:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: PIETJE BELL - DE FILM
PERSBERICHT: PIETJE BELL - DE FILM
Bron: Buena Vista - Datum: 2003-10-26 - Geplaatst door: Serge
Een van de grootste Nederlandse bioscoopsuccessen van de afgelopen jaren is Pietje Bell – De Film. Een grappig en spannend avontuur voor het hele gezin over een kwajongen met een gouden hart, die de hele stad op stelten zet met zijn dwaze avonturen. Meer dan 840.000 bezoekers in Nederland, verdeeld over meerdere generaties, genoten van de film in de bioscoop. Wederom slaagde Maria Peters (scenario en regie) er in om na Kruimeltje het hart van jong en oud te raken. Zij baseerde haar film op met name de eerste twee delen uit de beroemde Pietje Bell-serie van Chris van Abkoude.

Verhaal
Pietje Bell is vrolijk en ondeugend. Het liefst haalt hij de hele dag kattekwaad uit. Met zijn dolle avonturen zet hij voortdurend de stad op stelten. Zijn vader, moeder en zus Martha hebben hun handen vol aan hem, maar diep in hun hart bewonderen ze hem om zijn eerlijkheid.

Als Pietje Bell zijn katapult richt op het kale hoofd van drogist Geelman en vervolgens de nieuwe bril van zijn zoon Jozef kapotschiet, is dat het begin van een wilde achtervolging. Pietje rent dwars door een grote muzikale optocht die juist wordt gehouden voor krantenmiljonair Stark. Iedereen valt over elkaar heen, maar gelukkig krijgt Jozef hem niet te pakken. Paul Velinga, eigenaar van de noodlijdende krant “Het Laatste Nieuws”, vindt dit zó prachtig dat hij een groot artikel met een foto van Pietje op de voorpagina plaatst. Dat is het begin van Pietjes roem, want nu praat iedereen over hem en de verkoopcijfers van de krant stijgen meteen.

De meeste mensen vinden hem een held, zoals zijn vriendje Sproet, die alle stukken uit de krant over hem verzamelt. Maar er zijn ook mensen die er schande van spreken, zoals Jozef Geelman, Pietjes grootste vijand. Jozef is onderwijzer op dezelfde school als Martha, de zus van Pietje, die ook zijn schooljuffrouw is. Jozef is heimelijk verliefd op Martha. Maar Pietje vertrouwt hem niet.

Een plotseling bezoekje van Tante Cato, een zure zeurkous, is een grote aanslag op het goede humeur van Vader Bell en zijn gezin. Maar Pietje zorgt ervoor dat ze snel weer ‘ophoepelt’.

Pietje wil graag miljonair worden. Bij zijn vriendje Sproet heeft hij thuis gezien wat het is om arm te zijn. Hij wil veel geld hebben om het vervolgens weg te geven. Want Pietjes motto is: Je mag weggeven waar je genoeg van hebt. Als hij samen met zijn vader een circusvoorstelling bezoekt, krijgt hij een idee. Hij gaat een eigen circus beginnen waarin hij zelf zal optreden als goochelaar! Zo rolt hij van het ene avontuur in het andere.

Met Sproet ontdekt hij zelfs de buit van twee dieven. Maar oh jee, de politie denkt dat Pietje de sieraden heeft gestolen. Vanaf dat moment schrijft de krant alleen maar lelijke dingen over hem. Pietje vindt dat niet eerlijk. Met zijn vriendjes Peentje, Engeltje, Kees en Jaap besluit hij de bende van De Zwarte Hand op te richten. Overal verschijnen zwarte handen. Gelukkig komt alles toch nog goed en groeit Pietje Bell uit tot de held van de stad.

Productie
Pietje Bell – De Film speelt zich af in de twintiger begin dertiger jaren van de vorige eeuw. In een tijd dat Nederland er anders uit zag dan nu. Uiteindelijk vonden veel opnamen plaats in België, in Gent en Brugge. Vooral ook omdat daar de oude huizen licht van kleur zijn. Maar ook in Nederland werd gefilmd zoals in Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Kaatsheuvel (De Efteling), Delft en Dordrecht. Een groot gedeelte van de Zeppelin werd nagebouwd in een imposante studio in Duitsland.

Technische specificaties
Audio: Nederlands Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Surround 2.0
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Ondertitels: Engels
Speelduur: 108 min.
Leeftijd: AL

Extra’s
• Gesproken toelichting van Maria Peters
• Bioscooptrailer en TV spots
• Bloopers
• Kattenkwaad top 5
• Making of Pietje Bell
• Niet eerder vertoonde scènes
• Achter de schermen van Pietje Bell 2: De jacht op de Tsarenkroon