:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ANGEL SEIZOEN 1
PERSBERICHT: ANGEL SEIZOEN 1
Bron: Fox - Datum: 2003-10-16 - Geplaatst door: Werner
ANGEL

Een nieuwe topreeks van de makers van Buffy
Seizoen 1 op DVD
Eerste deel van een nieuwe DVD-reeks verkrijgbaar vanaf 8 oktober

Fans van Buffy The Vampire Slayer kennen Angel, of Angelus, als de vampier die op zoek is naar loutering en vergiffenis. In Los Angeles bindt hij de strijd aan met bovennatuurlijke wezens die het mensdom belagen... Fox brengt het volledige eerste seizoen van deze topreeks uit op DVD in een schitterende collector's verpakking met tal van extra's, en later zullen ook de volgende seizoenen aan de collectie worden toegevoegd!

Het verhaal

Angel (David Boreanaz) is een eeuwenoude vampier wiens geweten begint op te spelen. Hij verlaat Sunnydale en zijn geliefde Buffy om in de stad van de engelen, Los Angeles, het kwaad te bestrijden en wat zielen te redden. Zijn aanvankelijk eenzame bestaan wordt opgefleurd door het gezelschap van een andere vluchteling van Sunnydale, Cordelia Chase (Charisma Carpenter) die ervan droomt carrière te maken in Hollywood. Ze vullen elkaar mooi aan en ook Doyle (Glenn Quinn) voegt zich bij het clubje als spirituele goeroe die Angel moet steunen op weg naar verlossing...

Van Buffy naar Angel

De makers van Buffy The Vampire Slayer, Joss Whedon en David Greenwalt, hebben voor Angel een breder actieterrein uitgetekend dan voor Buffy. In Buffy bevond Angel zich veelal op de achtergrond en dook hij enkel op wanneer zijn hulp echt nodig was. In de Angel-reeks is het gelijknamige personage een stuk minder afwachtend en waart hij rond in de straten van LA, op zoek naar onrecht, maar vooral ook op zoek naar vriendschap en familie. Acteur David Boreanaz zet in dit eerste seizoen een ijzersterke vertolking neer van de bezielde vampier. Met evenveel enthousiasme en gevoel voor humor overtuigt hij in zowel de actiescènes als de ernstige stukken waarin het karakter van Angel wordt onderbouwd. Ook Glenn Quinn schittert in zijn rol van Doyle de half-demon. Doyle leidt Angel terug naar de menselijkheid maar de acteur werd uit de reeks geschreven na zijn overlijden ten gevolge van een fatale dosis drugs. Uiteraard zien we soms dat de verhaallijn van Angel en die van Buffy The Vampire Slayer elkaar kruisen. Sarah Michelle Gellar duikt op in de eerste aflevering, en maakt ook later een présence in de reeks. James Marsters zien we als Spike opduiken en ook Seth Green is van de partij in een bepaalde episode.

Productinformatie koopdvd

Titel: Angel seizoen 1
Releasedatum: 8 oktober 2003
Genre: TV-serie
Lengte: 17 uur 30 min.
Geluid: Engels, Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3 / aspectratio 1.33:1
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands

Extra's DVD:
• Audiocommentaar op verschillende afleveringen
• 4 featurettes
• Beeldbestand
• Trailers
• Scripts van verschillende afleveringen
• Cast bios

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron