:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARRY ME
MARRY ME (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-06-26
FILM
Sinds de populariteit van de streamingdiensten zie je minder en minder romcoms op het witte doek. Marry Me was de grote uitzondering. Hoewel de film het bij ons maar lauwtjes deed, was hij een hit in de Amerikaanse box office. Op zich is dat een tamelijk grote verrassing te noemen, want de hoofdcast wordt ingenomen door twee oudgedienden die zeker niet in de bovenste schuif bij de jeugd van tegenwoordig liggen: Owen Wilson en Jennifer Lopez.
Over la Lopez doet men nogal graag smalend, toch is Jenny from the block een vrij goede actrice. Wie dat niet gelooft, moet maar eens U-Turn van Oliver Stone van onder het stof halen, waarin de latina een ravissante femme fatale vertolkt. Ook in Marry Me speelt Jennifer best aardig, ook al heb je meer dan eens het idee dat ze hier gewoon zichzelf vertolkt.  Want jawel, Lopez kruipt in de huid van de R&B-zangeres Kat Valdez, die zo populair is dat ze met een vingerknip alles krijgt wat ze wil, zelfs alle passagiers van een lijnvliegtuig op kaviaar en champagne trakteren als dat moet.

Alle stappen en handelingen van Kat staan in het teken van de sociale media, waarop ze zo veel mogelijk kijkcijfers moet zien te scoren. Het is een nepleven, maar het is ook het enige wat ze kent, en dus prijst de artieste zich gelukkig in haar gouden kooi, die streng bewaakt wordt door paria’s die alles nauwlettend in het oog houden. De nieuwste worp naar het succes is een duet met haar vriendje Bastian (Maluma). De song heet Marry Me, en de managers verwachten dat Bastian tijdens een televisieshow voor miljoenen kijkers de hand van Valdez zal vragen. Net voor Kat met een trouwjurk het podium opgaat, wordt de sociale media overspoeld met paparazzi-foto’s waarin te zien is hoe Bastian haar bedriegt met de assistente. Kat wil niet voor de ogen van haar fans afgaan als een gieter en heeft Bastian lik op stuk door een man uit het publiek te kiezen en hem op het podium te roepen. De gelukkige vogel is Charlie Gilbert (Owen Wilson), die samen met zijn dochtertje naar het optreden is komen zien. Totaal onverwachts vraagt Kat aan de man of hij met haar wil trouwen, waarop een verbaasd ja-woord volgt.
Voor de roddelbladen is dit de sensatie van de dag, maar de vraag is hoe het nu verder moet. Charlie Gilbert is al even saai als zijn naam zelf. Een goede vent, maar een wiskundeleraar die zich alleen maar bekommert om zijn dochtertje en axioma’s waar een normaal mens alleen maar een punthoofd van krijgt. Het enige doel van de man is ervoor te zorgen dat zijn schoolteam de mathalon wint, een quiz voor mathematische bollebozen, kortom, een saaie kloot die niks te zoeken heeft in de glamourwereld van Kat. De managers proberen Charlie om te kopen, maar het verhaal laat zich raden: de twee vormen een perfect stel.
Veel woorden om tot het besluit te komen dat deze romcom een wel heel voorspelbaar scenario heeft, maar dat is nu eenmaal eigen aan het genre, en als je dat kan vergeten is Marry Me een best genietbare film, ook al moet je er de verschrikkelijk acterende Sarah Silverman bijnemen, en lijken alle personages vervaardigd te zijn uit plastic. Af en toe probeert men wel een boodschap in de film te steken, maar struikelt Lopez over haar ego. Zo is er een scène waarin de zangeres het feit aanklaagt dat vrouwen van 35 jaar het moeilijk hebben in de showbiz, terwijl Lopez er zelf 52 is.
Een ander struikelblok kan de muziek zijn, want soms lijkt het er wel op alsof deze film dient om de zangcarrière van Lopez een nieuwe boost te geven. Het zijn één voor één in hun genre knappe songs, maar wie er doorgaans buikgriep van krijgt, weet welke marteling hem te wachten staat. Regisseuse Kat Coiro, die nu in de belangstelling staat met She-Hulk, kiest zonder meer voor de gemakkelijkste weg. Marry Me is een niemendalletje maar wel eentje dat geen seconde verveelt.

BEELD EN GELUID
Deze romantische komedie verscheen bij Universal op Blu-ray. Er is geen enkele donkere scène en zowat iedere minuut zit je ondergedompeld in een wereld vol glamour, wat dus betekent dat dit een zeer kleurrijke film is geworden. Door de glitter heen zie je mooie (nep)decors en gezichten die ingesmeerd zijn met make-up. Van enige storing is als verwacht geen sprake. Marry Me is wel geen musical maar de muziek is wel één van de hoofdrolspelers en die komt energiek over via de DTS-HD MA 5.1-geluidsband. Voor de rest hoor je qua effecten vooral veel gekibbel.
EXTRA’S
Er staan wel een heleboel extra’s op dit schijfje, maar of deze promofilmpjes nu de moeite zijn of niet is een andere zaak. Zo heb je een vijftal minuten weggelaten scènes en een gagreel die onder de twee minuten zit. In Jennifer Unveiled vertelt de zangeres-actrice je alles over haar personage. Leuk voor de fans, maar meer dan dat is het ook niet. In Behind the Camera: The Making of Marry Me komt vooral regisseuse Kat Coiro aan bod, en die heeft het over de cast en de locaties in New York. Voor de rest draaien alles extra’s rond muziek. In de korte featurette Turn It Up: The Music of Marry Me stipt men het belang van de muziek aan. In Live at Madison Square Garden neemt men een kijkje in de legendarische concertzaal Madison Square Garden, die zowel Jennifer Lopez als Maluma even goed al hun eigen broekzak kennen. In Married with Style licht men de openingsscène uit van de film wat een concertfragment is. Tenslotte is er nog de lyricvideo waarbij je het Jennifer Lopez-nummer On My Way mee kan neuriën als je dat wil.

CONCLUSIE
Originaliteit hoef je niet te zoeken in Marry Me, maar wie zijn neus niet ophaalt voor Jennifer Lopez en in mindere mate voor Maluma, heeft met deze romcom een leuke vangst beet. Een film die vol met clichés zit met plastic mensen, maar door zijn vakkundigheid (en Lopez) geen seconde verveelt.


coverStudio: Universal

Regie: Kat Coiro
Met: Jennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma, John Bradley, Sarah Silverman, Chloe Coleman

Film:
6/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2022

Leeftijd:
6

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5053083228170


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1
Spaans DTS 5.1
Italiaans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Engels CC
Extra's:
• Deleted Scenes
• Gag Reel
• Jennifer Unveiled
• Behind The Camera: The Making Of
• Turn, It Up: The Music Of Marry Me
• Live At Madison Square Garden
• Married With Style
• On My Way: Lyric Video 

Andere recente releases van deze maatschappij