:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: PLOP IN DE WOLKEN
PERSBERICHT: PLOP IN DE WOLKEN
Bron: Universal - Datum: 2001-10-23 - Geplaatst door: Serge
Na het succes van de serie nu de tweede speelfilm op DVD.

Plop in de Wolken
Eén keer in de zoveel jaar staat er een serie op die in populariteit net even het kinderhart meer in de roos raakt, dan de rest van het aanbod voor peuters en kleuters. De lotgevallen van Kabouter Plop en zijn vrienden zijn hiervan het levende bewijs, want zet maar een aflevering aan en zijn jonge publiek droomt weg naar een andere wereld. In het verlengde van de tv-serie en in vervoig op de eerste speelfilm releaset 11 oktober een tweede speelfilm getiteld "Plop in de Wolken". Een verhaal voor kids rond de vier jaar. Zij zullen de laatste belevenissen van Kabouter Plop ademloos volgen, want ook deze tweede speelfilm zit wederom qua verhaallijn, animatie en decorbouw uiterst vernuftig in elkaar. Zoals alles rond de populairste kabouter van de Benelux mag rekenen op de nodige aantrekkingskracht. Dat bewijst onder meer het bestaan van Plopsaland, een drukbezocht evenementenpark in het Belgische Adinkerke De Panne (bij Gent), een zeer goed lopende tv-serie met aansluitend populaire video's en DVD's, een merchandiserlijn, een krant en een website (www.plopsaland.be).

Synopsis
Op een dag ontvangt Kabouter Plop een brief van zijn grootvader Knap. Daarin staat dat z'n grootvader heel erg ziek is. Knap kan alleen nog gered worden door een medicijn dat getrokken moet worden uit een speciale plant die uitsluitend in het bos van Plop groeit. Plop, Klus, Kwebbel, Lui, Smul en Smal kunnen niet anders dan de 'Karbonkeiwortel' naar de zieke Knap brengen. Maar hoe? Grootvader Knap woont heel ver weg! De kabouters zijn genoodzaakt om in zeer korte tijd een vliegensvlug vervoermiddel te bedenken. Ze besluiten naar Kabouter Knap te vliegen in een zelfgemaakte luchtballon. Die reis verloopt niet helemaal op schema. En dat begint eigenlijk al als Kabouter Smul en de ijdele Smal voor hun neus Plop, Lui, Klus en Kwebbel zien vertrekken. Het tweetal zet halsoverkop een achtervolging in, die niet bepaald op wieltjes verloopt.

Plop, Lui, Klus en Kwebbel drijven inmiddels het kabouterbos uit en komen in slecht weer terecht. Ze weten de ballon veilig neer te zetten, maar eenmaal geland begint meteen een nieuw avontuur met kabouter Jeuk, Snot en Stink, drie andere tamelijk vieze kabouters. Tot overmaat van ramp heeft de vieze Stink haar oogje laten vallen op Lui... In een race tegen de klok, verloopt de rest van de trip zeker niet zonder tegenslagen! Zullen de kabouters op tijd bij grootvader Knap zijn om hem het magische sap te overhandigen...?

Productinformatie
Titel: Plop in de Wolken
Releasedatum: nu beschikbaar
Regie: Bart van Leemputten
Genre: Familie