:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THIEF OF HEARTS
THIEF OF HEARTS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-08-04
FILM
80's-films. Of je vindt ze heerlijk of je vindt ze ongelooflijk gedateerd. Veel hangt natuurlijk af tot welke leeftijdscategorie je behoort, maar feite is dat ze films als Thief Of Hearts vandaag niet meer kunnen maken al was het maar wegens het muzikale thema dat steeds maar te pas en ten onpas in de film opduikt. Want ja, in die tijd liep de hitparade en de cinemacarrière een beetje parallel, al was het maar omdat destijds een videoclip de ultieme reclame voor de film was. Een groot succes werd Thief Of Hearts evenwel niet, ook al ging het om hetzelfde team dat ook achter Flashdance zat. Wel heb je de muziek van Harold Faltermeyer, de Duitse componist die aan Hollywoodproducties als Beverly Hills Cop en Top Gun een eigen synth-leven gaf.

Als we de legende moeten geloven droomde dan had regisseur Douglas Day Stewart het script al sinds zijn twaalfde in zijn hoofd. Nadat hij (volgens diezelfde legende) het verhaal 23 keer herschreef (niet dat je het ook maar één seconde merkt), mocht de regisseur van het befaamde producersduo Jerry Bruckheimer en Don Simpson zijn verhaal verfilmen. Dat lag ook voor de hand, want zijn scenario's voor zowel The Blue Lagoon en vooral An Officer And A Gentleman deden het bijzonder goed aan de kassa. Alles leek perfect gepland, niet in het minst met Steven Bauer in de hoofdrol die een jaartje eerder Hollywood-faam vergaarde als maatje van Tony Montana in Scarface. Maar soms loopt het anders af. Hoewel Bauer tot op vandaag nog altijd in films te zien is, gaat het (op een samenwerking met Brian De Palma in Raising Cain na) stuk voor stuk om films die straight to dvd werden.

Bauer mocht in Thief Of Hearts de rol van charmante dief spelen. Scott Muller (Steven Bauer) is een gewiekste klaploper die samen met de gewelddadige Buddy Calamara (David Caruso) rijke stellen overvalt. Buddy heeft de ballen en Scott de hersenen. Op een avond breekt hij binnen bij de steenrijke Mickey (Barbara Williams). Scott neemt tijdens de diefstal ook haar dagboek mee en hij ontdekt dat de interieurontwerpster naar een interessanter leven verlangt dat ver weg is van dat met haar man Ray Davis (John Getz) die zich alleen maar zorgen maakt over de kinderboeken die hij schrijft. Moeten we eraan toevoegen dat er romantiek in de lucht hangt?

Een verhaal dat je in een paar uur verzint, ook al deed Douglas Day Stewart er ettelijke jaren over. Toch heeft de film een bepaalde magie, al was het maar voor Bauer en Barbara Williams (op Watchers met Corey Haim na, werd Thief Of Hearts haar "bekendste" film) die voor wat vuurwerk zorgen. Caruso die twee jaar geleden doorbrak met First Blood is op zijn zachtst uitgedrukt door diens overacting onuitstaanbaar, en dat ligt niet alleen aan zijn idiote haartooi. John Getz die we vooral kennen van The Fly en de sequel doet het prima als sul. Thief Of Hearts is uiteraard voorspelbaar, maar om de één of andere reden is het toch ook leuke 80's-cinema. Of ligt het dan toch aan ons?

BEELD EN GELUID
Wie Thief Of Hearts in zijn collectie wil en geen regiogebonden Amerikaanse blu-ray wil, zal zich tevreden moeten stellen met de dvd-release die je her en der voor een prikje op de kop kan tikken. Niet dat we gesponsord worden, maar wij vonden ons exemplaar op Amazon voor net geen euro. Waarschijnlijk omdat de film zeer veel buitenopnames in San Francisco heeft, en wegens het flashy 80's-design, komt alles verzorgd over. Ook het geluid mag er wezen, ook al wordt de synth-soundtrack en de bijbehorende ballad je in de strot geduwd.

EXTRA'S
Op deze disk van Paramount vind je geen enkele extra.

CONCLUSIE

Thief Of Hearts is foute 80's-romantiek pur sang. Te nemen of te laten.


cover
Studio: Paramount

Regie: Douglas Day Stewart
Met: Steven Bauer, Barbara Williams, David Caruso, John Getz, George Wendt, Christine Ebersole

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1984

Leeftijd:
AL

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
3333973124402


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Turks, Spaans, Noors, Zweeds, Deens, Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij