:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE PINK PANTHER
PERSBERICHT: THE PINK PANTHER
Bron: Fox - Datum: 2003-10-06 - Geplaatst door: Werner
Weergaloos genieten van de ultieme Pink Panther-collectie
The Pink Panther dvd-boxset met schitterende extra's!
Verkrijgbaar vanaf 22 oktober in de winkel

De Pink Panther is een van de coolste karakters die ooit uit een tekenpen vloeide. Bovendien is de panter onlosmakelijk verbonden met 'inspector' Clouseau, de rechercheur met het meest geïmiteerde accent uit de filmgeschiedenis, en onvergetelijk vertolkt door Peter Sellers. De Pink Panther films zijn kolder van de bovenste plank. Deze prachtige boxset voor verzamelaars en liefhebbers bevat vijf Pink Panther-films én een schijf volledig gevuld met unieke extra's!

De beste Pink Panther-films in één box
De schitterende boxset bevat vijf van de beste Pink Panther-films: The Pink Panther, A Shot in the Dark, The Pink Panther Strikes Again, Revenge of the Pink Panther en Trail of the Pink Panther. Uiteraard speelt Peter Sellers 'inspector' Clouseau, een speurder die onder meer z'n chef tot moordzucht en waanzin drijft. In de cast van deze reeks zien we grote namen uit de sixties en de seventies opduiken als David Niven, Robert Wagner, Claudia Cardinale, Joanna Lumley en Elke Sommers. De regie van deze vijf komedies is steeds van de hand van Blake Edwards. Liefhebbers zullen ook erg opgetogen zijn met de dvd die meer dan drie uur aan extra's bevat, genoeg om elke rechtgeaarde Sellers- en Pink Pantherfan te doen watertanden.

Het roze prijsbeest
De roze panter, een creatie van David DePatie en Friz Freleng, heeft meer dan één trofee op z'n schouwmantel staan. Een eerste Oscar werd binnengehaald voor zijn optreden in de korte animatiefilm The Pink Phink. Het beroemde deuntje van de Pink Panther dat in 1964 voor het eerst te horen was in de eerste film 'The Pink Panther' werd bekroond met een ASCAP Music Award. Componist Henry Mancini heeft in z'n glansrijke carrière 72 Grammy- en 18 Oscar-nominaties binnengehaald, twintig bekroningen, en vier Oscars. Maar ook de Clouseau-films vielen in de prijzen, met een BAFTA-award voor Peter Sellers in The Return of the Pink Panther als beste acteur, en een BAFTA-award voor regisseur Blake Edwards voor Beste Komedie. Het aantal nominaties voor de filmreeks is te lang om op te noemen.

Peter Sellers: geniaal acteur
Peter Sellers (1925-1980) is een icoon uit de filmgeschiedenis die zich met z'n uitzonderlijke talent op eenzame hoogten bevindt. Met beroemde producties als The Mouse that Roared, Lolita en Dr. Strangelove: Or How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb laat hij zich opmerken als een uitzonderlijk getalenteerd en intelligent komedieacteur. Na de Dr. Strangelove valt Peter Sellers vooral samen met inspecteur Clouseau in de Pint Panther-cyclus. Maar dat hij meer is dan een typetje zien we in 1979 met zijn briljante vertolking van 'Chance' in Being There aan de zijde van Shirley MacLaine.

Productinformatie
Titel: The Pink Panther DVD Boxset:
• The Pink Panther
• A Shot in the Dark
• The Pink Panther Strikes Again
• Revenge of the Pink Panther
• Trail of the Pink Panther
• Disc met bonustracks (meer dan 3 uur)

Releasedatum: 22 oktober 2003
Genre: Komedie
Leeftijd: 12

Extra's:
• Documentaires:
- That's Panthertainment
- Inside the Pink Panther
- The Cartoon Phenomenon
• Zes originele tekenfilms
• Featurette: The Unknown Peter Sellers
• Fotoalbum
• Drie commercials met Peter Sellers
• Originele bioscooptrailers


Recent nieuws van dezelfde bron