:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: DECEMBER KOOPDVD RELEASES
PERSBERICHT: DECEMBER KOOPDVD RELEASES
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2003-11-03 - Geplaatst door: Werner
TO END ALL WARS
A true story about the will to survive and the courage to live.

Synopsis:
In WOII bezet het sterke Japanse leger het verwesterde Singapore. Het geallieerde leger probeert zich terug te trekken, maar valt toch in handen van de Japanners. Majoor Ian Campbell (Robert Carlyle), kapitein Ernest Gordon (Ciarán McMenamin) en luitenant Jim Reardon (Kiefer Sutherland) maken deel uit van de groep gevangenen die overgebracht wordt naar een kamp in de jungle van Zuidoost-Azië. De krijgsgevangenen moeten midden in de jungle meewerken aan de aanleg van de beruchte Birma-spoorweg. Als kolonel McLean in het kamp wordt vermoord, ontstaat er onenigheid onder de mannen. Campbell neemt de leiding op zich en ontwikkelt een plan om het kamp over te nemen, maar krijgt weinig hulp van zijn uitgeputte medegevangenen. Kapitein Gordon begint een 'openluchtkerk' om zo het moreel van de anderen een beetje op te krikken. De plannen van Campbell en het initiatief van Gordon staan vanaf het eerste moment haaks op elkaar. En zo krijgt de grote WOII een kleine gelijke in de strijd tussen twee partijen binnen een gevangenenkamp, tussen vorming en geweld en tussen vergeving en wraak.

Het waargebeurde verhaal van geallieerde krijgsgevangenen en de keiharde behandeling die ze van hun Japanse overheersers te verduren kregen, gebaseerd op het boek ‘Through the Valley of the Kwai’ van Ernest Gordon.

Regie: David L. Cunningham
Cast: Robert Carlyle (Trainspotting, The Full Monty, Angela’s Ashes), Kiefer Sutherland (24, A Few Good Men, A Time to Kill), Ciaran McMenamin
Speelduur: 115 minuten
Releasedatum: 02-12-03 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s:
• Trailer
• Featurette
• Photo gallery
• Biographies



BACKYARD DOGS
Trouble begins when they step out of the ring!

Synopsis:
Op geheime lokaties in de hele wereld, zogenaamde backyards, volgen jongeren het voorbeeld van hun grote idolen door mee te doen aan wrestling wedstrijden. Cole Davis en Lee Takura reizen het Amerikaanse backyard circuit af en behalen in hun gevechten overwinning na overwinning. Het uiteindelijke doel is het winnen van de hoofdprijs in het Backyard Championship in California: een professioneel contract. Hun manager Kristy James probeert de jongens aan bekendheid te laten winnen op internet om hen van een plaats in de kampioenschappen te verzekeren. De Backyard Dogs gaan voor de winst en het gaat hard tegen hard.

Regie: Robert Boris
Cast: Scott Ham, Bree Turner, Walter Emanuel Jones, Roger Fan
Genre: Actie
Speelduur: 92 minuten
Releasedatum: 02-12-03 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0

Extra’s:
• Trailer
• Photo gallery



MISS JULIE
Blurring the line between passion and obsession.

Synopsis:
Het is een hete zomeravond. De Graaf is van zijn landgoed vertrokken om elders de bloemetjes buiten te zetten. Hij laat er zijn mooie dochter Julie (Saffron Burrows, “Deep blue sea”) achter. Julie is de laatste telg in de lange lijn van de adellijke familie van de Graaf. Miss Julie is alleen met de bedienden. Ze is terneergeslagen: haar verloving is zojuist verbroken. Ze danst en drinkt met de mensen van het personeel, maar die accepteren haar niet als een van hen. Uiteindelijk belandt ze een beetje aangeschoten in de keuken, waar Jean (Peter Mullan, “My name is Joe”) zit. Jean is de lakei van haar vader. Een knappe man met een anarchistische inslag, die de klassenmaatschappij verafschuwt, maar tegelijkertijd van plan is om de top te bereiken. Samen drinken ze verder en raken ze steeds meer in een intens en onthullend gesprek verzeild. Naarmate de avond verder vordert, komen ze dichter en dichter tot elkaar. Als er andere bedienden de keuken binnenkomen, verbergen ze zich in het opkamertje van Jean, waar hij Miss Julie verleidt. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien.

Regie: Mike Figgis (“Leaving Las Vegas”)
Cast: Saffron Burrows (“Deep blue sea”, “Circle of friends”, “Wing commander”), Peter Mullan (“My name is Joe”, “Trainspotting”), Maria Doyle Kennedy (“The Commitments”)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum: 02-12-03 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0

Extra’s:
• Trailer
• Photo gallery
• Biographies



LOVE"S LABOUR'S LOST
Music. Laughter. Romance. Some things never go out of style.

Synopsis:
1939. De koning van Navarre en zijn drie beste vrienden Longaville, Dumaine en Berowne leggen een eed af, waarbij ze zweren zich drie jaar lang alleen op hun studie te richten. Ze mogen zich niet af laten leiden door vrouwen, moeten vasten en mogen slechts drie uur per nacht slapen. Dan arriveert de dochter van de koning van Frankrijk om een financiële afspraak met de koning te regelen. Aangezien haar gevolg bestaat uit mooie jonge vrouwen, krijgen de heren het moeilijk. Ze houden hun verliefdheid verborgen tegenover elkaar, terwijl ze in het geheim de vrouw van hun dromen het hof maken. Dit leidt tot komische situaties wanneer liefdesbrieven in verkeerde handen komen. De vrienden vallen door de mand. Wint de liefde het van het verstand?

Regie: Kenneth Branagh (Hamlet, Henry V, Much Ado about Nothing, Peter’s Friends)
Cast: Kenneth Branagh, Nathan Lane (The Birdcage, Frankie and Johnny), Adrian Lester (Primary Colors), Matthew Lillard (She’s All That, Scooby-Doo, Scream), Natascha McElhone (The Truman Show, Ronin, Solaris), Alessandro Nivola (Face/Off, Mansfield Park, Inventing the Abbotts), Alicia Silverstone (Clueless, Batman & Robin, Blast from the Past), Timothy Spall (Vanilla Sky, Secrets & Lies, Rock Star)
Genre: Komedie
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 02-12-03 op koopDVD
Bijzonderheden: Naar het toneelstuk van William Shakespeare.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0

Extra’s:
• Trailer
• Featurette
• Interviews
• Behind the scenes
• Photo gallery
• Biographies



RICHARD III
What is worth dying for… Is worth killing for.

Synopsis:
In de jaren ’30 komt door de dood van de koning van Engeland een einde aan een bloedige burgeroorlog. Met de kroning van Edward lijkt de troon veilig gesteld. Zijn jongste broer Richard wordt echter verteerd door machtswellust en is overal toe bereid om de troon te veroveren. Hij vermoordt zijn oudste broer Clarence, waarop koning Edward die al ziek was en nu ook gekweld wordt door verdriet en schuldgevoelens, overlijdt. Alle troonopvolgers is hetzelfde wrede lot beschoren als Clarence, zodat Richard de troon op kan eisen. Ondanks de angst voor Richard’s tirannie, groeit het verzet. De jonge Henry Richmond brengt zelfs een heel leger op de been. Steeds meer mensen keren Richard de rug toe. Overmoedig en gekweld door een slecht geweten, betreedt Richard III nog één keer het slagveld…

Regie: Richard Loncraine
Cast: Ian McKellen (Lord of the Rings, X-Men, Gods and Monsters), Annete Bening (American Beauty, The American President, Bugsy), Jim Broadbent (Moulin Rouge!, Brazil, Gangs of New York, Iris), Robert Downey Jr. (Wonder Boys, Chaplin, Short Cuts), Nigel Hawthorne (Amistad, The Madness of King George, The Winslow Boy), Kristin Scott-Thomas (Life as a House, The English Patient, Four Weddings and a Funeral)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum: 02-12-03 op koopDVD
Bijzonderheden: Het klassieke toneelstuk van Shakespeare wordt in deze film geplaatst tegen de achtergrond van een imaginair fascistisch regime in de jaren ’30 in Engeland...
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped + 2.0

Extra’s:
• Trailer
• Photo gallery
• Biographies



THE KILLING FIELDS
(re-release: Digitally remastered Widescreen version, DTS)

Synopsis:
Sydney Schanberg(Sam Waterson) wordt in 1972 als correspondent van de New York Times naar Cambodja gestuurd om daar verslag te doen van de groeiende oorlog tussen de rebellen van de Rode Khmer en de regering. Samen met de vriendelijke Dith Pran (Haing S. Ngor), zijn Cambodjaanse assistent, geeft hij een beeld van de waanzin en de tragedie van deze burgeroorlog. Als de Amerikaanse troepen het land verlaten, stuurt Dith Pran zijn familie mee naar Amerika. Zelf blijft hij achter om Schanberg te helpen. Als de Rode Khmer op 17 april 1975 de hoofdstad Phnom Penh bezet, redt Pran het leven van Schanberg en dat van enkele andere buitenlandse correspondenten. Wanneer alle buitenlanders het land uit worden gestuurd en de Cambodjanen de stad moeten verlaten, is er niets dat Schanberg kan doen om zijn vriend Dith Pran te helpen. Wat er sindsdien in Cambodja is gebeurd is verschrikkelijk. Naar schatting 3 miljoen Cambodjanen zijn door de Rode Khmer vermoord of stierven van de honger of ziektes. De eens zo vruchtbare velden van Cambodja kregen een nieuwe naam: The Killing Fields. Terug in Amerika raakt Schanberg zijn schuldgevoel en de angst over het lot van zijn vriend niet kwijt. Wat is er gebeurd met Dith Pran? Zou hij mogelijk de verschrikkingen van Cambodja hebben overleefd?

Regie: Roland Joffé (The Mission, The Scarlet Letter, Vatel)
Cast: Sam Waterston (The Great Gatsby, The Man in the Moon, Shadow Conspiracy), Dr. Haing S. Ngor (Heaven & Earth, My Life), John Malkovich (Dangerous Liaisons, The Sheltering Sky, Being John Malkovich), Julian Sands (A Room With a View, Leaving Las Vegas, The Million Dollar Hotel)
Genre: Drama / oorlog
Speelduur: 142 minuten
Releasedatum: 16-12-03 op koopDVD (re-release)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 widescreen
Geluid: DTS
Achtergrondinformatie:
The Killing Fields won 3 Oscars®:
- Actor in a supporting Role: Haing S. Ngor
- Cinematography: Chris Menges
- Filmediting: Jim Clark

Voor het gebruik van het artikel “The Life and Death of Dith Pran” is toestemming gevraagd aan Sydney Schanberg. De film is gebaseerd op dit artikel. Het artikel is op een DVD-ROM deel geplaatst, zodat geïnteresseerden dit ook kunnen lezen. Het artikel versterkt de historische waarde van de film en Sydney Schanberg werkte hier graag aan mee.

Extra’s:
• DVD-ROM Artikel “The Life and Death of Dith Pran” by Sidney Schanberg
• Trailer
• The making of
• Photo gallery
• Biographies



THE MISSION
(re-release: Digitally remastered Widescreen version, DTS)
Twee mannen en hun strijd tegen het noodlot. Met Robert De Niro en Jeremy Irons.

Synopsis:
In het jaar 1750 was in Zuid-Amerika de kolonisatie door Spanjaarden en Portugezen nog in volle gang. De Portugese wet stond slavernij niet in de weg, de Spaanse wel. Het gevolg was dat de autochtone Indianen hun toevlucht zochten in de door de Jezuïeten opgezette missieposten die op Spaans gebied lagen. Dit op historische feiten berustende verhaal speelt zich af in het grensgebied tussen Argentinië, Paraguay en Brazilië. Rodrigo Mendoza (Robert De Niro) verdient zijn geld als Indianenvanger. Zijn leven verandert als hij in een duel om een vrouw zijn broer vermoordt. Broeder Gabriel (Jeremy Irons) slaagt erin hem middels boetedoening te louteren en Rodrigo sluit zich aan bij de Jezuïeten. Gabriel heeft op een slechts via steile rotswanden bereikbaar plateau een Indianenstam ontdekt en hun vertrouwen weten te winnen. In een paradijselijke omgeving, bezaaid met overweldigend mooie watervallen, werken Gabriel en Rodrigo met nog enkele broeders aan de bouw van een kapel en een missieport. Als de vorsten van Spanje en Portugal besluiten tot een gebiedsruil en de gebieden waarin de missieposten liggen tot Portugees grondgebied gaan behoren, zijn de gevluchte Indianen weer vogelvrij. Rodrigo besluit zijn gelofte te breken en sluit zich aan bij de Indianen om het gebied te verdedigen terwijl Gabriel samen met de vrouwen en kinderen een godsdienstoefening voorbereidt….

Regie: Roland Joffé (The Killing Fields)
Cast: Robert De Niro (Taxi Driver, The Godfather: Part II, Goodfellas, Awakenings, Heat), Jeremy Irons (The French Lieutenants Woman, Moonlighting, Kafka, Damage), Aiden Quinn (The Legends of the Fall, Frankenstein, Looking for Richard), Liam Neeson (The Phantom Menace, Schindler’s List, Nell, Rob Roy)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 125 minuten
Releasedatum: 16-12-03 op koopDVD (re-release)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 widescreen
Geluid: DTS

Extra’s:
• The making of
• Photo gallery
• Biographies



SATURDAY NIGHT LIVE CHRISTMAS

Synopsis:
Met Kerstmis komt altijd het beste op tafel. Nou, de makers van Saturday Night Live hebben wat dat betreft niets aan het toeval over gelaten in deze kerstspecial. Als een zwaar beladen goederentrein vol grappen en grollen, denderen toppers als Eddy Murphy, Chevy Chase, Bill Murray, Mike Myers en Adam Sandler in een razend tempo over je heen. Een kans om even bij te komen krijg je niet, want in de finale proberen ze elkaar natuurlijk te overtroeven. Daarom behoren een paar typetjes nu al tot de klassiekers. Zet jezelf schrap voor de leukste avond van het jaar…

Stand up comedians, o.a.: Eddie Murphy, Mike Myers, Dan Akroyd, Bill Murray, John Belushi, Steve Martin, Adam Sandler, Chris Farley, David Spade
Genre: Komedie
Speelduur: 65 minuten
Releasedatum: 16-12-03 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands (optioneel)
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0

Extra’s:
• Photo gallery



CRIME SCENE INVESTIGATION AFLEVERING 2.1-2.12

Synopsis:
Het gespecialiseerde team van forensische detectives van Crime Scene Investigation in Las Vegas is altijd onmiddellijk ter plekke wanneer een misdaad gepleegd is. Alleen zij hebben de gespecialiseerde kennis en toegang tot complexe technische en wetenschappelijke methodes om uit te puzzelen wie de dader is en voor gerechtigheid te zorgen. Het televisiepubliek stemde al massaal af op deze serie misdaadthrillers met een goed uitgedachte plotline en nu komt dan eindelijk het tweede seizoen van deze serie uit op koopDVD.

Regie: Danny Cannon (afl. 1 & 6) Ken Fink (afl. 2), Richard J. Lewis (afl. 3 & 7), Thomas J. Wright (afl. 4), Jefrey Levy (afl. 5), Peter Markle (afl. 8), John Patterson (afl. 9), Charlie Correll (afl. 10 & 12), Allison Liddi (afl. 11)
Cast: William Petersen (The Contender, Fear), Marg Helgenberger (Bad Boys, Species), Gary Dourdan (Alien: Resurrection, Impostor), George Eads, Jorja Fox (serie E.R., Memento), Paul Guilfoyle (L.A. Confidential, Airforce One, Primary Colors), Eric Szmanda, Robert David Hall
Genre: Thriller
Speelduur: 497 minuten in totaal
Releasedatum: 16-12-03 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s:
• Cast & crew feature (37 min)
• Behind the scenes of CSI
• CSI set walk-through
• Executive producer, director & cast member commentaries for episodes 2.1, 2.6 & 2.10
• The Who: ‘Who are you’ music video
• Trailers