die pudding die dus in elkaar zakt, maar dat belet niet dat het aflikken van de vingers nog lekker smaakt. Als popcornvoer geslaagd, cinematografisch dan weer een gemiste kans en dat is jammer. 

BEELD EN GELUID
Assassination Nation is in België alleen op dvd uit, en dat zal wel komen door het feit dat geen kat deze film kent en dat de verkoop ervan niet al te denderend zal zijn. Maar goed, dit is een Universal-release en dat is het soort label dat de kijker niet te gauw in de steek laat, ook al gaat het om een voor hun onbelangrijke film. Er valt niks op aan te merken. Mooie kleuren, een degelijke geluidsband en alles wat een goede dvd nodig heeft.
EXTRA'S
Buiten een gag reel (ook bekend als bloopers) en wat weggelaten scènes valt hier niets extra's te rapen. Twee op tien voor de moeite, maar het blijft met glans een dikke buis.

CONCLUSIE
De kans dat je Assassination Nation uit de winkelrekken verlost schatten we eerder klein in, maar toch heeft deze film een lekkere schwung die jammer genoeg door zijn clichématig slasher-einde naar de middelmaat zakt.


cover
Studio: Universal

Regie: Sam Levinson
Met: Odessa Young, Abra, Suki Waterhouse, Hari Nef

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083169725


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Zweeds, Noors
Extra's:
• Gagreel
• Deleted Scenes


Andere recente releases van deze maatschappij