:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> RELEASEBERICHT: OKTOBER RELEASES
RELEASEBERICHT: OKTOBER RELEASES
Bron: Homescreen - Datum: 2001-10-16 - Geplaatst door: Serge
Tijdens de maand oktober zijn de volgende films voor verkoop en rental beschikbaar:

Lilies
Quebec, 1952. Bisschop Bilodeau brengt een bezoek aan de plaatsehjke gevangenis om de biecht af te nemen aan Simon, een vroegere klasgenoot, die veertig jaar geleden levenslang kreeg wegens moord. Medegevangenen weten de bisschop op te sluiten in de biechtstoel, waar ze hem dwingen naar een door hen opgevoerd toneelstuk te kijken. Hierin wordt nagespeeld wat er veertig jaar geleden gebeurde. Samen met zijn vriend Valuer, op wie hij hevig verliefd was, speelde Simon toen in een toneelopvoering van een stuk over Sint Sebastiaan. Bilodeau, die vergeefs trachtte Simon over te halen om net als hij naar het seminarie te gaan, was de jaloerse toeschouwer van de beide verliefde toneelspelers... Lilies is gebaseerd op een toneelstuk van één van Canada's meest begaafde toneelschrijvers, Michel Marc Bouchard. In zeer gestileerde vorm vertelt de film over een tragische liefdesgeschiedenis, over maatschappelijke hypocrisie, verlangen, verraad en berouw. Lilies werd bekroond met vier Genies (de Canadese Oscar), waaronder die voor Beste Film.

Canada, 1996
Regie: John Greyson (o.a. 'Zero Patience')
Scenario: Michel Marc Bouchard
Met o.a.: Brent Carver, Marcel Sabourin, Jason Cadieux, Matthew Ferguson, Réy Girard

Engels gesproken / Nederlands & Frans ondertiteld / Kleur 96 min. / Fullscreen / HiFi Stereo / Dolby Digital 2.0 Surround.

Beefcake
Afbeeldingen van mannelijk schoon zijn tegenwoordig overal te zien: van reclameposters tot hardcore porno. Maar zo'n 50 jaar geleden lag dat anders. Terwijl vrouwelijkse pinups alomtegenwoordig waren, kwam je voor een mooi mannenlijf niet verder dan een foto van een beeld van Michelangelo. Een man als Bob Mizer voorzag in die behoefte met zijn muscle magazines, zoals Physique Pictorial. Onder het morn van een blad voor sportieve mannen, bracht hij foto's van mooi gespierde jongens. In de loop der jaren fotografeerde en filmde hij tienduizenden modellen. Maar hij balanceerde daarmee op de rand van de wet, vooral toen uitkwam dat hij de jongens die hij onder zijn hoede had ook wel eens iets anders liet doen dan alleen poseren... Thom Fitzgerald vertelt in zijn film Beefcake het verhaal van Bob Mizer. De speelfilmfragmenten worden afgewisseld met interviews met collega-fotografen van Mizer, met fitness-goeroe Jack LaLanne en met enkele voormalige modellen, waaronder Joe d'Allesandro.

VS/Canada, 1999
Regie & scenario: Thom Fitzgerald (o.a. 'The Hanging Garden')
Met o.a.: Daniel Maclvor, Josh Peace, Carroll Godsman, Jack LaLanne, Joe d'Allesandro

Engels gesproken / Nederlands & Frans ondertiteld / Kleur / 94 min. / Fullscreen / HiFi Stereo / Dolby Digital 2.0 Surround.



De volgende DVD uitgaven van Homescreen zijn thans in productie:

o Tsatsiki - eind oktober
Regie: Ella Lemhagen
Het Zweedse jongetje Tobias wordt vanwege zijn Gnekse vader door iedereen Tsatsiki genoemd. Z'n grootste wens is om zijn vader op te zoeken in Gnekenland om samen naar inktvissen te duiken.

o La Balla - eind oktober
Regie: Marco Bellocchio
In de nieuwe Homescreen Pirandello-reeks het verhaal van de Romeinse psychiater Mon, die door omstandigheden gedwongen wordt een voedster te zoeken voor zijn zoon. De jonge vrouw Annetta neemt deze taak op zich en is de aanleiding tot een groeiende kloof tussen Mon en zijn vrouw.

o Tu Ridi - eind oktober
Regie: Paolo & Vittorio Taviani (o.a. Kaos)
Eveneens in de reeks Pirandello-verifimingen het tweeluik Tu Ridi. Hienn het verhaal Felice over een ongelukkige ex-banton die alleen in zijn slaap onbedaarlijk lacht. In I due Sequestri, wordt de ontvoering van een oude man, honderd jaar geleden, afgezet tegen de praktijken van de huidige maffia.

o Head On - begin november
Regie: Ana Kokkinos (o.a. 'Only the Brave')
An is 19 jaar, woont in Melbourne en durft zijn Gnekse ouders niet te confronteren met zijn voorkeur voor mannen. In plaats daarvan stort hij zich in een roes van seks, drugs, alcohol en dansen, op de vlucht voor zijn wanhoop en op zoek naar vrijheid.

o Aimée & Jaguar - begin november
Regie: Max Färberbock
De ware liefdesgeschiedenis van twee vrouwen in Berlijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

o Sous le sable - begin november
Regie: François Ozon (o.a. 'Sitcom' en 'Les Amants Criminels')
Mane (Charlotte Rampling) en Jean (Bruno Cremer) zijn 25 jaar getrouwd als hun jaarlijkse vakantie aan zee op een drama uitloopt; Jean keert na het zwemmen niet meer terug. Voor de buitenwereld is Jean verdronken, maar voor Mane is hij nog spnnglevend. Wat is de echte werkelijkheid?