:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MILLER'S CROSSING
PERSBERICHT: MILLER'S CROSSING
Bron: Fox - Datum: 2003-07-02 - Geplaatst door: Werner
Eén van de mooiste gangsterdrama's uit de tijd van de drooglegging vanaf 23 juli als Collector's Edition dvd verkrijgbaar !

Miller's Crossing: het verhaal
Leo (Albert Finney) is een Ierse gangster en politiek leider die met behulp van antiheld Tom (Gabriel Byrne), zijn vertrouweling en raadsman, de scepter zwaait over een stad aan de Amerikaanse Oostkust. Maar hun controle over de stad wordt op de proef gesteld door Johnny Casper (Jon Polito), een geslepen Italiaanse maffiabaas en diens meedogenloze handlanger Eddie Dane (J.E. Freeman). Terwijl Tom de vrede probeert te bewaren, krijgt hij het aan de stok met Leo over een vrouw en raakt hij verstrikt in een machtsstrijd tussen de gangs...

Het megatalent van de Coen Brothers
In Miller's Crossing (1990) creëren de broers en regisseurs Joel en Ethan Coen (The Big Lebowski, O Brother Where Art Thou ?) een fascinerende mix van spanning en zwarte humor; een subliem recept waar ze een patent op hebben, denk maar aan andere meesterwerken als Fargo of Barton Fink. Miller's Crossing scoort dan ook heel hoog bij het publiek van de Internet Movie Database (8/10) en www.rottentomatoes.com. Ook in de casting van hun films tonen Joel en Ethan Coen een duidelijke voorkeur voor karakterspelers die van hun films een uitzonderlijk en eigenzinnig spektakel kunnen maken. In Miller's Crossing zien we Steve Buscemi (Pulp Fiction, Reservoir Dogs, The Big Lebowski) opduiken, naast de 'grand old' Albert Finney (Traffic, Erin Brockovich), John Turturro (Raging Bull, The Big Lebowski) en Oscarwinnares Marcia Gay Harden.

Prachtige Collector's Edition
De dvd van Miller's Crossing ligt vanaf 23 juli in de winkelrekken als prachtige Collector's Edition. Het schijfje in de luxueuze slipcase bevat naast de film een aantal mooie extra's en een fotoalbum.

Productinformatie koop-dvd Collector's Edition Miller's Crossing:
Releasedatum: 23 juli 2003
Genre: gangsterdrama
Leeftijd: 16
Lengte: 115 min.

Extra's:
• Bioscooptrailers: Miller's Crossing, Raising Arizona
• Barry Sonnenfeld featurette
• Interviews met: Gabriel Byrne, Marcia Gay Harden, John Turturro
• FotoalbumMiller's Crossing is samen met Road To Perdition verkrijgbaar voor 39,95 euro bij een geselecteerd aantal retailers.

Road to perdition: het verhaal
Road to Perdition is een harde, gestileerde gangsterfilm over het leven van Michael O'Sullivan (Tom Hanks), die door godfather Paul Newman als een zoon werd aangenomen . Maar als het noodlot toeslaat, moet hij de misdaadwereld verlaten om zijn zoontje, de enige die hem dierbaar is, te beschermen. Er volgt een tocht van wraak en vergelding ...

Lengte: 112 min.
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands
Menutalen: Engels, Frans

Extra's:
• Audio-commentaar van regisseur Sam Mendes
• 11 verwijderde scènes met optionele commentaar van de regisseur (ca. 25 min.)
• HBO documentaire (ca. 25 min.)
• Foto-album
• Productie-aantekeningen
• Biografieën van cast en filmmakers

Lees onze bespreking van deze laatste film hier.


Recent nieuws van dezelfde bron