:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> RELEASEBERICHT: EXTREME ZOMER OP KOMST
RELEASEBERICHT: EXTREME ZOMER OP KOMST
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2003-07-30 - Geplaatst door: Werner
eXtreme zomer op komst

Van onze eXtreme redactie

De zomer in Europa is te warm voor diegene die liever in de schaduw van het leven verkeren. Voor deze mensen is er verkoeling te vinden in de ijzingwekkende horror die eXtreme in augustus en september op de nietsvermoedende meute loslaat. Moordende tomaten, vleesetende kannibalen en woeste weerwolven maken de schappen onveilig in Tombs of the Blinddead, Cannibal Man, Werewolf Shadow, Mansion of the Doomed en natuurlijk de onvolprezen Return of the Killer Tomatoes met Hot Actor George Clooney!Mansion of the Doomed

Mansion of the Doomed is een beruchte horrorfilm met make up-effecten van Stan Winston (Aliens, Terminator 2) en een vroege rol van Lance Henriksen (Aliens, Millennium).Werewolf Shadow

Werewolf Shadow was de vijfde en beste aflevering uit een reeks van negen weerwolffilms die de Spaanse horrorkoning Paul Naschy maakte, waarvan Extreme al eerder het indrukwekkende Curse of the Devil uitbracht.Eet smakelijk!

Het eten van mensenvlees is een thema dat deze twee Spaanse klassiekers domineert, zij het dat de kannibaal in Cannibal Man tot de levenden behoort en de vleeseters uit Tombs of the Blinddead het tijdelijke voor het eeuwige hebben verwisseld.

De Spaanse horrorfilm van de jaren zeventig was een speeltuin voor regisseurs die de grenzen van het genre wilden oprekken met gewaagde, bloederige maar ook zenuwslopende psychologische horror. Eloy de la Iglesia maakte met Cannibal Man een van de beste en schokkendste films uit die periode.

Tombs of the Blind Dead is het eerste deel uit een vierluik van de Spaanse regisseur Amando de Ossorio, volgens de fans een van de weinige Europese regisseurs die de statige sfeer van de oude Universal-horrorfilms wist te vangen in moderne films vol vrouwelijk naakt en bruut geweld.RETURN OF THE KILLER TOMATOES

Return of the Killer Tomatoes is het hilarisch vervolg op de succesvolle cultfilm Attack of the Killer Tomatoes, een liefdevol eerbetoon aan de oude monsterfilms uit de jaren vijftig.

In 1978 liet regisseur John de Bello Attack of the Killer Tomatoes op de wereld los. In het videotijdperk van de jaren tachtig groeide de film uit tot een cultfenomeen en uiteindelijk bracht hij drie vervolgen, een tekenfilmserie, een videospel en een heleboel merchandise voort.

UIT HET ARCHIEF