:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S DECEMBER 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD'S DECEMBER 2003
Bron: Filmfreaks - Datum: 2003-11-19 - Geplaatst door: Werner
DOMESTICAS
Releasedatum is 8 december 2003

In samenwerking met het International Film Festival Rotterdam brengt de Filmfreak deze Tigerrelease uit op koopDVD.

In Brazilië werken liefst drie miljoen dienstmeisjes, elk met een eigen, maar toch universeel verhaal over eenzaamheid, ambities, verlies, maar ook over onderlinge solidariteit en liefde.

Domésticas is de filmversie van een van de populairste en meest veelgeprezen moderne Braziliaanse theaterproducties. Als voorbereiding op het toneelstuk werden honderden dienstmeisjes geïnterviewd en uit die gesprekken werden de vijf belangrijkste personages samengesteld. De film begint als een documentaire. De vijf vrouwen vertellen in de camera over zichzelf, over hun verlangens, frustraties, problemen en pleziertjes. Naarmate de film vordert, wordt er meer ruimte gegeven aan beelden die hun verhalen illustreren. Het zijn universele verhalen over vrouwen die worstelen met eenzaamheid, ambities, conflicten met partners en kinderen, verlies en pijn. Maar het is niet louter ellende. Nieuwe, spannende ontmoetingen, muziek en onderlinge solidariteit zorgen voor de sprankelende lichtpuntjes in hun zware bestaan.

Een film van Fernando Meirelles (City Of God)
Brazilië, 2001, kleur, 85 minuten.
Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld
Filmdistributie: Filmmuseum Distributie

Pers: 'Domésticas is geen kil betoog over armoede en onrechtvaardigheid, maar een vrolijk stemmend verhaal dat behendig heen en weer springt tussen drama en komedie, documentaire en soap.' Pauline Kleijer (Volkskrant)

DVD Details:
4/3 Widescreen
Regiovrij, Pal
Dolby Stereo
Nederlands, Engels, Frans en Duits ondertiteld

DVD extra's:
• Korte film van Nando Olival & Renato Rossi: Um dia e logo depois um outro Day bye ..bye day) - 9 min. Brazilië 1997
• Trailers



KIKUJIRO
Releasedatum: 8 december 2003

Masao is negen jaar en wees. Zijn vader is overleden, zijn moeder heeft hem na de geboorte verlaten. Als Masao in de zomervakantie bij zijn grootmoeder een familiealbum met zijn moeders foto en adres ontdekt, besluit hij haar op te zoeken. Op zijn tocht wordt hij vergezeld door de veertigjarige crimineel Kikujiro (Takeshi Kitano), type ruwe bolster, blanke pit. Niet zonder de nodige kleerscheuren geraakt het paar op de eindbestemming.

Slapstick, melancholie en ontroering vormen de voornaamste ingrediënten van Takeshi Kitano's achtste film, een surrealistische roadmovie annex fijnzinnig portret van een ontheemd kind. Takeshi Kitano (1947) maakte naam als de helft van het komische tv-duo The Two Beats en is een superster in Japan. Hij werd internationaal bekend door zijn optreden als sadistische sergeant in Nagisa Oshima 's Merry Christmas,Mr.Lawrence (1983). Als regisseur trok hij de aandacht met de gewelddadige yakuza-drama 's Violent Cop (1989), Sonatine (1993) en Hana-Bi (1997). De laatste film werd onderscheiden met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Regie: Takeshi Kitano
Japan 1999, 116 minuten, kleur
Japans gesproken, Nederlands ondertiteld
Bioscoop release: Filmmuseum Distributie
Genomineerd voor de Gouden Palm op het Cannes Film Festival 1999

'A fable of self-improvement through sheer persistence.' Sight and Sound

DVD Details:
16/9 Widescreen
Dolby 2.0
Nederlands en Frans ondertiteld

DVD extra's:
• Fotogalerij
• Making of: Jam Session - The Official Bootleg of Kikujiro Mamoto Shinazoki. (Japan 1999/kleur/16mm/93 min.)



HUNDSTAGE
Releasedatum: 8 december 2003

De 'hondsdagen' van juli en augustus: terwijl de temperaturen oplopen tot boven de 35 graden, proberen zes bewoners van een Weense buitenwijk zich staande te houden.
Babbelzieke Anna valt mensen lastig met haar toptienlijstjes, de vertegenwoordiger in alarmsystemen Hruby trekt zwetend langs de deuren en een masochistische lerares ontvangt haar twintig jaar jongere wrede minnaar. Hitte, verveling en alcohol slopen de façade van keurigheid en rauwe emoties banen zich gewelddadig een weg naar buiten.

In zijn eerste speelfilm schetst de Oostenrijkse documentairemaker Ulrich Seidl een beklemmend portret van verloren zielen. Seidl (1952) werkte na zijn regieopleiding aan de Weense filmacademie als freelance scenarioschrijver en regisseur. Zijn documentaires Good News: von Kolporteuren toten Hunden und andere Wienern (1990), Tierische Liebe (1995) en Models (1999) wonnen diverse prijzen. Net als de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke roept Seidl vaak felle reactie op door zijn obsessieve zoektocht naar de driften en verlangens die onder de oppervlakte van het alledaagse leven schuilen.

Regie: Ulrich Seidl
Oostenrijk 2001, 121 minuten, kleur
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
Bioscooprelease: Filmmuseum Distributie
Grand Special Jury Prize op het Film Festival van Venetië

'Levendig en vindingrijk, esthetisch rigoureus, sardonisch en bij vlagen briljant.' Variety

DVD details:
16/9 Widescreen
Dolby 2.0
Nederlands ondertiteld

DVD extra's:
• Interview met de regisseur (kort)

UIT HET ARCHIEF