:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ANTWONE FISHER
PERSBERICHT: ANTWONE FISHER
Bron: Fox - Datum: 2003-08-05 - Geplaatst door: Werner
Aangrijpend, op feiten geďnspireerd verhaal onder regie van Denzel Washington
Te huur en te koop vanaf 13 augustus

"Een verhaal van hoop, vergiffenis en liefde, met de focus op de kracht van de familie om te herstellen wat is stuk gemaakt..." - LA Times

Het verhaal:
Denzel Washington (Training Day) maakt een indrukwekkend regiedebuut en Derek Luke schittert in zijn eerst grote filmrol, in dit verhaal over overleven en triomf. De jonge marinier Antwone Fisher (Derek Luke) heeft regelmatig last van driftbuien en krijgt, tot zijn grote ongenoegen, de opdracht een psychiater van de marine (Denzel Washington) te raadplegen over zijn labiele temperament. Wat hij niet weet, is dat zijn eerste stap in het kantoor van de psychiater hem uiteindelijk op aangrijpende wijze zal confronteren met zijn pijnlijke verleden en hem zal verbinden met zijn familie die hij nooit gekend heeft.

Regiedebuut voor Denzel Washington:
Antwone Fisher is de eerste film die topacteur Denzel Washington zelf regisseerde. Washington is al van begin jaren tachtig actief in de filmwereld en kende z'n grote doorbraak met Cry Freedom (1987). Vanaf dan blijft z'n carričre zich in stijgende lijn ontwikkelen en ondertussen kunnen we Washington tot de allergrootsten rekenen, met verschillende Oscars® en tal van andere gezaghebbende bekroningen en nominaties op z'n palmares. Andere succesfilms van Washington zijn onder andere Malcolm X, The Pelican Brief, Courage Under Fire en The Siege. Washington speelt ook mee in Antwone Fisher in de rol van Jerome Davenport, de psychiater die de jeugdtrauma's van tegenspeler Derek Luke blootlegt. Ook Luke zet een indrukwekkende acteerprestatie neer in deze warme, ontroerende film waarvoor hij meerdere nominaties in ontvangst mocht nemen waaronder een Golden Sattelite Award en een Indepent Spirit Award.

Productinformatie:
Releasedatum: 13 augustus 2003
Genre: drama
Leeftijd: 12
Lengte: 115 min.
Geluid: Engels, Frans: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 / 2.35:1
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands, Grieks

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van Denzel Washington en producer Todd Black
• 3 featurettes


Recent nieuws van dezelfde bron