:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SOLARIS
PERSBERICHT: SOLARIS
Bron: Fox - Datum: 2003-06-30 - Geplaatst door: Werner
Hoe ver ga je voor een tweede kans?

Het grensverleggend sciencefiction meesterwerk van het jaar vanaf 23 juli te koop en te huur op DVD.

Solaris is sciencefiction zoals u er maar zelden te zien krijgt, aangrijpend, meeslepend en grensverleggend. Dit is het meest ambitieuze en wellicht ook het meest succesvolle project van regisseur Steven Soderbergh tot heden. Het verhaal is geen vrijblijvende kijkervaring en toont ons hoe veelzijdig en fascinerend sciencefiction kan zijn. Interessant is ook dat James Cameron, één van de producers van Solaris en regisseur en scriptwriter van o.a. Titanic, Aliens en Terminator, audiocommentaar levert op de DVD van deze niet te missen topproductie.

Het verhaal
Superster George Clooney speelt de sterren van de hemel in deze science fictionfilm van Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Traffic). De bemanningsleden van een ruimtestation in een baan om een geheimzinnige planeet maken een reeks angstaanjagende gebeurtenissen mee. Overleden mesen uit hun verleden komen weer tot leven. Als Chris Kelvin (George Clooney) aan boord komt om de fenomenen te onderzoeken, raakt hij zelf in de ban van een kracht die de sleutel zou kunnen zijn tot diepste dromen of ergste nachtmerries van de mens.

Sciencefiction van de bovenste plank
Solaris is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stanislav Lem dat in 1961 verscheen in het Pools. Het werd ongeveer tien jaar later verfilmd door de befaamde Russische cineast Tarkovsky (The Sacrifice) en deze 'Solyaris' wordt sindsdien ook wel het Russische antwoord genoemd op A Space Odyssey 2001 van Kubrick. De remake van Soderbergh is volgens heel wat filmcritici echter zeker zo goed, zo niet beter dan de versie van Tarkovsky. Soderbergh brengt een minder uitgesponnen verhaal, maar elke seconde van dit meesterwerk is even fascinerend en meeslepend.

Fraai acteerwerk in een uitnemende regie
George Clooney (The Perfect Storm, The Peacemaker) verzekert zich met deze vertolking van een plaatsje in de absolute top van het acteursgilde. Clooney, ooit bekend geworden in de populaire hospitaalreeks E.R., is in 1997 al uitgeroepen tot 'sexiest man of the year' en straalt een rustgevende charme uit die hem van veel actiehelden onderscheidt. Voor regisseur Steven Soderbergh is Solaris opnieuw een schot in de roos na het megasucces van het intelligente Traffic. De intuïtieve stijl van Soderbergh komt in Solaris echt volledig tot zijn recht, en met een prachtig resultaat. Soderbergh werkte al samen met Clooney in z'n meer experimentele films Out of Sight en Ocean's Eleven, twee films waarin Clooney een topprestatie neerzette.

Productinformatie
Releasedatum: 22 juli (huur), 23 juli (koop)
Genre: sciencefiction
Leeftijd: 12
Duur: 99 min.
Audiotalen: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Menutalen: Engels, Frans, Nederlands
Aspect ratio: 16:9 (2.35:1)

Extra's:
• Allereerste audiocommentaar van James Cameron (samen met regisseur Steven Soderbergh)
• HBO Featurette
• Solaris: Behind The Planet-featurette


Recent nieuws van dezelfde bron