:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2002
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2002
Bron: Filmfreaks - Datum: 2003-11-06 - Geplaatst door: Werner
GONIN 2
Releasedatum 24 november 2003

Vijf vrouwen en een getergde zwaardvechter zijn de ingrediënten van dit actiespectakel, geregisseerd door één van Japans grootste specialisten in het genre (Takashi Ishii). De bedaarde Toyama moet hulpeloos toezien hoe een groep gangsters zijn vrouw verkracht als straf voor een schuld die hij niet kan betalen. Als zijn vrouw vervolgens zelfmoord pleegt, smeedt hij zijn eigen zwaard en gaat op zoek naar de daders. Tegelijkertijd ontmoeten vijf vrouwen elkaar bij toeval bij een juwelier, precies op het moment dat de winkel overvallen wordt door dezelfde gangsters. Gebruik makend van de chaos gaan niet de gangsters maar zij er met de buit vandoor. De vijf worden het doelwit van de yakuza, dat zijn handen vol heeft als ook de wraakzuchtige Toyama zijn woede komt koelen.

Regie: Takashi Ishii (Gonin, Black Angel)
Japan 1996, 107 minuten, kleur
Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Review:
Bloed, kogels, weemoed en fatalisme zijn de belangrijkste ingrediënten van dit superieure vervolg op Takashi Ishii's droevige yakuza-thriller, die in feite hetzelfde verhaal vertelt, zij het dat het hier geen vijf mannen zijn maar vijf vrouwen die hun eigenwaarde herwinnen door de Japanse georganiseerde misdaad te bestelen. (Roel Haanen in de Filmkrant)



KICHIKU - LARGE BANQUET OF THE BRUTES
Releasedatum 24 november 2003

Op het label Japan Shock komt uit: Kichiku Special Limited Collector's Edition Het geruchtmakende Kichiku wordt uitgebracht in een stijlvolle slipcase.

Synopsis:
Japan jaren '70, Aizawa de leider van een groep links-radicale studenten wordt gearresteerd samen met zijn medestander Fujiwara. Na hun vrijlating blijkt Aizawa's vriendin Masami de nieuwe leider te zijn. Van de linkse idealen is weinig meer te bespeuren. Door de zelfmoord van Aizawa ontstaat een machtsvacuüm dat leidt tot een reeks bloederige afrekeningen.

Quote:
This unflinchingly graphic and extremely violent piece won its young director (who was a third-year college student when he made it) praise at festivals from Tokyo to Berlin, offending more than a few sensibilities along the way. - Tom Mes van midnighteye.com

Regie: Kazuyoshi Kumakiri
Japan 1998, 103 minuten, kleur
Japans gesproken, Nederlands, Engels en Duits ondertiteld

Extra's:
• Original trailer
• 30 minutes 'making of'
• Slide show
• Animated menu



ANOTHER HEAVEN
Releasedatum 24 november 2003

Rechercheur Manabu werkt samen met oudgediende Tobitaka aan een duistere zaak. Ze moeten een reeks gruwelijke moorden oplossen. Alle lichamen van de slachtoffers hebben één ding gemeen: de hersenen zijn uit de schedel verwijderd, en het ziet er naar uit dat ze opgegeten zijn. Bij hun onderzoek krijgen ze hulp van de verleidelijke Asako, een oude bekende van Tobitaka. Samen volgen ze het spoor dat naar de moordenaar moet leiden. Wanneer ze op steeds meer onverklaarbare zaken stuiten, krijgen ze langzaam het gevoel dat er bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn....

Regie: Joji Iida
Japan 2000, 132 minuten, kleur
Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Reviews:
This movie rages from start top finish, mixing comedy, drama, scifi, horror and pure adrenalized action into one almighty concoction. Writer/director Joji Iida, who also co-wrote and helmed the RINGU sequel RASEN (THE SPIRAL), has a sure hand and an innate understanding of pacing and composition. - Crave Factor 9 (EyeCraveDVD)

UIT HET ARCHIEF