:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STAR TREK THE NEXT GENERATION - SEIZOEN 2
STAR TREK THE NEXT GENERATION - SEIZOEN 2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-06-24
SERIE
Net zoals dat bij Seizoen 1 het geval was, vinden we in deze boxset het gehele 2e Seizoen terug van de populaire TV Serie Star Trek – The Next Generation. Opvallend aan dit seizoen is dat Dr. Beverly Crusher (Gates McFadden) vervangen is door een nieuw personage nl. Dr. Katherine Pulaski (Diana Muldaur). Niettemin staat ook dit seizoen weer garant voor voor een heleboel actie, spanning en nieuwe vreemde culturen. Zo krijgen we bijvoorbeeld te maken met alternatieve tijdslijnen, de eeuwige bad guys nl. The Borg, we leren Luitenant Reg Barclay kennen (die een zeer bekend personage zal worden in alle Star Trek series to come), Q duikt wederom op en op het einde van dit seizoen wordt Captain Picard (Patrick Stewart) zelfs geassimileerd en dus deel van het Borg Collective …

De box bevat 6 DVD’s met daarop alle 22 afleveringen van het 2e seizoen: The Child, Where Silence Has Lease, Elementary Dear Data, The Outrageous Okona, Loud as a Whisper, The Schizoid Man, Unnatural Selection, A Matter of Honor, The Measure of a Man, The Dauphin, Contagion, The Royale, Time Squared, The Icarus Factor, Pen Pals, Q Who ?, Samaritan Snare, Up The Long Ladder, Manhunt, The Emissary, Peak Performance, Shades of Gray. Voor een synopsis van iedere aflevering kun je terecht op http://www.startrek.com/

BEELD EN GELUID
Het 2e seizoen is wederom in het originele 1.33:1 beeldformaat op DVD gezet. De kwaliteit van het beeld is merkelijk beter dan wat we bij Seizoen 1 voorgeschoteld kregen. Een zeer solide zwart niveau gecombineerd met heldere en frisse kleuren. De Dolby Digital 5.1 track (448 kbps) is van een degelijke kwaleit alhoewel men misschien wel iets meer gebruik had mogen maken van het .1 kanaal, dit wordt wel aangesproken maar we kregen soms wel de indruk dat dit nog iets heviger had gemogen. Er wordt geregeld gebruik gemaakt van de surround kanalen, dit dan vooral bij de gebeurtenissen op away-missions of in de ruimte.

EXTRA’S
De box van dit 2e seizoen is net als zijn voorganger uitgevoerd in een luxe digipack (van degelijke kwaliteit). Dit alles heeft tot gevolg dat eenmaal je de 7 seizoenen verzamelt, je bijgevolg een mooi collectie hebt. Zoals reeds eerder vermeld, bevat deze box 6 schijfjes, op de 6e schijf vinden we dan ook de extra’s terug:

Mission Overview (17 min.)
In deze extra kijgen we een kijkje achter de schermen van de serie. Door middel van interviews met cast en crew vormt dit een degelijke aanvullig op de afleveringen die je zonet bekeken hebt.

Selected Crew Analysis (13 min.)
Net als bij seizoen 1 worden hier 1 of meerdere personages uit de serie besproken. Dit ook weer met behulp van interviews met cast en crew evenals beeldmateriaal uit de serie zelf.

Production (17 min.)
Deze featurette gaat dieper in op de eigenlijke productie van de serie. Hierdoor komen dus ook muziek en special effects bijvoorbeeld aan bod. De gebruikte interviews bieden heel wat interessante achtergrondinformatie.

Memorable Missions (16 min.)
Cast en crew halen herinneringen op van gebeurtenissen tijdens de productie van seizoen 2, gaande van voorname bezoekers tot grappen die ze met elkaar uithaalden.

Starfleet Archives (17 min.)
Paramount spaart kosten noch moeite voor Star Trek en dat blijkt dan ook uit de gigantische ruimte die beschikbaar is gemaakt voor de Star Trek Archieven. Deze featurette geeft je een kijkje achter de schermen van deze archieven.

Boekje met info

Een mooie verzameling aan extra’s dus, samen goed voor zo’n 80 minuten. Toch bekruipt je soms het gevoel dat er toch nog wel wat meer moet te vertellen zijn over een 22-afleveringen tellend seizoen. Tachtig minuten op zich is zeker al niet slecht, maar het kan misschien toch wel wat beter. Alle extra’s zijn ook (optioneel) in het Nederlands ondertiteld.

CONCLUSIE
De Star Trek fans onder ons moeten niet twijfelen natuurlijk, deze box is een must-have. Beeld en geluidskwaliteit zijn zeer goed. De extra’s hadden iets uitgebreider gemogen maar wat aanwezig is, is onderhoudend en voldoende informatief.


cover
Studio: Paramount

Regie: diversen
Met: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Levar Burton, Marina Sirtis en Michael Dorn

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
88-89

Leeftijd:
AL

Speelduur:
957 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865556757


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Noors, Zweeds
Extra's:
• Mission Overview
• Selected Crew Analysis
• Production
• Memorable Missions
• Starfleet Archives
• Boekje met info

Andere recente releases van deze maatschappij