:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RENTAL, THE
RENTAL, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-02-05
FILM 
Niet dat hokjes nu per se moeten, maar we hadden best wat moeite om The Rental in eentje te duwen. Niet dat de film uitblinkt in originaliteit. Au contraire zouden we zeggen, maar het is duidelijk dat er op diverse paardjes gewed wordt. De ene keer is het een doordeweekse thriller, dan gaat men weer wat de horrortoer op en het einde kun je zelfs spreken van een slasher. Een bont allegaartje van stijlen, zo veel is zeker, maar daarmee is veel gezegd over The Rental...
Maar goed, de film kreeg wel de nodige buzz en dat is altijd wat gemakkelijker als je naam Dave Franco is (en dus broer bent van) en ook nog eens getrouwd bent met Alison Brie waardoor je haar tussen het boterhammen smeren door kan vragen of ze zin heeft om te spelen in je film. Voor Franco werd het zijn debuut als regisseur, maar acteur kennen we hem vooral van Superbad, 21 Jump Street en The Disaster Artist.

Charlie (Dan Stevens), zijn vrouw Michelle (Alison Brie), zijn broer Josh (Jeremy Allen White) en zijn zakenpartner Mina (Sheila Vand), die ook de vriendin van Josh is huren voor een weekend een vakantiehuis aan zee. Mina die van Arabische afkomst is heeft er al niet veel te zin in, want de verhuurder Taylor (Toby Huss) heeft nogal racistische trekjes en waarom zou ze haar zuurverdiende centen aan hem gaan geven. Maar de riante villa is veel te aantrekkelijk om af te slaan en de vier besluiten om er een ultiem weekend van te maken. Maar wat ze niet weten is dat ze door de verhuurder bespied worden, en uiteraard zal alles wat ze uitsteken tegen hun gebruikt worden.
De film duurt net geen anderhalf uur en wie enkel uit is op bloed moet veel geduld hebben, want het is pas op het einde dat de poppen aan het dansen gaan en voor doorgewinterde horrorfreaks zal het sowieso niet meer voorstellen dan een flauw aftreksel van een slasher. Het verhaal en de plot (allemaal geschreven door Franco) heb je al honderden keren gehoord, en het zou ons verbazen indien niet beter. Wat de film wel gaande houdt zijn de prima vertolkingen die vooral in de eerste helft van de film goed blijken te werken, maar eens het tijd wordt om de kat de horrorbel aan te binden wordt het allemaal veel te lauw. Best genietbaar als avondvulling, maar na een dag ben je hem gegarandeerd vergeten!

BEELD EN GELUID
Deze horrorfilm (als je hem zo kan noemen) heeft weinig of geen donkere scènes. Alles speelt zich binnenshuis af of ergens aan een woelige kust. Technisch valt er niets op aan te merken. Niets bijzonders, maar wel altijd degelijk en met zeer realistische kleuren. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 die maar zelden echt van zich laat horen zoals bijv. gierende banden, de klotsende zee of de weinige jump scares.
EXTRA'S
Deze release heeft geen extra’s, maar de eerlijk gebiedt ons te zeggen dat we dit ook niet nodig vinden. 

CONCLUSIE
The Rental verveelt weliswaar geen seconde, maar het is duidelijk dat Dave Franco met weinig tevreden is en met de mosterd uit de beroemde slashers en thrillers zelf aan het knutselen ging. Het resultaat is genietbaar, maar toch het soort thriller waar je de dag nadien niet zal over praten...coverStudio: The Searchers

Regie: Dave Franco
Met: Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand, Jeremy Allen White, Toby Huss, Connie Wellman

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461877581


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij