:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
Bron: RCV - Datum: 2003-09-28 - Geplaatst door: Werner
VIEW FROM THE TOP

Donna, een doorsnee meisje uit de provincie, droomt van een carrière als stewardess en een leven vol glitter en glamour. Samen met haar vriendin Christine besluit ze zich aan te melden voor de opleiding van een prestigieuze, internationale vliegmaatschappij. Tijdens de zware opleiding blinkt Donna uit door haar strakke discipline en betoverende schoonheid. Christine daarentegen, heeft het moeilijk. Donna probeert Christine er echter door heen te slepen. Na haar examen wordt Donna door de idiote instructeur John op onbetekenende binnenlandse vluchtjes geplaatst. De felbegeerde internationale vluchten gaan aan haar neus voorbij en haar wereld stort in. Heen en weer geslingerd door ordinaire intriges en onvervalste jaloezie loopt Donna’s vlucht ernstige vertraging op. Haar droomvlucht naar Parijs lijkt verder weg dan ooit. Dan ontdekt Donna dat haar vriendin Christine indertijd haar eindexamen met die van Donna heeft verwisseld. Wanneer Donna na haar succesvolle herexamen moet kiezen tussen de liefde van haar leven en een droomcarrière als first class international stewardess wordt het tijd om de koningin van de stewardessenwereld, Sally te raadplegen. Want moet je alles opgeven om je droom waar te maken? Of wordt ze toch gelukkiger als ze haar hart volgt…

Regie: Bruno Baretto (Bossa Nova)
Cast: Gwyneth Paltrow (Shakespeare in Love, The Talented Mr. Ripley), Christina Applegate (The Sweetest Thing, TV: Married with Children), Mike Meyers (Wayne’s World, Austin Powers 1,2 &3)
Lengte: 90 minuten
Leeftijd: 6 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003VAN GOD LOS

Regisseur Pieter Kuijpers en scenarist Paul Jan Nelissen lieten zich bij het schrijven van Van God Los inspireren door de Bende van Venlo, begin jaren ’90. In de bende hadden twee tieners een leidende rol. Ze werden in 1994 veroordeeld voor zeven moorden. Politie en justitie verdachten hen er zelfs van meer dan veertig mensen te hebben gedood. De film, een thriller romance over jeugdige loyaliteit, vriendschap en liefde, richt zich echter vooral op de achtergronden en motieven van de dader. Op het menselijke drama achter vreselijke misdaden.

Synopsis:
De 17-jarige scholier Stan sluit vriendschap met de 3 jaar oudere, kleine crimineel Maikel. Als de jongens bij een overval in paniek hun slachtoffer doden, maken ze onbedoeld indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Deze ziet wel wat in de jongens en ze maken snel carrière als zijn doodseskader. Hun vriendschap wordt door de gebeurtenissen steeds hechter. Alleen Anna, Maikels vriendin, vormt een probleem. Stan is meer voor haar gaan voelen dan hij zou willen, maar slaagt er toch in haar op afstand te houden. Dan komt Anna erachter waar Maikel zo veel geld mee verdient. Bang geworden, doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan moet kiezen tussen Maikel en de doodsbange Anna. Een onmogelijke keuze.

Regie: Pieter Kuijpers (Westenwind, Finals, Wildschut & De Vries)
Cast: Angela Schijf (GTST, Ik Ook van Jou, Meiden van De Wit), Egbert Jan Weeber (Finals, Oesters van Nam Kee, Uitgesloten), Tygo Gernandt (TV: Combat, Fort Alpha, Naar de Klote!)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 5 november 2003CONFESSIONS OF A DANGEROUS MIND

Dit is het ware verhaal van het dubbelleven van de legendarische quizmaster Chuck Barris: overdag TV-presentator, ’s avonds huurmoordenaar voor de CIA. Chuck is de succesvolle televisieproducent van onder meer The Dating Game (In Nederland ooit gemaakt als Op Goed Geluk). Op een dag wordt hij benaderd door de CIA om voor hen tegenstanders te liquideren. Als presentator van de spelshow The Newlywed Game gaat hij met pasgetrouwde showwinnaars mee naar plaatsen als ‘exotisch Helsinki’ en ‘romantisch West-Berlijn’. Het vormt de perfecte dekmantel voor zijn gevaarlijke opdrachten. Dan lopen allebei zijn levens vreselijk uit de hand. Hij krijgt fikse liefdesproblemen, hij krijgt enorme kritiek van het Amerikaanse TV-publiek, dat vindt dat hij de ether bevuilt, en hij ontdekt dat een verrader een prijs op zijn hoofd heeft gezet. In allebei zijn levens moet Chuck alles op alles zetten om een catastrofe te vermijden.

Regie: George Clooney (debuut)
Cast: Drew Barrymore (E.T., Scream, Charlie’s Angels 1&2), Sam Rockwell (The Green Mile, Galaxy Quest, Charlie’s Angels), George Clooney (From Dusk Till Dawn, Ocean’s Eleven)
Lengte: 110 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003PINOCCHIO

Op geheel eigen, kleurrijke wijze brengt Roberto Benigni het wereldberoemde verhaal van Pinocchio tot leven.
Op een mooie dag brengt de blauwe fee een blok hout tot leven. Het eigenwijze stuk boom belandt al stuiterend op de stoep bij timmerman Gepetto en hij maakt er een pop van die er precies zo uitziet als een jongetje en hij noemt hem Pinocchio. Tot zijn stomme verbazing blijkt Pinocchio te leven! Direct trekt Pinocchio de wijde wereld in en komt daar allerlei vreemde figuren tegen. Sommigen zijn helemaal niet aardig en Pinocchio moet nog een hoop leren. En hoe moet hij nou toch een echt jongetje worden?

Regie: Roberto Benigni (La Vita è Bella)
Cast: Roberto Benigni (La Vita è Bella, Asterix et Obélix contre César), Nicoletta Braschi (The Sheltering Sky, Ovosodo, La Vita è Bella)

Lengte: 110 minuten
Leeftijd: 6 jaar

Extra’s op de DVD:
• Twee films: de originele én de Nederlands gesproken versie

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital 5.1
widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 5 november 2003BLOOD & WINE

Alex Gates is een ware rokkenjager die te kampen heeft met aanzienlijke financiële problemen. Hij heeft echter de perfecte misdaad beraamd om in één keer van zijn geldzorgen af te zijn. Als wijnleverancier heeft hij toegang tot de allerrijkste mannen en hun onweerstaanbare speeltjes. De misdadige plannen van Alex leken waterdicht. Hij vergat echter rekening te houden met factoren als jaloezie en lust; met alle bloedige consequenties van dien.

Regie: Bob Rafelson (Black Widow, The Postman Always Rings Twice)
Cast: Jack Nicholson (As Good As It Gets, A Few Good Men), Stephen Dorff (Blade, FearDotCom), Jennifer Lopez (Maid in Manhattan, The Cell)

Lengte: ca. 96 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
full frame (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003CURDLED

Gabriela is een beeldschone jonge vrouw met maar één afwijking. Sinds ze in haar jeugd getuige is geweest van een schietpartij heeft ze een morbide interesse in moord ontwikkeld. Ze verzamelt alles over moordpartijen en bewaart talloze krantenberichten in een speciaal plakboek. Als in haar woonplaats een seriemoordenaar actief is, zoekt Gabriela onmiddellijk werk bij een bedrijf dat de puinhopen opruimt na ernstige misdrijven. Tijdens het schoonmaken gaat ze volledig op in het misdrijf dat zich heeft afgespeeld. Op een nacht sluipt ze zelfs heimelijk terug naar de plaats des onheils om de moord na te spelen. Ze is zich echter niet bewust van de seriemoordenaar die op afstand mee kijkt en zelf ook nog wat rommel heeft op te ruimen...

Regie: Reb Braddock (debuut)
Cast: Angela Jones (Children of the Corn V), William Baldwin (Virus, Sliver, Internal Affairs)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
Full Frame (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 5 november 2003INVINCIBLE

De onsterfelijke en angstaanjagende “Shadowmen” bereiden de fatale aanslag op de mensheid voor. Zo gewelddadig en krachtig dat niets zal overleven en de aarde zal vergaan. Os, een bekeerde oud Shadowmen strijder, traint vier meedogenloze krijgers en vormt ze tot ultieme vechtmachines. Het voortbestaan van de aarde staat op het spel en een noodlottige en gegarandeerd bloederige strijd is niet te vermijden. Maken de vijf redders een kans tegen de keiharde en vernietigende kracht van de Shadowmen? Overleven zij deze gruwelijke slag? En... als ze verliezen ...

Regie: Jefery Levy (TV: Crime Scene Investigation, Profiler)
Cast: Billy Zane (Titanic, Head Above Water), Byron Mann (The Corruptor, Crying Freeman), Dominic Purcell (Equilibrium, Mission: Impossible II)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
full frame (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003WISHMASTER 4

De opgesloten satanische geest van Djinn, de Wishmaster, ontsnapt als de onschuldige en bloedmooie Lisa nietsvermoedend een schitterende antieke box opent. De demonische geest gaat direct op jacht naar zijn eerste slachtoffer. Door list, bedrog en misleiding weet hij de identiteit van een advocaat te stelen om vervolgens Lisa drie duivelse wensen te ontlokken. Al snel laat Djinn een gruwelijk spoor van dood en verderf na. Niets op de wereld lijkt meer veilig voor hem te zijn, of bestaat er toch nog één kans dat…

Regie: Chris Angel (Wishmaster 3, A Twist of Faith)
Cast: John Novak (Wishmaster 3, True Heart), Tara Spencer Nairn (New Waterford Girl, The Inspectors), Michael Trucco (TV: Pensacola: Wings of Gold)
Lengte: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
full frame (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003PROGENY

Wanneer hersenchirurg Craig Burton op een avond passioneel de liefde bedrijft met zijn vrouw Sherry, worden zij plots omgeven door een verblindend blauw licht. Op het moment dat ze beseffen wat er gaande is, is het twee uur later. Wat er in die twee uur gebeurd is, weet geen van beiden. De gevolgen zijn echter niet te overzien: Craig lijdt aan slapeloosheid, concentratieverlies en opvliegendheid. Onder hypnose ontdekken Craig en Sherry, die inmiddels twee maanden zwanger is, dat Sherry die bewuste nacht naar een buitenaards ruimtevaartuig is ontvoerd waar aliens allerlei experimenten met haar hebben uitgehaald. Als de echografie een foetus toont die niet menselijk is, wil Craig een abortus, maar Sherry weigert en wijst hem de deur...

Regie: Brian Yuzna (The Dentist 1&2)
Cast: Arnold Vosloo (The Mummy, The Mummy Returns), Jillian McWhirter (The Dentist II, Bloodfist VII), Brad Dourif (Bride of Chucky, The Lord of the Rings: The Two Towers)
Lengte: 92 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
full frame (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003
HEMOGLOBIN

Een eigenaardige en levensgevaarlijke bloedziekte bedreigt het leven van John. Op zoek naar genezing belandt hij in het huis van zijn beruchte voorvaderen. Zodra John het oude woonhuis van zijn macabere voorouders bezoekt, voelt hij dat er een enorme spanning heerst. Wat is hier vroeger gebeurd? Waarom dit ijzige gevoel? Een naderende orkaan maakt de omgeving nog onheilspellender. Leven de geesten van zijn familie nog? Ligt een bloedstollende ontmoeting in het verschiet? En... kan hij nog genezen, of…?

Regie: Peter Svatek (Sci-fighters, Witchboard 3: The Possession)
Cast: Rutger Hauer (The Hitcher, Soldaat van Oranje, Turks Fruit), Roy Dupuis (TV: Nikita, Screamers), Kristin Lehman (The Way of the Gun, Dog Park)
Lengte: ca. 91 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003ANAZAPTA

Een mysterieuze edelman wordt op beestachtige wijze gegijzeld en naar een klein dorpje in Engeland gebracht. De bewoners weten niet dat ze dood en verderf over zichzelf hebben afgeroepen. De duistere man is een naamloze vreemde met een dodelijke agenda, een man die al het kwaad in de wereld in zich draagt. Hij stopt niet voordat hij, zonder genade, iedereen om zich heen heeft uitgemoord.

Regie: Alberto Sciamma (The Killer Tongue)
Cast: Jason Flemyng (From Hell, Snatch, Lock, Stock, and Two Smoking Barrels), Lena Headey (Ripley’s Game, Gossip, Mrs. Dalloway)
Lengte: ca. 99 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
full frame (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 19 november 2003THE LOST WORLD

Een vergeten eiland, vol met prehistorische beesten die al 50 miljoen jaar uitgestorven zijn. Bestaat dit? Volgens de norse professor George Challenger wel en hij zal het bewijzen ook. Samen met zijn opgewekte dochter, een onstuimige en een ijzersterke jager vertrekt hij naar het bewuste eiland aan het einde van de aarde. Aangekomen worden ze direct overdonderd door de levensgevaarlijke T- Rexen, Raptors en meer afschrikwekkende oerbeesten. Op het eiland blijkt ook een primitief soort mens te leven, dat bezoekers offert aan de dinosaurussen. Kunnen de ontdekkers overleven? Zullen ze ooit terugkeren?

Regie: Bob Keen (Proteus)
Cast: Patrick Bergin (Patriot Games, Sleeping with the Enemy), Jayne Heitmeyer (An American Affair, Suspicious Minds)
Lengte: ca. 97 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD:
Dolby Digital Surround
full frame (geschikt voor alle beeldformaten)
Te koop op DVD vanaf 19 november 2003

UIT HET ARCHIEF