:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY S.E.
PERSBERICHT: THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY S.E.
Bron: Fox - Datum: 2004-03-28 - Geplaatst door: Werner
THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY S.E.

100 minuten bonusmateriaal
15 minuten aanvullend beeldmateriaal
luxe slipcase
Dé westernklassieker, gerestaureerd en met schitterende extra's
2 disc Special Edition te koop vanaf 7 april

Langzaam glijdt de camera over een zonovergoten woestijnlandschap, om dan in te zoomen op een door de zon getaand, wanhopig gelaat... Hypnotiserende muziek trekt je als het ware het beeld in. Deze unieke western van grootmeester Sergio Leone vergeet je nooit meer en blijf je bekijken!

Het verhaal
Revolverheld Clint Eastwood - The Good - is de onoverwinnelijke 'man zonder naam' die naar een schat zoekt: tweehonderdduizend dollar van de Confederatie. Maar ook 'The Bad' (Eli Wallach) en 'The Ugly' (Lee Van Cleef) zitten achter dit fortuin aan. Dit schitterende epos over hebzucht speelt zich af tegen de achtergrond van de niets en niemand ontziende Amerikaanse Burgeroorlog tussen de Noordelijke Union en de Confederatie van de Zuidelijke staten...

De meesterhand van Sergio Leone
The Good, The Bad and The Ugly (1966) is het sluitstuk van de onvergetelijke trilogie van Sergio Leone (1929-1989), waarvan A Fistful of Dollars (1964) het eerste en Once Upon a Time in the West (1967) het tweede deel vormde. Leone zette hiermee een nieuwe genre binnen western neer, dat later wat neerbuigend spaghetti-western is gaan heten, want de films werden met een beperkt budget in Zuid-Europa gedraaid. Leone vertelt het verhaal veel meer met beelden dan met woorden: landschapscènes, close-ups van wapens, gezichten, ogen, zweet en vliegen creëren een onwezenlijke sfeer met veel suspense en een vleugje ironie. Zijn regie en het camerawerk zijn authentiek en uniek.
In 1984 maakte Leone nog Once Upon a Time in America met Robert De Niro en James Woods, opnieuw een prestatie waarmee hij zich van een plaatsje verzekerde tussen de allergrootste regisseurs in de filmgeschiedenis.

Eastwood, Van Cleef en Wallach
Eastwood was midden in de dertig toen hij met Sergio Leone samenwerkte aan deze westerntrilogie. Hij nam de rollen aan omdat hij na z'n werk voor televisie ook in films wilde acteren en Hollywood hem geen rollen wilde geven. Clint Eastwood voelde toen al aan dat Leone geen alledaagse regisseur was, maar een gepassioneerd filmgenie. Samen maakten ze the man with no name (The Good) groter dan de grootste filmster, een figuur van wie de laarzen, vingers en ogen voldoende waren om het doek te vullen.

De man zonder naam spreekt haast nooit, maar The Bad, Tuco in de film, zwijgt haast nooit. Wallach zet een knappe acteerprestatie neer door het clowneske van z'n personage ook een dreigende, duistere achtergrond te geven. Lee 'Angel Eyes' Van Cleef, was toen al een veteraan op het witte doek, en heeft in deze film met veel samengeknepen ogen de nauwste van allemaal.

Productinformatie
Special Edition koop-dvd (2-disc set)
Titel: The Good, The Bad and The Ugly
Releasedatum: 7 april 2004
Genre: western
Leeftijd: 12
Lengte: Film:171 min. (extended version)
Geluid: Engels, Frans, Duits – Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Ondertiteling dvd: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Turks, Zweeds, Fins, Noors

Extra’s dvd: meer dan 100 min

Disc 1
• 15 minuten aanvullend beeldmateriaal
• Audio-commentaar van western-expert Richard Schickel

Disc 2
• Documentaires:
- "Leone’s West"
- "The Leone Style"
- "The Man who Lost the Civil War"
• Featurettes:
- "Restoring The Good, the Bad and the Ugly"
- "Il Maestro
• Verlengde scène: "Tuco Torture Scene"
• Trailer
• Fotogalerijen
• Verborgen verrassingen


Recent nieuws van dezelfde bron