:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOW TO TRAIN YOUR DRAGON - SHORT FILM COLLECTION
HOW TO TRAIN YOUR DRAGON - SHORT FILM COLLECTION
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2019-05-19

FILM
Van de franchise How To Train Your Dragon zijn in de periode 2010-2014 enkele kortfilmpjes gemaakt; in het bijzonder naar aanloop van de derde film zijn deze nu op één dvd verzameld. Gift Of The Night Fury kwam daarbij al eerder uit op een aparte release, Legend Of The Boneknapper Dragon was reeds in de bonussectie van de eerste en Dawn Of The Dragon Racers in de bonussectie van de tweede film terug te vinden. Blijft nog over: Book Of Dragons, een redelijk simplistisch filmpje dat vooral gebruik maakt van (goedkopere) rudimentaire handgetekende animatie. Kwalitatief is er niets mis met de kortfilms, maar deze release heeft een zeer groot oude wijn in nieuwe zakken-aura over zich. Desalniettemin: voer voor completisten!

Legend Of The Boneknapper Dragon

Gobber (Craig Ferguson) neemt de jeugd uit Berk mee op een mythische zoektocht naar de Boneknapper, een draak die volledig uit de skeletten van zijn tegenstanders bestaat. Zijn protserige heldenverhalen doen Hiccup (Jay Baruchel) en de zijnen echter vermoeden dat Gobber vooral goed is in het verzinnen van verhaaltjes. Toch blijkt de Boneknapper niet zomaar een verzinsel...
Book Of Dragons
Gobber vertelt het verhaal van Bork, de eerste Viking die op het idee is gekomen om draken te klassificeren. Wat volgt is een ellenlang klassificatie, doorspekt met stukjes animatie uit andere segmenten geleend.
Dragons: Gift Of The Night Fury
In deze kerstkortfilm bezoeken we opnieuw het Vikingdorpje Berk uit How To Train Your Dragon, waarin de Vikings zich klaarmaken voor het jaarlijke winterfeest Snoggletog - ze waren blijkbaar goed in de wind toen ze de naam verzonnen. De draken, waarmee ze in de hoofdfilm vrede hebben gesloten, vliegen echter kort voor het feest om onverklaarbare reden weg. Alleen Hiccups Night Fury, die niet kan vliegen zonder zijn baasje, blijft verweesd achter. Wanneer Hiccup hem echter een nieuwe staart geeft, gaat ook de Night Fury ervandoor. Hiccup krijgt de kans om de draken te volgen en belandt op een eiland waar de draken naartoe zijn gevlogen om er te paren, eieren te leggen en vervolgens jonkies op te voeden. Hikkie wil met de troep jonge draakjes terugkeren naar het dorp op de vooravond van Snoggletog, maar Astrid (America Ferrera), die een deel van de achtergelaten eieren heeft verdeeld, weet niet dat deze exploderen als ze uitkomen. Uiteindelijk kan het dorp zich alsnog opmaken om te feesten.
Dragons: Dawn Of The Dragon Racers
Hiccup voert een nieuwe sport in waarbij de drakenrijders vanop de rug van hun draak zo snel mogelijk zo veel mogelijk schapen moeten verzamelen. Bij afwezigheid van hoofdman Stoïck (Gerard Butler) weet de jongen zelfs de andere vikings van het dorp zo ver te krijgen dat het nieuwbakken evenement de plaats inneemt van de gebruikelijke maar oh zo dodelijk saaie zeilregatta.
BEELD EN GELUID
Deze dvd is anamorfisch uitgevoerd in het oorspronkelijke 1.78:1-formaat, en zoals gewoonlijk kan er qua print niet veel fout gaan met CGI-films. We dienen evenwel de kanttekening te maken dat twee van de vier filmpjes ook op de Blu-rays terug te vinden zijn, dus wat dat betreft is een dvd opnieuw een stapje achteruit. De geluidsband is uitgevoerd in Dolby Digital 5.1, en het aangename nieuws is dat de volledige originele voice cast present heeft getekend.

EXTRA'S

Het ironische is dat deze filmpjes vaak zélf bonus zijn bij een reguliere film, dus als u hier nog bonusmateriaal bij het bonusmateriaal verwacht, dan moeten we u teleurstellen.

CONCLUSIE

Dit is uitsluitend voer voor mensen die álles, maar dan ook werkelijk álles van de franchise in huis willen hebben, en er niet om malen dat ze daarbij doubledippen.
cover
Studio: Universal

Regie: John Puglisi, Steve Hickner, Tom Owens, Elaine Bogan, John Sanford
Met: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller, Kristen Wiig, Jim Cummings, Tress MacNeille

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2010-2014

Leeftijd:
6

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083182960


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij