:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
Bron: Paradiso - Datum: 2003-11-05 - Geplaatst door: Werner
SERVING SARA

Aan het huwelijk van Sara en Gordon Moore komt een einde. Het stel wil scheiden en liefst zo snel mogelijk. Alleen is er een probleem: indien Gordon als eerste een echtscheidingsaanvraag indient, krijgt Sara helemaal niets. En dat wil Sara voorkomen natuurlijk. Zij belooft een specialist op het gebied van echtscheidingen een riante beloning als hij ervoor zorgt dat zij een grote som geld overhoudt aan haar huwelijk. Maar dat blijkt véél moeilijker te zijn dan verwacht. "Serving Sara" is een vlotte komedie waarin Matthew Perry, net als zijn personage Chandler in "Friends", de ene stunt na de andere uithaalt.

Genre: Komedie
Cast: Matthew Perry (The Whole Nine Yards), Elizabeth Hurley (Bedazzled), Vincent Pastore (The Sopranos), Bruce Campbell (Evil Dead)
Regisseur: Reginald Hudlin (Boomerang)

Geluid: Engels DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Discformat: DVD 9
Feature Length: +- 102 min.

Extra’s:
• Deleted Scenes (Optional Commentary)
• Alternate & Extended Scenes (Optional Commentary)
• Outtakes
• Trailer
• Also AvailableWELCOME TO COLLINWOOD

Cosimo hoort in de gevangenis over de perfecte kraak waar iedere gevangene alleen maar van kan dromen. Kansen als deze komen niet vaak voor in de wereld van de ronddwalende pechvogels in de straten van Collinwood. Maar indien Cosimo zijn levenswens in vervulling wil laten gaan, dan moet hij wel iemand vinden die in ruil voor een grote som geld de rest van zijn celtijd wil uitzitten. De zus van Cosimo gaat op zoek naar een gewillig slachtoffer.

Genre: komedie / misdaad
Regisseur: Sam Rockwell (Charlie’s Angels), George Clooney (Ocean’s Eleven), William H. Macy (Jurassic Park III), Isaiah Washington (Exit Wounds)
Regisseur: Anthony & Joe Russo (The Kiss)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Discformat: DVD 5
Feature Length: +- 87min.

Extra’s:
• Also AvailableUNCONDITIONAL LOVE

Van de regisseur van Muriel’s Wedding komt deze tragikomedie van een vrouw die naar Londen vertrekt om er de begrafenis van haar idool Victor Fox bij te wonen. Ze ontmoet er zijn minnaar en overtuigt hem om samen met haar op zoek te gaan naar de moordenaar van hun geliefde Victor. Met Kathy Bates, Rupert Everett en Meredith Eaton in de hoofdrollen.

Van de regisseur van My Best Friend’s Wedding en Muriel’s Wedding.
Genre: Komedie
Cast: Kathy Bates (About Schmidt), Rupert Everett (My Best Friend’s Wedding), Dan Aykroyd (Evolution), Peter Sarsgaard (Boys Don’t Cry)
Regisseur: P.J. Hogan (My Best Friend’s Wedding)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: Widescreen 16:9
Discformat: DVD 9
Feature Length: +- 117min.

Extra’s:
• Deleted Scene
• TrailerWISE GIRLS

Meg (Mira Sorvino) wil een nieuw leven beginnen en gaat naar de grote stad waar ze serveerster wordt in een Italiaans restaurant. Ze wordt meteen goed opgevangen door haar collega’s (waaronder zangeres Mariah Carey), maar voelt er zich toch niet zo goed thuis. Ze vermoedt dat het restaurant bezit is van de lokale mafia en dat zint haar niet. Maar wanneer ze een maffioos met een schotwond verzorgt, raakt ze ook persoonlijk betrokken bij de maffia. Met alle gevolgen van dien.

Genre: Misdaad
Cast: Mira Sorvino (Mimic), Mariah Carey (Glitter), Melora Walters (Magnolia), Arthur J. Nascarella (Knockaround Guys)
Regisseur: David Anspaugh (Moonlight And Valentino)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9 (1.85:1)
Discformat: DVD 9
Feature Length: +- 92 min.

Extra’s:
• Behind the Scenes
• Also AvailableRITUAL

De Claybornes, een rijke blanke familie, wonen op één van de vele eilanden in de Caraïben. Wanneer hun zoon Wesley (Graig Sheffer) zwaar ziek wordt, roepen ze de hulp in van de kankerspecialiste Dr. Eve Kent (Jennifer Grey). Al snel komt zij tot de conclusie dat Wesley waarschijnlijk vervloekt is door zijn ex-vriendin die er blijkbaar voodoopraktijken op nahoudt. Zou ze zich op die manier op hem willen wreken na hun breuk? Wanneer Dr. Kent naar een geneesmiddel zoekt voor Wesley wordt ze hopeloos verliefd op hem. Stap voor stap begeeft Dr. Kent zich in het gevaarlijke wespennest van zwarte magie en voodoo. Ritual is een spannende Thriller-Horrorfilm die je de stuipen op het lijf jaagt. Deze remake van I Walked With A Zombie uit 1943 werd gedraaid in Jamaica. Het scenario kwam van Gary Goldman (Total Recall, Big Trouble in Little China en Navy Seals)

Genre: Thriller / Horror
Cast: Jennifer Grey (Dirty Dancing), Craig Sheffer (Hellraiser: Inferno)
Regisseur: Avi Nesher
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: widescreen 16:9
Feature Length: +- 99 min.

Extra’s:
• TrailerTHE LIMEY

Als Wilson, een keiharde ex-gevangene, naar Los Angeles vertrekt is dat enkel maar om de dood van zijn dochter te wreken. Nadat hij in contact is gekomen met Ed, een vriend van zijn dochter, ontdekt hij dat zij een relatie had met drugsdealer en platenproducent Terry Valentine. Op zijn zoektocht naar de waarheid laat hij een spoor van vernieling achter. De onderwereld van Los Angeles zal één snel ding leren; Daag "The Limey" nooit uit!

Genre: misdaad
Acteurs: Terence Stamp (Star Wars: Episode I), Peter Fonda (Easy Rider), Lesley Ann Warren (Color of Night), Luis Guzman (The Bone Collector, Magnolia), Barry Newman (Bowfinger)
Regisseur: Steven Soderbergh (Erin Brokovich & Out of Sight)
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Format: 16:9
Feature Length: +- 90min.
Extra’s:
• Filmography Luiz Guzman, Terence Stamp, Lesley Ann Warren, Amelia Heinie, Steven Soderbergh
• Theatrical Trailer
• The Making OfWARRIORS OF VIRTUE

Een magisch kungfu-verhaal vol speciale effecten van het SFX-team van Aliens en Speed.
Wanneer Ryan zich wil bewijzen tegenover de stoersten van zijn klas, valt hij in een kolkende rivier en belandt hij in Tao, een paradijselijke wereld die beschermd wordt door de Warriors of Virtue, krijgers met bovennatuurlijke krachten. Hun krachten putten ze uit de magische levensbronnen. Maar als de slechte krijgsheer Komodo de bronnen van hun kostbare energie berooft, lijkt de toekomst van Tao en de Warriors op de helling te staan. Ryan is de enige die redding kan brengen. Zijn boek bevat immers de sleutel tot het mysterie. Samen met de Warriors bindt hij de strijd aan tegen Komodo.

Genre: Aktie / Fantasie
Cast: Mario Yedidia (Jack), Angus MacFayden (Braveheart)
Regisseur: Ronny Yu (Bride of Chucky)
Geluid: Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Format: 4:3
Feature Lenght: +- 100 min.
A MAP OF THE WORLD

Based on the best-selling novel by Jane Hamilton
Om hun droom te verwezenlijken, verhuizen Alice (Sigourney Weaver) and Howard (David Strathairn) naar een boerderij in een klein dorpje. Hoewel Alice zich een buitenstaander voelt in het dorp, sluit ze vriendschap met Theresa (Julianne Moore) en haar familie. Op een morgen vraagt Theresa aan Alice of ze op haar kinderen wil passen. Alice gaat met de kinderen zwemmen, maar als ze even niet goed oplet loopt het dochtertje van Theresa weg. Als Alice haar gaat zoeken, vindt ze het meisje in de vijver... Vervuld van verdriet moet Alice vechten voor vergiffenis, niet alleen van haar vriendin maar vooral van zichzelf.

Genre: Speelfilm
Cast: Sigourney Weaver (Copycat, Alien 1 t/m 4), Julianne Moore (Magnolia, Jurassic Park), David Strathairn
Regisseur: Scott Elliott
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Feature Length: +- 128 min.

Extra’s:
• Featurette
• TrailerTHE CANTERBURY TALES (I RACCONTI DI CANTERBURY)

Voor zijn tweede film ‘over het leven’ zocht Pasolini inspiratie bij de Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer, de Britse auteur uit de 14de eeuw. In I Racconti Di Canterbury, zoals de film in Italië in de bioscoop kwam, worden acht verschillende verhalen verteld door pelgrims die op doortocht zijn in Zuid-Engeland. Elk moet een verhaal vertellen om de tijd te doden. Zo is er het verhaal van de vrouw uit Bath die over haar verschillende echtgenotes praat en dat van de molenaar die het over een overspelige koppel heeft. Twee verhalen die de ruimte vrijlaten om passionele beelden te tonen. Pasolini zelf treedt op als acteur Chaucer en vormt de rode draad in deze bijzondere bioscoopverfilming.

Genre: speelfilm/komedie
Cast: Hugh Griffith, Laura Betti, Ninetto Davoli, Franco Citti, Josephine Chaplin, Alan Webb
Regisseur: Pier Paolo Pasolini
Geluid: Italiaans Mono
Ondertiteling: Nederlands
Format: 16:9
Feature Length: +- 117min.
SALO

Vier belangrijke en hooggeplaatste heren gaan in het door de Nazi gecontroleerde Noord-Italiaanse stadje Salo op zoek naar zestien jongeren. Samen met de soldaten, dienstbodes en vier vrouwen nemen ze hen mee naar een groot paleis waar de vrouwen verhalen vertellen van Dante en Markies de Sade. Voor de jongeren het begin van een tocht door een hel die zal eindigen met de dood.

Genre: Horror
Cast: Paolo Bonacelli, Giorgio Cataldi, Umberto Paolo Quintavalle, Aldo Valletti, Caterina Boratto, Elsa De Giorgi, Helene Sugere, Sonia Saviange
Regisseur: Pier Paolo Pasolini
Geluid: Italiaans Mono
Ondertiteling: Nederlands
Format: Widescreen 16:9
Format: 16:9
Discformat: DVD 5
Feature Length: +- 115 min.

Extra’s:
• Interviews
• Documentaire