:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: BEETHOVEN'S 5TH
PERSBERICHT: BEETHOVEN'S 5TH
Bron: Universal - Datum: 2004-02-26 - Geplaatst door: Werner
Hondsdolle family fun om bij te kwijlen en kwispelstaarten !

Rare snuiters
Beethoven, de populaire sint-bernardshond met muzikale roots, is opnieuw van de partij in dit alweer vijfde deel van de reeks die in 1992 het daglicht zag. In deze aflevering springt de sympathieke loebas met zijn 12-jarige eigenaresje Sara (Daveigh Chase, de stem van Lilo in Disneys Lilo & Stitch) op de bus. Hun bestemming is Quicksilver, een oud mijnstadje waar ze noodgedwongen de zomer moet gaan doorbrengen bij een ietwat kierewiete oom. Sara heeft het de laatste tijd wat lastig met zichzelf en met de wereld – in het zomerkamp werd ze aan de poort gezet – en omdat haar ouders in het buitenland zijn, kan ze enkel nog terecht bij haar Uncle Freddy.

Banana Splits als ontbijt
Maar of oompjelief, de plaatselijke monteur, zèlf wel zo’n lichtend en stichtend voorbeeld is. Het huis schoonmaken doet hij met een brandspuit, afval etaleert hij op artistieke wijze en als ontbijt serveert hij banana splits. Daarnaast heeft hij een boontje voor de lokale sheriff (de fraaie Faith Ford), zowat de enige normale persoon in een stadje vol rare snuiters. Hoe dat zo komt? Misschien heeft de jarenlange blootstelling aan de stralingen van de kwikmijn er iets mee te maken?

Schattenjacht
Hoe dan ook, in deel 5 staat een schattenjacht centraal. De kwijlende haarbal Beethoven stoot tijdens één van zijn snuffelexpedities op een verborgen buit. Wanneer hij in Quicksilver verschijnt met een 10-dollarbiljet uit 1920 in zijn bek, is het hek van de dam. Iedereen wil zijn deel, of als het even kan, alles van de schat voor zichzelf claimen. Maar er is meer… de buit zou toebehoord hebben aan een Bonnie & Clyde-achtig duo en hun geesten waren nog rond in de mijn… Tijd voor Sara, Uncle Freddy, Beethoven en zijn nieuwe vriendje – een onooglijk schoothondje – om de concurrentie te overblaffen. Overbluffen, pardon.

Een hilarische familiefilm die met name kids van 8 tot 12 jaar heel wat hondsdolle momenten zal bezorgen.

Cast: John Larroquette (Night Court), Faith Ford (tv-serie Murphy Brown), Dave Thomas (Rat Race)
Bijzonderheden: Beethoven 5 beschikt over een fenomenale cast met o.a. 5-keer Emmy Award winnaar John Larroquette, Emmy Award genomineerde Faith Ford en Emmy Award winnaar Dave Thomas.
Genre: Family entertainment
Release date: Maart 2004
Speelduur: 90 minuten
Ondertiteld/dubbed/Frans/Nederlands: Nederlands en Frans ondertiteld, Frans gesproken

"Beethoven. Tachtig kilo liefde, toewijding, moed en kwijl."