:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: THE LORD OF THE RINGS - THE TWO TOWERS EXTENDED EDITION
PERSBERICHT: THE LORD OF THE RINGS - THE TWO TOWERS EXTENDED EDITION
Bron: A-Film - Datum: 2003-10-28 - Geplaatst door: Werner
Unieke dvd uitgaven van The Lord of the Rings; The Two Towers.

Op 20 november komen twee unieke dvd uitgaven uit van het tweede deel van The Lord of the Rings-trilogie The Two Towers. Naast een 4 disc versie zal een speciale box op de markt worden gebracht in een gelimiteerde oplage waarin vijf discs zitten plus een exclusief beeldje van Gollem.

De vier discs van de Limited Edition en de Special Extended Edition zullen identiek zijn. Disc 1 en 2 bevatten een extra lange widescreen versie van de film: maar liefst 42 minuten aan nieuwe en uitgebreide scènes zijn toegevoegd door regisseur Peter Jackson. Tevens zijn er veel extra's toegevoegd zoals: vier filmlange audiotracks met commentaar van de regisseur, schrijvers, de acteurs en het productie- en ontwerp team en meer.

De unieke 5e bonus dvd van de Limited Edition onthult de creatie van The Lord of the Rings beelden en bevat tevens een exclusief Gollem Companion boek; een 44 pagina tellend boekje over de tot stand koming en ontwikkeling van het karakter Gollem. Bovendien zit er bij deze vijf-disc uitgave een exclusief beeld van Gollem als Sméagol, welke speciaal gecreëerd is voor The Lord of the Rings; The Two Towers Limited Edition.

De derde en vierde disc bevatten onder andere: vijf originele documentaires over het traject van boek naar script, het ontwerpen en bouwen van Midden-aarde, een kijkje achter de schermen in de Weta Workshop en een uitgebreid overzicht over het tot leven brengen van Gollem. Verder wordt in acht originele documentaires ingegaan op het filmen van The Two Towers, de visuele effecten, editing, muziek en geluid, stunt en vechttraining, een bezoek aan Weta Digital en meer nooit eerder vertoonde beelden.