:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2003
Bron: Paradiso - Datum: 2003-09-04 - Geplaatst door: Werner
THE STRAIGHT STORY

De 73-jarige Alvin Straight leeft al jaren in onmin met zijn oudere broer, die hij dan ook al lang niet meer heeft gezien. Wanneer hij verneemt dat zijn broer bedlegerig is geworden na een beroerte, besluit hij hem op te zoeken. Zijn slecht gezichtsvermogen en zijn zwakke heupen beletten hem om zelf met de auto te vertrekken, en hij is veel te koppig om zich door iemand anders te laten vervoeren. Dus besluit deman de lange tocht (bijna 600 km) af te leggen met zijn eigen grasmaaier.

Genre: Speelfilm
Bioscooprelease: Ja
Cast: Richard Farnsworth (The Getaway), Sissy Spacek (In The Bedroom), Jane Galloway (Just Visiting)
Regisseur: David Lynch (Lost Highway, Twin Peaks)
Geluid: English Dolby Digital 5.1, English DTS 5.1, French Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Format: Widescreen 16:9
Feature Length: approx. 110 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003

Academy Award Nominee Best Actor 1999 Richard Farnsworth
Winner 1999 Screen International Award Best Picture
Official Competition Cannes Festivals 1999FOREVER FEVER

Ah Hock (Adrian Pang) is een tiener in Singapore anno 1988. Hij woont thuis bij zijn familie, werkt in een supermarkt en trekt veel op met zijn vrienden. Hij ondervindt de klassieke problemen van het "tiener zijn": zijn broer doet alles beter dan hij, zijn dus is verslaafd aan het lezen van romantische boeken en een jeugdvriendinnetje zou graag zijn liefje worden. Maar Hock denkt maar aan één ding: een motor kopen! Per toeval komt Hock in contact met discomuziek. Hij heeft meteen de microbe van het dansen te pakken. Zo erg zelfs dat hij lessen begint te volgen om aan een wedstrijd (met een grote geldpot) deel te kunnen nemen.

Genre: Komedie
Cast: Adrian Pang, Medaline Tan, Anna Belle Francis, Pierre PNG, Steven Lim
Regisseur: Glen Goei
Geluid: English Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 4:3
Feature Length: approx. 95 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003EXIT TO EDEN

Detectives Fred Levery (Dan Aykroyd) en Sheila Kingston (Rosie O'Donnell) krijgen de opdracht de beruchte diamantsmokkelaar Omar en zijn sexy, maar gevaarlijke medeplichtige Nina in te rekenen. Het bezwarende en enige bewijsmateriaal bevindt zich echter in de fotocamera van een zekere Elliot Slater die plotseling vertrokken is naar het tropische paradijs Club Eden, waar hij in behandeling gaat voor zijn sexuele problemen. Zowel Sheila en Fred als Omar en Nina reizen Slater achterna. Ter plaatse ontdekken ze echter dat ze moeilijk aan de verleiding van het eiland kunnen weerstaan. De zaken worden er bovendien niet gemakkelijker op als meesteres Lisa verliefd wordt op Slater...

Genre: Komedie
Bioscooprelease: Ja
Cast: Dan Aykroyd (Unconditional Love, Pearl Harbor), Sheila Kingston (Sleepless in Seattle, The Flintstones)
Regisseur: GArry Marshall
Geluid: English Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 4:3
Feature Length: approx. 120 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003DEMONLOVER

Twee maatschappijen, Mangatronics en Demonlover, bestrijden elkaar voor de exclusieve internetrechten op Volf Groups pornografische 3D-manga. Mangatronics recruteert de knappe Diana die Demonlover infiltreert om er bezwarend bewijs te vinden en zo hun kansen op de rechten te verminderen. Diana ontdekt al gauw dat ook Demonlover zijn strategie en haar spionnen heeft. Vanaf dan vormt Diana een ernstige bedreiging!

Genre: Science Fiction
Bioscooprelease: Ja
Cast: Connie Nielsen (The Hunted), Charles Berling (Stardon), Chloë Sevigny (America Psycho), Gina Gershon (Bound)
Regisseur: Olivier Assayas
Geluid: English Dolby Digital 2.0, French Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: Widescreen 16:9
Discformat: DVD9
Feature Length: approx. 116 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003

Official Selection Cannes Festival 2002SWEAT

Een ervaren vrachtwagenchauffeur, een verkeersleider, een grondsteward en een psychopatische huurmoordenaar vinden elkaar om samen een fortuin aan goud van een Noord-Afrikaanse luchthaven te roven. Driftbuien, een groeiend gebrek aan vertrouwen en de onherbergzame woestijn zorgen ervoor dat de kwetsbare relatie tussen de vier totaal verschillende karakters meermaals op springen komt te staan.

Genre: Thriller
Bioscooprelease: Ja
Cast: Jean-Hughes Anglade (Killing Zoë), Sagamore Stévenin (Romance), Cyrille Thouvenin (La Confusion Des Genres), Joaquim de Almeida (Behind Enemy Lines)
Regisseur: Louis-Pascal Couvelaire
Geluid: English Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: Widescreen 16:9
Feature Length: approx. 99 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003ABOUT SCHMIDT

Warren Schmidt (Jac Nicholson) kan ogenschijnlijjk terugkijken op een succesvolle loopbaan. De dood van zijn vrouw werpt hem echter volledig terug op zichzelf. Als zijn dochter op het punt staat in het huwelijk te treden met een man waarvan hij niet zo gecharmeerd is, besluit hij alles in het werk te stellen om dit huwelijk te voorkomen. Hij vertrekt met zijn camper richting Denver: Het wordt een reis met vele onverwachte ontmoetingen, maar ook een reis waarin hij alle tijd heeft om een beetje na te denken over het leven.

Genre: Speelfilm
Bioscooprelease: Ja
Cast: Jack Nicholson (As Good As It Gets), Hope Davis (Arlington Road), Dermot Mulroney (My Best Friend's Wedding), Kathy Bates (Misery)
Regisseur: Alexander Payne (Election)
Geluid: English DTS 5.1, English Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Formaat: 16:9
Feature Length: approx. 120 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003

Extra's:
• Deleted scenes
• Woodmen short films
• TrailerSPIRITED AWAY

Wanneer de tienjarige Chihiro en haar ouders een kortere weg naar huis nemen, gebeurt er iets vreemds. Ze stoppen bij een restaurant waar niemand aanwezig is, maar waar alle tafels gedekt staan met heerlijke gerechten. Na het verorberen van de lekkernijen veranderen haar ouders in varkens en komt Chihiro in een vreemde wereld terecht vol geesten en goden. Een kleine jongen, Haku, helpt haar zich aan te passen aan deze vreemde omgeving, maar Chihiro wil maar één ding: ontsnappen en terugkeren naar haar eigen wereld

"Spirited Away" kreeg een Oscar voor Beste Animatiefilm. Deze film is dan ook een pareltje, dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen ten zéérste zal aanspreken.

De film won naast de Oscar, de Gouden Beer in Berlijn, de Silver Scream Award (de publieksprijs van het Festival van de Fantastische Film) en was winnaar van de Cinekid Film Award voor de beste animatiefilm.

Genre: Animatie
Bioscooprelease: Ja
Regisseur: Hayao Miyazaki
Geluid: Japans Dolby Digital 5.1, Japans DTS 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Format: 16:9
Discformat: DVD9
Feature Length: approx. 124 min
Releasedatum: 30 oktober 2003

Extra's:
• TV-Spots
• TrailersALL THE QUEEN'S MEN

In deze oorlogskomedie zien we Matt LeBlanc, macho Joey uit de serie Friends, verkleed als vrouw! Hij moet samen met een team van Britse spionnen infiltreren in een Duitse fabriek, waar vrouwen tewerkgesteld zijn, om er een codemachine te stelen. Het spreekt voor zich dat dit hilarische scènes oplevert, maar ook romantiek, want Matt wordt verliefd op één van de arbeiders...

Genre: Komedie
Cast: Matt LeBlanc (Friends), Eddie Izzard (The Avengers), James Cosmo (The Four Feathers), Nicolette Krebitz (Desperate Measures), Udo Kier (Blade)
Regisseur: Stefan Ruzowitzky (Anatomie)
Geluid: English Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: Widescreen 16:9
Feature Length: approx. 98 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003CHEATS

Maak kennis met Handsome, Victor en Applebee, een trio dat zich met list en bedrog naar een schooldiploma toewerkt. Alles verloopt vlot tot ze als laatstejaars een extra uitdaging meekrijgen...

Genre: Komedie
Cast: Trevor Fehrman (Now You Know), Elden Henson (She's All That), Matthew Lawrence (The Hot Chick), Martin Starr (Who's Your Daddy?)
Regisseur: Andrew Gurland (Frat House)
Geluid: English Dolby Digital 5.1, English Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Format: Widescreen 16:9
Discformat: DVD9
Feature Length: approx. 90 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003

Extra's:
• Documentary "The Real Cheats"
• Alternate/Deleted scenes
• Original trailerHYPNOTIC

Michael, een hypnotherapeut, heeft de gave om in de geest van zijn patiënten te kijken. Tijdens een sessie met rechercheur Janet, raakt hij gefascineerd door het beeld van een jong vluchtend meisje dat in een stroom terechtkomt en langzaam wegdrijft. Wanneer een slachtoffer van een ritueel moordenaar levend teruggevonden wordt, schakelt Scotland Yard Michael in om tot het meisje door te dringen en haar opnieuw te doen praten. Alleen zij kan hen leiden naar de man, die gelooft de sleutel tot het eeuwige leven te bezitten...

Genre: Thriller
Cast: Goran Visjnic (The Deep End), Paddy Considine (A Room For Romeo Brass), Shirley Henderson (Bridget Jones's Diary), Miranda Otto (The Two Towers), Corin Redgrave (Enigma)
Regisseur: Nick Willing (Jason And The Argonauts)
Geluids: English DTS, English Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Format: Widescreen 16:9
Discformat: DVD9
Feature Length: approx. 99 min.
Releasedatum: 30 oktober 2003

Extra's:
• Trailer
• Promo Interviews
• B-Roll
• Also available