:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: CLASSIC ROCK LEGENDS
PERSBERICHT: CLASSIC ROCK LEGENDS
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-08-02 - Geplaatst door: Werner
Met een worp van zeven titels introduceert Video/Film Express op 26 augustus de DVD-catalogus van Classic Rock Legends op de Beneluxmarkt. Onder deze noemer zijn internationaal al zo’n zeventig titels uitgebracht. De komende maanden zal Video/Film Express deze ook allemaal uitbrengen.

Classic Rock Legends is een in Engeland geïnitieerd DVD-label, waarop artiesten te horen en te zien zijn die samen een kleine honderdmiljoen elpees en CD’s hebben verkocht. De catalogus omvat dan ook werk van klassieke rockhelden als Uriah Heep, Wishbone Ash, Hawkwind, Asia, Caravan, John Wetton, Focus, Jack Bruce, Atomic Rooster, Family, Dr. Feelgood, Black Sabbath, Buzzcocks, Strawbs, Steeleye Span, Lindisfarne, Van der Graaf Generator, Hatfield & The North, Rick Wakeman, Steve Hackett, Ian Gillan, Gong, Curved Air, Barclay James Harvest, Sky, Pentangle, Saxon, Steve Howe en Gary Numan. Met recht een indrukwekkende line-up.

De eerste release van Video/Film Express bevat naast de verzamelaar Hard Rock Anthology met o.a. Asia, Focus, Jack Bruce, Deep Purple en Black Sabbath twee titels van Focus, Live In America en Masters From The Vaults. De eerste is een registratie van het concert dat de groep in 2002 in een nieuwe bezetting rond Thijs van Leer tijdens het Classic Rock Festival in de states. Op de tweede is de oorspronkelijke bezetting (Van Leer, Bert Ruiter, Pierre van der Linden, Jan Akkerman) in de weer in het begin van de jaren zeventig.

Van Jack Bruce komt Live At The Canterbury Fayre uit, een opname uit juli 2002, waarop Vernon Reid gitaar speelt. Op Spandau Ballet Live In Concert speelt de groep in de oorspronkelijke bezetting o.m. Only When You Leave, Chant No. 1, True en Through The Barricades.

Caravan speelt in A Knight In London in The Astoria onder leiding van zanger/gitarist Pye Hastings vlak na de terugkeer in de groep van keyboardspeler Jan Schelhaas.

The Buzzcocks komen, samen met bijvoorbeeld The Sex Pistols en The Clash, voort uit de Britse punkexplosie van 1976/1977 en de groep maakte deel uit van de legendarische Anarchy In The UK tour. Op de DVD The Buzzcocks spelen zij o.m. ESP, Noise Annoys en Autonomy.

In de volgende release, eind september, zitten titels van Uriah Heep, Barclay James Harvest, Gary Numan, Mostly Autumn, Saxon, John Wetton, Magnum, Wishbone Ash, Hawkwind en Pentangle. Bovendien verschijnt er dan een drietal verzamelaars, waaronder de interessante Keyboard Wizards met o.a. Rick Wakeman, Keith Emerson, Jon Lord en Ken Hensley.


Recent nieuws van dezelfde bron