:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: KOOPDVD AUGUSTUS-OKTOBER 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD AUGUSTUS-OKTOBER 2003
Bron: A-Film - Datum: 2003-07-09 - Geplaatst door: Werner
TWIN PEAKS: FIRE WALK WITH ME

Release datum DVD Verkoop 21 augustus 2003
Verbeterde geluid- en beeldkwaliteit!!

In ‘Twin Peaks: Fire Walk With Me’ gaat FBI agent Chet Desmond op zoek in Twin Peaks naar de moordenaar van de serveerster Teresa Banks. In Twin Peaks is niets zoals het lijkt en heeft iedereen iets te verbergen, ook Laura Palmer. Wat deed zij in de laatste dagen van haar leven? ‘Twin Peaks: Fire Walk With Me’ is de prequel van de populaire televisieserie ‘Twin peaks’

Regie: David Lynch (Mulholland Drive, Lost Highway)
Cast: Sheryl Lee (Wild at Heart, Backbeat), Mädchen Amick (Wounded, Twist of Fate), David Bowie (Labyrinth, Absolute Beginners)
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Thriller
Audio: Dolby Digital 2.0 en 5.1 Enhanced Stereo Sound
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 139 minuten

Extra’s:
• Filmographies
• “stamboom”DE BIJBEL

Release datum DVD Verkoop 21 augustus 2003

De komende maanden brengt A-Film Home Entertainment alle delen van de Bijbel serie uit op DVD. De maand augustus presenteren we er drie, daarna zal er iedere maand een vervolg DVD komen.

JEZUS
Het zijn moeilijke tijden in Galilea. Het juk van de Romeinse overheersing weegt steeds zwaarder en er heerst chaos en onzekerheid. Na de dood van Jozef bezoekt Jezus Johannes de Doper. Hij trekt zich terug in de woestijn, waar de duivel hem probeert te verleiden met macht en rijkdom. Jezus weerstaat deze verleiding, keert terug naar huis en weet nu wat zijn taak in deze wereld is. Hij verricht wonderen en geneest zieken. Zijn volgelingen worden steeds groter in getal. Wanneer Lazarus door Jezus weer tot leven wordt gewekt, kent zijn populariteit geen grenzen en halen de Joden hem in als een vorst. Hierdoor wordt Jezus als een regelrechte bedreiging voor de godsdienstige autoriteit van Kajafas beschouwd en uiteindelijk ter dood veroordeeld. Jezus weet dat zijn dood onvermijdelijk is en hij neemt bij het laatste avondmaal afscheid van zijn apostelen. Na het verraad door Judas wordt Jezus gevangen genomen en gekruisigd en in een grot begraven. Drie dagen later is de grot leeg en verschijnt Jezus aan zijn apostelen.

Cast: Jeremy Sisto (Dawson’s Creek), Jacqueline Bisset (North en South), Gary Oldman (Harry Potter (NVDR: niet waar! - WP )), Jeroen Krabbé (De ontdekking van de hemel)
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Feature Length: 180 minuten

Extra’s:
• Filmographies

MOZES
Leider tegen wil en dank
Mozes wordt geboren in omstandigheden die verre van ideaal zijn. Drie maanden lang moet hij als kind verborgen worden gehouden. De wrede farao van Egypte had bevolen alle kinderen van de Hebreeuwse slaven ter dood te brengen. Uiteindelijk kunnen zijn ouders hem niet langer verborgen houden en wordt hij in een biezen mandje toevertrouwd aan het water van de Nijl. Het lijkt alsof God het volk van de Hebreeën aan hun lot heeft overgelaten. Ze moeten slavenarbeid verrrichten tot ze er dood bij neervallen. Mozes krijgt de opdracht om het volk te redden uit de greep van de farao en hij weet als godsgezant het volk uit Egypte weg te halen. Het volk wordt bevrijd, weg van slavernij en onderdrukking. Op weg naar het beloofde land Kanaän ontvangen ze bij de berg Sinaï de tien geboden en uiteindelijk komen ze bij het land ‘overvloeiend van melk en honing ‘. Mozes zelf echter zal het land nooit betreden….

Regie: Robert Young
Cast: Ben Kingsley (Artificial Intelligence (NVDR: Weer niet waar! - WP)), Sonia Braga (Angel Eyes), Christopher Lee(Lord of the Rings; The Two Towers)
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Feature Length: 180 minuten

Extra’s:
• Filmographies

JAKOB
Een getekend leven
Het leven van Jakob is getekend door de sfeer van zijn jeugd: die van een verscheurd gezin. Hij voelt zich bedreigd en weet zich nergens veilig. Hij probeert conflicten te omzeilen, maar raakt er juist daardoor in betrokken. Hij bedriegt zijn broer Ezau, haalt zich daarmee zijn woede op de hals en ziet geen andere uitweg dan te vluchten naar oom Laban. Op zijn beurt wordt hij bedrogen door zijn oom, die hem de gesluierde Lea tot vrouw geeft, in plaats van Rachel op wie hij verliefd is. Als hij later ook met Rachel trouwt, stapelen de spanningen in zijn gezin zich op, zoals vroeger in zijn ouderlijk huis. En toch – de eenzaamheid waarin die wisselende lotgevallen van zijn leven hem brengt, doet hem beseffen in wie het enige houvast van zijn leven ligt: de God van zijn vader Isaak en zijn moeder Rebekka, de God van zijn grootouders Abraham en Sara.

Regie: Peter Hall
Cast: Matthew Modine (Any Given Sunday), Sean Bean (Lord of the Rings; The Two Towers NVDR: Weer niet waar! We dachten dat er in de bijbel niet gelogen mocht worden! - WP), Lara Flynn Boyle (Men in Black II)
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Feature Length: 90 minuten

Extra’s:
• Filmographies

De vervolgserie staat voorlopig gepland voor 25 septemberEVIL DEAD

Release datum DVD Verkoop is verschoven naar 21 augustus 2003FONS RADEMAKERS BOX

Release datum DVD Verkoop 2 oktober 2003

Het 23e Nederlands Film Festival (24 september t/m 3 oktober 2003) eert dit jaar filmmaker Fons Rademakers met een terugblik op zijn oeuvre. Vandaar dat A-Film tijdens dit festival de complete DVD-Box van Fons Rademakers zal presenteren. De releasedatum is daarom aangepast van 4 september naar 2 oktober, aangezien dat binnen het festival valt.5 JAAR BAREND EN VAN DORP
(Onder voorbehoud)
Release datum DVD Verkoop 4 september 2003

Op 2 DVD’s wordt aan de hand van Jan Mulder een kijkje gegund achter de schermen van het populaire RTL4 programma Barend en Van Dorp en wordt een overzicht gegeven van de meest spraakmakende en opvallende momenten uit dit programma van de afgelopen jaren. Vele markante persoonlijkheden geven acte de présence: van Pim Fortuyn tot Andre van Duin, van Bart de Graaff tot Marco van Basten en van Jan Peter Balkenende tot Katja Schuurman. Ook wordt de rol van Boudewijn Büch extra belicht en vertellen Frits, Henk en Jan openhartig over elkaar. Verder veel (live)muziek van zowel binnen- als buitenlandse topartiesten.

DVD specificaties:
Taal: Nederlands
Genre: Special Interest
Audio: Dolby Digital 2.0
Aspect Ratio: 4:3 full frame
Discformat: DVD 5
Feature Length: +/- 110 minutenHELL NIGHTS

Releasedatum DVD Verkoop 4 september

Vier jonge studentes van de vereniging Alpha Sigma Rho moeten als ontgroening een nacht doorbrengen in Garth Manor, twaalf jaar na de dag dat de toenmalige bewoner zijn hele familie vermoordde. Twee van de studentes, Marti en Jeff, negeren de geruchten dat er een gestoorde moordenaar rond dwaalt in het nu verlaten herenhuis, totdat andere studenten één voor één op mysterieuze wijze verdwijnen. Kan dit een grap zijn die bij de ontgroening hoort of is een krankzinnige oud bewoner uit op wraak? Wanneer de ogenschijnlijke onschuldige ontgroening dodelijk eindigt, doen de studentes er alles aan om ‘Hell Night’ te overleven.

Regie: Tom DeSimone
Cast: Vincent van Patten (Stuey), Kevin Brophy (Fearless), Jenny Neuman
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Horror
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16.9 anamorphic
Feature Length: 101 minuten
DANCES WITH WOLVES S.E.

Release datum DVD Verkoop 25 september
Winnaar van 7 Oscars, onder andere voor Beste Film

Luitenant John Dunbar vertrekt met een eenzame missie de wildernis van de prairie in om een helpende hand te bieden bij de bescherming van een verafgelegen legerpost die wordt bedreigd door de Sioux indianen. Eenmaal ter plaatse weet de diplomatieke Dunbar vriendschap te sluiten met de argwanende indianen. Dunbar wordt liefdevol opgenomen, ontmoet een blanke vrouw die bij de Sioux is opgegroeid en lijkt het paradijs op aarde te hebben gevonden. Hij komt voor een zware beslissing te staan wanneer na enige tijd zijn collega’s van het Amerikaanse leger opduiken en de Sioux onder de voet dreigen te lopen. Dances With Wolves is een poëtisch in beeld gebracht relaas van een man die zijn ogen opent voor de werkelijkheid en kennismaakt met een nobel volk dat in eenvoud maar vol respect en begrip midden in de natuur staat. Kevin Costner leverde in 1990 met zijn prachtige regiedebuut een instant klassieker af. Dances With Wolves werd overladen met Oscars voor onder andere beste regie, beste film, beste scenario en beste soundtrack.

Regie: Kevin Costner
Cast: Kevin Costner (Dragonfly), Graham Greene (The Green Mile), Rodney A. Grant (The Substitute)
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Avontuur
Audio: Dolby Digital 2.0 en 5.1 + DTS
Aspect Ratio: 16:9 ANAMORPHIC
Discformat: 3 x DVD 9
Feature Length: 227 minuten

Extra’s:
• Audiocommentaar door Kevin Coster en producent Jim Wilson
• Audiocommentaar van editor en cinematographer
• De originele making of
• Poster gallery
• Muziekvideo
• Een terugblikkende documentaire
• Filmographie
• Biographie
• TrailerKING OF NEW YORK

Release datum DVD Verkoop 4 september

Frank White is een psychotische drugsbaron die net uit de gevangenis is. Als hij eenmaal vrij is doet hij twee dingen. Eerst zorgt hij ervoor dat iedereen die hem tegen gewerkt heeft of heeft geholpen hem vast te krijgen vermoord wordt. Dan laat hij alle drugs baronnen, bende leiders en ander uitschot weten dat er geen acties meer worden ondernomen zonder dat hij een deel van de buit krijgt. Tel daarbij op dat de politie hem en het feit dat het juridische systeem faalt hem te pakken zo zat zijn dat zij besluiten zelf het recht in handen te nemen plus het feit dat Frank White graag de show steelt dan heb je ‘The king of New York’

Regie: Abel Ferraro
Cast: Laurence Fishburne (Matrix Reloaded), Paul Calderon (The Last Castle), David Caruso
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: actie/drama
Feature Length: 103 minutenBLOODY SUNDAY

Releasedatum DVD Verkoop 25 september 2003

Zondag 30 januari 1972, Derry, Noord-Ierland. Ivan Cooper is organisator van een geweldloze mars voor gelijke rechten tussen katholieken en protestanten. De bedoeling is alle geweld tussen de verschillende partijen uit te sluiten. Ondanks zijn overleg echter met de Unionistische autoriteiten en zijn pogingen om te onderhandelen met de Britse ordestrijdkrachten loopt de betoging uit de hand: dertien mensen worden door het leger doodgeschoten. Sinds die dag staat 30 januari bekend als “BLOODY SUNDAY”. Een datum die tegelijk ook het startschot betekende voor de burgeroorlog in Noord-Ierland.

Regie: Paul Greengrass
Script: Paul Greengrass
Cast: James Nesbitt, Allan Gildea, Gerard Crossan
DVD specificaties:
Taal: Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Frans
Genre: Drama
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 107 minutenLOVE AFFAIRS

Releasedatum DVD Verkoop 25 september 2003

Ben, een schrijver van komedies (o.a. Seinfeld), vertrekt naar Londen om daar te schrijven voor een komedieserie. Hij wordt verliefd op Carly, de hoofdrolspeelster van de serie. Ze is echter getrouwd met Allen, de producent van de show, maar valt toch voor de charmes van Ben. Allen heeft op zijn beurt weer een oogje op Fiona, de visagiste van de serie. Kortom: “Love Affairs” is een snelle romantische komedie over seks, liefde, huwelijk, trouw en…seks.

Regie: Mike Binder (The Sex Monster)
Cast: Mike Binder (The Sex Monster, Minority Report), Mariel Hemingway (The Naked Gun 33 1/3), Colin Firth (Bridget Jones’s Diary), Irène Jacob (U.S.Marshals)
DVD specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby Digital 2.0 en 5.1 enhanced stereo sound
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Discformat: DVD 5
Feature Length: 84 minuten

Extra’s:
• Filmographies
• Originele bioscooptrailerSCIENCE FICTION

Releasedatum DVD Verkoop 25 september 2003

Science Fiction is een spannende avonturenfilm voor het hele gezin over de tienjarige Andreas Decker, een jongetje dat al over de hele wereld heeft gewoond, omdat zijn ouders belangrijke wetenschappers zijn. Het nieuwe buurmeisje van Andreas, de pittige Vero, vindt de ouders er heel verdacht uitzien. Ze stelt dan ook voor om hen te bespioneren. Andreas luistert samen met Vero een merkwaardig gesprek af. Zijn ouders spreken over een ‘geheim’ dat ze niet aan hem willen vertellen. Vero is ervan overtuigd dat de ouders van Andreas buitenaardse wezens zijn. Hij kan het aanvankelijk niet geloven maar laat zich door haar overhalen en ze gaan samen met hun vriendjes beginnen aan een avontuurlijke zoektocht.

Regie: Dany Deprez
Cast: Koen De Bouw (Stille Waters), Wendy van Dijk, Liesbeth Kamerling
DVD specificaties:
Taal: Nederlands / Vlaams
Ondertiteling: Engels / Frans
Genre: Familie
Audio: Dolby Digital 2.0 en 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Discformat: DVD 9
Feature Length: 92 minuten

Extra’s:
• Making of
• Trailer
• Videoclip
• FilmographiesSTREETFIGHTER II

Releasedatum DVD Verkoop 25 september 2003

De beste strijders van de wereld verenigen zich wederom voor een nieuw avontuur om de strijd aan te gaan met het kwaad. De onverwoestbare helden Ken en Ryu reizen van Thailand naar Spanje, doorkruisen onbekende en mysterieuze oorden, belanden in de sinistere steegjes van Hongkong en op de modderige oevers van de Ganges om de meest kundige vechtersbazen te rekruteren die allen op zoek zijn naar de bron van hun kracht. Maak je op voor een spectaculaire ontmoeting van legendarische krijgers die hun allerbeste beentje en vuistje voor zetten in deze weergaloze arena van martial, arts, stunts en acrobatiek.

Regie: Toshihiro Hirano
Cast: Narumi Kakinouchi
DVD specificaties:
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Manga
Audio: Dolby Digital 2.0 en 5.1 enhanced stereo sound
Aspect Ratio: 4:3 full frame
Discformat: DVD 5
Feature Length: 98 minuten

Extra’s:
• Character files
• Animated menuMACROSS II

Releasedatum DVD Verkoop 25 september 2003

De gevaarlijke Zentradi hebben al lang niets van zich laten horen. Totdat er uit het niets een nieuwe vloot opduikt die de Space Forces van de aarde aanvalt. De Zentradi zijn beduidend sterker geworden en in de dodelijke strijd die losbrandt lijken ze de aarde eronder te krijgen. De nonchalante journalist Hibiki is diep onder de indruk wanneer hij een live verslag maakt van de gevechten. Des te meer wanneer zijn vriend omkomt en hij in contact komt met een vrouwelijke Zentradi. Er groeit een onmogelijke vriendschap tussen de twee maar de Zentradi willen hun medestrijder terug. Terwijl de aarde met de totale ondergang wordt bedreigd probeert Hibiki de sluimerende opstand onder de Zentradi aan te wakkeren en vecht een nieuwe generatie cadetten van U.N. Spacy voor het behoud van hun thuisplaneet, de aarde. Macross 2 is gebaseerd op de populaire anime Macross. Dit nieuwe avontuur speelt ongeveer tachtig jaar na de gebeurtenissen van Macross

Regie: Quint Lancaster, Kenichi Yatagai, Raymond Garcia
DVD specificaties:
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Manga
Audio: Dolby Digital 2.0 / 5.1 Enhanced Stereo Sound
Aspect Ratio: 4:3 full frame
Discformat: DVD 5
Feature Length: +/- 90minuten

Extra’s:
• Character filesAls afsluitertje hierbij een lijstje met - onder voorbehoud uiteraard - de releases voor oktober:

2 oktober:
• FONS RADEMAKERS BOX (11 DVD + EXTRA DVD DOCU)
ook los:
- DE AANSLAG
- ALS 2 DRUPPELS WATER
- HET MES
- THE ROSEGARDEN
- MIJN VRIEND
- MAKKERS STAAKT UW WILD GERAAS
- DANS VAN DE REIGER
- MAX HAVELAAR
- BECAUSE THE CATS
- DORP AAN DE RIVIER
- MIRA (NVDR: al verkrijgbaar in België - WP)

9-oktober:
• OPEN HEARTS
• I'M WITH LUCY
• THE LAST MINUTE
• SO BE IT
• SECOND NAME
• IN THE MOOD FOR LOVE
• BORN WILD DEEL 1 (20 x 5 MINUTEN)
• BORN WILD DEEL 2 (20 x 5 MINUTEN)

23 oktober:
• DE BIJBEL
• DEATHWATCH
• DEMON 1 (OV
• DEMON 2 (OV)
• DE WREKERS BOX 2
• JET LAG
• CHAOS
• DIVINE INTERVENTION (DUBBELDVD)

UIT HET ARCHIEF