:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WITH THE KILLER'S EYES (THE ITALIAN RIPPER)
WITH THE KILLER'S EYES (THE ITALIAN RIPPER)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-12-06
FILM
With The Killer's Eyes is zo'n typische dvd waarvan iedereen wel de cover kent (simpelweg omdat hij overal voor een euro te vinden was), maar waarvan slechts weinig mensen het resultaat hebben gezien. Deze laatsten mogen zich alvast gelukkig prijzen, want dit is simpelweg anderhalf uur tijdsverspilling.

De promojongens doen nochtans hun best, want als alternatieve titel heeft men er The Italian Ripper voor verzonnen, kwestie dat de koper denkt dat de film in de buurt zal liggen van The New York Ripper van Lucio Fulci. Behalve een close-up van een zwarte handschoen houdt de vergelijking hiermee op. Regisseur Corrado Colombo (maker van vier compleet onbekende films) doet je wel geloven dat zijn gedrocht dat gemaakt werd in opdracht voor de RAI een hedendaagse giallo is, maar daar is niks van aan. Bovendien vermengt hij de trant van de jaren '70 met een hypermoderne (nu al gedateerde) '90's-stijl waardoor het allemaal bijzonder lelijk oogt.

Vaak wordt deze Italiaanse TV-thriller gezien als een Italiaanse variant op (het uitstekende) Eyes Of Laura Mars uit 1978 van Irvin Kershner. Niet alleen heet het hoofdpersonage ook Laura (en houterig vertolkt wordt door Valentina Chico) maar ziet ze ook als Laura Mars vanuit haar eigen ogen hoe een seriemoordenaar vrouwen op een gruwelijke manier ombrengt. Laura werkt als een arts op het politiebureau waar ze autopsies verricht, en als haar gevraagd wordt om één van de lichamen te onderzoeken waarvan ze de moord in haar visioen heeft gezien, komt ze in contact met haar ex-vriend (Fabio Fulco) die nu hoofd van de recherche is geworden.

Wie tuk is op Italiaanse films zal zich hiermee het eerste kwartier wel zoet weten te houden omdat je het idee hebt dat de maker er iets tracht van te maken, maar na een tijdje wordt de plot zo idioot en merk je dat de regisseur geen jota begrijpt van spanning dat With The Killer's Eyes aardig op de zenuwen begint te werken en dat je het jezelf kwalijk neemt dat je voor dit schijfje gekozen hebt.

BEELD EN GELUID
Deze titel is van WWC, een label dat zich op de dvd-markt gooide met zeer goedkope titels waaronder An Amsterdam Tale met Sylvia Kristel en Shaolin Soccer. Destijds vaak te vinden in de bakken van 1 euro en dat zie je maar al te goed. Het beeld wordt nooit scherp, wel wordt het met de minuut onduidelijker en zijn de kleuren ronduit agfrijselijk. Je merkt dat dit niet de juiste aspect ratio is en ten slotte is er nog een, saaie Italiaanse Dolby Surround 2.0-geluidsband waar (kwestie van het nog wat erger te maken) een paar Italiaanse romantische synthpopnummers op te vinden zijn.

EXTRA'S
Gelukkig staan er geen extra's op dit schijfje.

CONCLUSIE
Giallo-fans die toevallig With The Killer's Eyes ergens zien rondslingeren en denken dat ze met deze film een verborgen pareltje hebben ontdekt moeten we teleurstellen, want dit gedrocht is een strontvervelende rip-off van Eyes Of Laura Mars die 15 minuten de aandacht weet te houden, maar daarna een slaappil wordt.cover
Studio: World Wide Cinema

Regie: Corrado Colombo
Met: Valentina Chico, Maddalena Maggi, Fabio Fulci

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
12

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664012598


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij