:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2003-09-30 - Geplaatst door: Werner
NOVEMBER KOOPDVD RELEASES

LEARN GOLF: 18 GOLFLESSEN VOOR HET GVB EN HANDICAP
Nederlands eerste echte golfinstructie-DVD

Synopsis:
Een praktische en heldere instructie voor de beginnende en gevorderde golfer in het Nederlands. Aan de hand van prachtig gefilmde spelsituaties worden course management, regels en techniek aan de orde gesteld. Elk van de 18 lessen bevat oefeningen en huiswerk waarmee u direct aan de slag kunt. Het heldere menu maakt de DVD makkelijk toegankelijk, of u nu één van de 18 lessen wil bekijken, of geïnteresseerd bent in een specifieke spelsituatie. De DVD is dus niet alleen les voor les te bekijken, maar ook te gebruiken als naslagwerk. De DVD is ontwikkeld door Leonard Smit, PGA Golfprofessional. De basis voor de DVD ligt in zijn jarenlange ervaring als teaching professional.De DVD is opgenomen op prachtige, zonovergoten banen. De beelden zijn tegelijkertijd mooi en instructief. De begeleidend uitgesproken teksten laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Een must voor iedere enthousiaste golfer!
Weblink: www.learngolf.nl
Specificaties DVD:
Speelduur: 125 minuten
Releasedatum: 23-09-03 op koopDVD
Taal: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra’s:
• Snelzoekfunctie naar technieken en oefeningen
• Huiswerkoefeningen bij elke les
• Belangrijkste etiquette en golfregelsYU-GI-OH! Deel 5: KWAADAARDIG GEEST VAN DE RING &
YU-GI-OH! Deel 6: DE SMET VAN DE NEDERLAAG

It’s time to Duel!

Synopsis Yu-Gi-Oh! algemeen:
De serie ‘Yu-Gi-Oh!’ vertelt het verhaal van het bescheiden jongetje Yugi dat één grote passie heeft en dat is het spelen van het spel Duel Monsters. Samen met zijn beste vrienden Joey, Tristan en Tea gaat hij helemaal op in het kaartspel waarin de strijd wordt aangegaan met mystieke figuren en monsters. Wat Yugi en zijn vrienden in hun wildste dromen niet konden vermoeden, gebeurt wanneer het spel tot leven wordt gewekt door de mysterieuze Maximillion Pegasus. Een oude Egyptische puzzel blijkt voor Yugi de sleutel te zijn om krachten te verwerven waarmee hij een waardige tegenstander is van zelfs de meest machtige speler.

Yu-Gi-Oh! is het geesteskind van Kazuki Takahashi, een Japanse striptekenaar

Synopsis Yu-Gi-Oh! Deel 5: Kwaadaardige Geest van de Ring:

13. KWAADAARDIGE GEEST VAN DE RING
Yugi’s klasgenoot Bakura, die bezeten is door de duistere krachten van zijn Millennium Ring, vangt Yugi en zijn vrienden in een Schaduwspel, waar ze zelf de kaarten worden! Niet alleen moet Yugi vechten om te voorkomen dat hij voor altijd in het kaartspel blijft, maar ook om Bakura te bevrijden uit de greep van de Millennium Ring!

14. HET LICHT AAN HET EIND VAN DE TUNNEL
Pegasus’ ingehuurde duellist Panik ontneemt Mai al haar starchips en Yugi is vastbesloten om hem te verslaan en ze terug te winnen. Panik’s Castle of Dark Illusions hult zijn monsters in een zwarte mist. Hoe kan Yugi een vijand verslaan die hij niet kan zien?

15. WINNEN DOOR INTIMIDATIE
Ondanks Yugi’s nadelige positie daagt hij toch Panik uit. “Ik versla je in drie beurten.” Bluft Yugi, of is hij in dit gevecht in het voordeel?

Synopsis Yu-Gi-Oh! deel 6: De Smet van de Nederlaag

16. DE SMET VAN DE NEDERLAAG
Kaiba gaat naar het koninkrijk om het tegen Pegasus op te nemen. Is Kaiba veranderd sinds zijn gevecht met Yugi, of is hij nog steeds dezelfde meedogenloze duellist? Uit een gevecht tussen Kaiba’s Blue-Eyes White Dragon en Joey’s Red-Eyes Black Dragon zal dit blijken.

17. DE ARENA DES VERDERFS – DEEL I
De bende van de duellist Bandit Keith, ontvoert Joey naar een geheime grot met een kerkhof als speelveld. Terwijl Yugi en zijn vrienden naar hem op zoek zijn, neemt Joey het op tegen Bandit Keith’s zombie monsters, die steeds sterker worden als ze terug komen van het kerkhof. Joey staat er in dit gevecht helemaal alleen voor.

18. DE ARENA DES VERDERFS – DEEL II
Joey doet nog een laatste poging, maar zijn gelukskaart, de Time Wizard, kan niet tegen Bandit Keith’s zombie monsters op. Zullen zijn verbeterde duel bekwaamheden en zijn liefde voor zijn zus hem helpen om te overwinnen?

Regisseur: Kunihisa Sugishima
Met de stemmen in de Nederlands gesproken versie van: Pepijn Gunneweg, Dieter Jansen, Lottie Hellingman, Sander de Heer, Olaf Wijnants, Steve Beirnaert, Fred Meijer, Roberto de Groot, Sophie Hoeberechts
Genre: Animatie
Speelduur: ca. 66 minuten per deel (3 afleveringen per deel, ca. 22 minuten per aflevering)
Releasedatum: 11-11-03 op koop–DVD
Specificaties DVD:
Taal: Nederlands gesproken of Engels gesproken Ondertiteling: optioneel: Nederlands (in het geval van de Engels gesproken versie)
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0 (in het geval van de Nederlands gesproken versie), Dolby Digital 5.1 (in het geval van de Engels gesproken versie
THE KILLING FIELDS DTS
(re-release: Digitally remastered Widescreen version, DTS)
Meeslepende film over oorlog, angst, vriendschap en overleven. Winnaar van drie Oscars®.

Synopsis:
Sydney Schanberg(Sam Waterson) wordt in 1972 als correspondent van de New York Times naar Cambodja gestuurd om daar verslag te doen van de groeiende oorlog tussen de rebellen van de Rode Khmer en de regering. Samen met de vriendelijke Dith Pran (Haing S. Ngor), zijn Cambodjaanse assistent, geeft hij een beeld van de waanzin en de tragedie van deze burgeroorlog. Als de Amerikaanse troepen het land verlaten, stuurt Dith Pran zijn familie mee naar Amerika. Zelf blijft hij achter om Schanberg te helpen.
Als de Rode Khmer op 17 april 1975 de hoofdstad Phnom Penh bezet, redt Pran het leven van Schanberg en dat van enkele andere buitenlandse correspondenten. Wanneer alle buitenlanders het land uit worden gestuurd en de Cambodjanen de stad moeten verlaten, is er niets dat Schanberg kan doen om zijn vriend Dith Pran te helpen. Wat er sindsdien in Cambodja is gebeurd is verschrikkelijk. Naar schatting 3 miljoen Cambodjanen zijn door de Rode Khmer vermoord of stierven van de honger of ziektes. De eens zo vruchtbare velden van Cambodja kregen een nieuwe naam: The Killing Fields. Terug in Amerika raakt Schanberg zijn schuldgevoel en de angst over het lot van zijn vriend niet kwijt. Wat is er gebeurd met Dith Pran? Zou hij mogelijk de verschrikkingen van Cambodja hebben overleefd?

Regie: Roland Joffé ( The Mission, The Scarlet Letter, Vatel)
Cast: Sam Waterston (The Great Gatsby, The Man in the Moon, Shadow Conspiracy), Dr. Haing S. Ngor (Heaven & Earth, My Life), John Malkovich (Dangerous Liaisons, The Sheltering Sky, Being John Malkovich), Julian Sands (A Room With a View, Leaving Las Vegas, The Million Dollar Hotel)
Genre: Drama / oorlog
Speelduur: 142 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 widescreen
Geluid: DTS
Releasedatum: 11-11-03 op koopDVD (re-release)

Specificaties DVD:
Extra’s:
• DVD-ROM Artikel “The Life and Death of Dith Pran” by Sidney Schanberg
• Trailer
• The making of
• Photo gallery
• Biographies

Achtergrondinformatie:
• The Killing Fields won 3 Oscars®.
- Actor in a supporting Role: Haing S. Ngor
- Cinematography: Chris Menges
- Filmediting: Jim Clark
• Voor het gebruik van het artikel “The Life and Death of Dith Pran” is toestemming gevraagd aan Sydney Schanberg. De film is gebaseerd op dit artikel. Het artikel is op een DVD-ROM deel geplaatst, zodat geïnteresseerden dit ook kunnen lezen. Het artikel versterkt de historische waarde van de film en Sydney Schanberg werkte hier graag aan mee.THE MISSION DTS
(re-release: Digitally remastered Widescreen version, DTS)

Twee mannen en hun strijd tegen het noodlot. Met Robert De Niro en Jeremy Irons.

Synopsis:
In het jaar 1750 was in Zuid-Amerika de kolonisatie door Spanjaarden en Portugezen nog in volle gang. De Portugese wet stond slavernij niet in de weg, de Spaanse wel. Het gevolg was dat de autochtone Indianen hun toevlucht zochten in de door de Jezuïeten opgezette missieposten die op Spaans gebied lagen. Dit op historische feiten berustende verhaal speelt zich af in het grensgebied tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië.
Rodrigo Mendoza (Robert De Niro) verdient zijn geld als Indianenvanger. Zijn leven verandert als hij in een duel om een vrouw zijn broer vermoordt. Broeder Gabriel (Jeremy Irons) slaagt erin hem middels boetedoening te louteren en Rodrigo sluit zich aan bij de Jezuïeten. Gabriel heeft op een slechts via steile rotswanden bereikbaar plateau een Indianenstam ontdekt en hun vertrouwen weten te winnen. In een paradijselijke omgeving, bezaaid met overweldigend mooie watervallen, werken Gabriel en Rodrigo met nog enkele broeders aan de bouw van een kapel en een missieport. Als de vorsten van Spanje en Portugal besluiten tot een gebiedsruil en de gebieden waarin de missieposten liggen tot Portugees grondgebied gaan behoren, zijn de gevluchte Indianen weer vogelvrij. Rodrigo besluit zijn gelofte te breken en sluit zich aan bij de Indianen om het gebied te verdedigen terwijl Gabriel samen met de vrouwen en kinderen een godsdienstoefening voorbereidt...

Regie: Roland Joffé (The Killing Fields)
Cast: Robert De Niro (Taxi Driver, The Godfather: Part II, Goodfellas, Awakenings, Heat), Jeremy Irons (The French Lieutenants Woman, Moonlighting, Kafka, Damage), Aiden Quinn (The Legends of the Fall, Frankenstein, Looking for Richard), Liam Neeson (The Phantom Menace, Schindler’s List, Nell, Rob Roy)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 125 minuten
Releasedatum: 11-11-03 op koopDVD (re-release)

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling:Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 widescreen
Geluid:DTS

Extra’s:
• The making of
• Photo gallery
• BiographiesAMERICAN GIRL
Love is a relative thing.

Synopsis:
Rena Grubb heeft problemen! Ze is 15 en zwanger en ze ziet het leven niet meer zitten. Haar zelfmoordpogingen zoals zichzelf proberen op te hangen aan een planthouder en een overdosis aan vitaminepillen slikken helpen haar ook niet verder. Rena heeft al haar hoop op haar vader gevestigd. Helaas zit deze al zeven jaar vast voor moord. Ondanks de heftige protesten van Rena's stiefzus en de twijfels van haar broer, verlaat de familie toch hun versleten woonwagen om naar de jaarlijkse picknick in de gevangenis te gaan. In de gevangenis komen de ware gevoelens en dromen van de familie naar boven. Zo onthult vader een geheime relatie die hij met stiefzus Barbie heeft. En moeder Madge wil graag weg uit het woonwagenkamp en met haar kinderen in Disney World gaan wonen. Dit alles maakt het niet makkelijker voor Rena en haar broer Jay om met hun vader in het reine te komen en zo verder te kunnen in het leven.

Regie: Jordan Brady (Waking Up in Reno, The Third Wheel)
Cast: Jena Malone (Donnie Darko, Life as a House, Contact), Brad Renfro (Ghost World, The Client, Bully, Apt Pupil), Michelle Forbes (Kalifornia, Swimming With Sharks), Clifton Collins Jr. (The Replacement Killers, Tigerland)
Speelduur: 80 minuten
Releasedatum:11-11-03 op koopDVD

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0

Extra’s:
• Photo gallery
• BiographiesTHEY CRAWL
Terror gets under your skin.

Synopsis:
Wanneer zijn broer Brian onder mysterieuze omstandigheden om het leven komt, gaat zijn broer Ted Gage op onderzoek uit, daarbij geholpen door rechercheur Gina O’Bannon. Er worden nog meer moorden gepleegd waarbij de slachtoffers uiterlijk ongeschonden, maar van al hun interne organen ontdaan zijn. Dit zet Gina op het spoor van de beruchte Trillion-sekte. Ted wil echter bewijzen dat zijn broer niets met de sekte te maken had. Door het e-mail bestand op Brian’s computer door te lichten, ontdekt hij dat deze aan een geheim militair project werkte. Het enige bewijs is een e-mail van iemand die Lazarus heet. Als Gina en Ted Lazarus weten op te sporen, ontdekken ze tot hun afschuw dat de moordenaar die de stad terroriseert, uit een troep genetisch gemanipuleerde kakkerlakken bestaat. In een verlaten pakhuis worden ze geconfronteerd met een moorddadige kluwen van krioelende kakkerlakken en de maniak aan wie ze gehoorzamen...

Regie: John Allardice
Cast: Daniel Cosgrove (Van Wilder), Tamara Davies, Dennis Boutsikaris (Boys on the Side, the Dream Team), Mickey Rourke (The Pledge, The Rainmaker)
Genre:Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 11-11-03 op koopDVD

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s:
• Trailer
• Photo gallery
• BiographiesTOMBSTONE
Every town has a story. Tombstone has a legend.

Synopsis:
In het stadje Tombstone heeft een bende gewelddadige bandieten het wettelijk gezag aan zich onderworpen en terroriseert de onschuldige bewoners. Dan rijdt Wyatt Earp (Kurt Russell) het stadje binnen. Wyatt is van plan om een rustig leven te leiden als gepensioneerde sheriff in Tombstone, maar wordt gedwongen stelling te nemen tegen de bandieten. Hij heeft geen andere keus dan zijn badge weer op te spelden en zijn holster om te gespen. Samen met zijn vriend, de onvoorspelbare en dodelijke Doc Holiday (Val Kilmer) en de broers Morgan (Bill Paxton) en Virgil (Sam Elliott) rijdt hij uit om het stadje te bevrijden uit de wrede greep van de bandieten. Het wordt één van de meest bloederige en legendarische confrontaties van het Wilde Westen...

Regie: George P. Cosmatos
Cast: Kurt Russell (Vanilla Sky, Backdraft, Breakdown), Val Kilmer (Heat, True Romance, Batman Forever), Sam Elliott (We Were Soldiers, Hulk, The Contender), Bill Paxton (Apollo 13, Aliens, Titanic)
Genre: Actie
Speelduur: ?? minuten
Releasedatum: 25-11-03 op koopDVD

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: nog niet bekend
Geluid: nog niet bekend
Extra’s: nog niet bekendTHE PLAYAZ COURT
On this court… you only get one shot.

Synopsis: Nog niet bekend

Regie: Greg Morgan
Cast: Sticky Fingaz (Clockers, Dead Presidents, Next Friday), Charles Malik Whitfield (Behind Enemy Lines, Fresh), Charles Robinson , Arlen Alexander Escarpeta Genre: ?
Speelduur: ?? minuten
Releasedatum: 25-11-03 op koopDVD

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: nog niet bekend
Geluid: nog niet bekend
Extra’s: nog niet bekendCOLOR OF NIGHT
Five suspects. Two lovers. One killer. Nothing is what it seems… except murder.

Synopsis:
Wanneer een patient van hem zelfmoord pleegt, wordt het de New Yorkse psychiater Dr. Bill Capa (Bruce Willis) allemaal teveel. Hij laat zijn praktijk in de steek en verhuist naar Los Angeles. Daar komt hij echter in een nog shockerender situatie terecht dan die hij ontvluchtte. Zijn vriend en collega Dr. Bob Moore (Scott Bakula) wordt bruut vermoord en ook Capa wordt achtervolgd door een krankzinnige moordenaar. Hij stort zich op het opsporen van de moordenaar en raakt tegelijkertijd verzeild in een passionele relatie met de beeldschone, maar manipulatieve Rose (Jane March). Terwijl hij steeds dichter bij de identiteit van de moordenaar komt, ontrafelt hij ook het mysterie dat Rose is – als hij tenminste in leven blijft.

Regie: Richard Rush (The Stunt Man)
Cast: Bruce Willis (Pulp Fiction, The Sixth Sense, Die Hard), Jane March (L’amant), Scott Bakula (American Beauty, Life as a House)
Genre: Thriller
Speelduur: ?? minuten
Releasedatum: 25-11-03 op koopDVD

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: nog niet bekend
Geluid: nog niet bekend
Extra’s: nog niet bekend