:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S MEI 2004
PERSBERICHT: KOOPDVD'S MEI 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-04-15 - Geplaatst door: Werner
SPARTACUS SPECIAL EDITION
Het tijdloze verhaal van de slaaf die het machtige Rome bijna op de knieën dwong.

Hij staat op nummer 21 van de lijst met Greatest Heroes van het gereputeerde American Film Institute, tussen Mahatma Gandhi (Ben Kingsley) en Terry Malloy (Marlon Brando) uit On the Waterfront in. Hij is een slaaf en een gladiator, die zich ontpopt tot een rebel, een geboren leider, een vrijheidsstrijder en een martelaar. Hij is...

I’m Spartacus!
Hoewel het, puur historisch gezien, nooit gebeurd is, blijft het een klassiek kippenvelmoment: de verslagen soldaten van Spartacus die één na één rechtstaan en verkondigen dat zij Spartacus zijn, om hun leider een gruweldood te besparen. Het resultaat is bekend: de perfide Romein Crassus – een sublieme Laurence Olivier – laat meer dan zesduizend slaven kruisigen langs de Via Appia naar Rome...

Totaalspektakel
Spartacus is in meer dan één opzicht een speciale film, ook al omdat hij in de decennia na zijn oorspronkelijke release telkens weer in een ander daglicht is komen te staan. De latent aanwezige homo-erotiek, bijvoorbeeld, werd ontegensprekelijk bevestigd door gecensureerde fragmenten die er aan de gerestaureerde versie van 1991 opnieuw waren toegevoegd. De politieke bedoelingen die aan de film worden toegedicht, zou Kirk Douglas, hoofdrolspeler, executive producer en de motor achter de film, naderhand weer verzwakken ten voordele van het verhaaltechnische aspect. Je hoeft nochtans niet ver te kijken om in Rome een metafoor voor Hollywood te zien en in de slaven de gemarginaliseerde acteurs en filmmakers. Douglas was een verbeten activist tegen de zogenaamde zwarte lijst. Een heksenjacht die ervoor zorgde dat iedereen die van communistische sympathieën verdacht werd tussen 1947 en 1961 onmogelijk aan de slag kon in de filmindustrie. En dan is er natuurlijk nog het aspect Kubrick. Werd Stanley door Kirk, met wie hij in 1957 het prangende, ontegensprekelijk politieke Paths of Glory had verfilmd, hier opgevoerd als een veredelde broodfilmer die mooie plaatjes kon schieten? Of droeg hij daadwerkelijk iets artistieks bij aan deze Technicolor superproductie die vier Oscars won?

Verhaal
Italië, de jaren ’70 voor Christus. De geboren slaaf Spartacus (Kirk Douglas) moet als gladiator vechten om te overleven en om decadente Romeinen te entertainen. Maar trop is teveel en wanneer hij, met een paar tientallen lotgenoten, uit het gladiatorenkamp weet te ontsnappen, begint de grootste slavenopstand uit de Romeinse geschiedenis. Tienduizenden slaven sluiten zich bij hem aan en zijn gedisciplineerde leger boekt succes na succes op het slagveld. Wanneer Spartacus en het slavenprobleem echter als pion worden ingezet in de machtsstrijd tussen twee Romeinse politieke rivalen – de demagoog Gracchus (Charles Laughton) en de elitaire edelman Crassus (Laurence Olivier) – luidt dit het begin van het einde in voor de Thraciër en zijn slavenleger…

They trained him to kill for their pleasure…
But they trained him a little too well.


Basisinfo
Release: KoopDVD 25 maart 2004
Genre: Drama
Regie: Stanley Kubrick
Speelduur: 188 minuten
Cast: Kirk Douglas, Laurence Olivier, Jean Simmons, Charles Laughton, Peter Ustinov, Tony Curtis

DVD specs
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Beeld: Anamorphic Widescreen 2.20:1
Audio: Engels Dolby Surround 5.1, Frans Dolby Surround 5.1, DTS
Presentatie: Special Edition met twee disks

Extra's:
• Geknipte Scčnes (3:18)
• Bioscoopjournaal uit de oude doos (4:52)
• Promo-interviews met Jean Simmons en Peter Ustinov uit de 60s (3:35) en (2:50)
• Behind the Scenes fragmenten van de gladiatorenschool (2:42)
• The Hollywood Ten (14:41), documentaire ivm de zwarte lijst
• Interview met Peter Ustinov uit 1992 (24:52)
• Trailer (1:17)
• Audiocommentaar met Kirk Douglas, Peter Ustinov, auteur Howard Fast, producer Edward Lewis, restauratie-expert Robert A. Harris, designer Saul Bass
• Commentaar van scenarist Dalton Trumbo met score van Alex North
• Schetsen van regisseur Stanley Kubrick
• Promomateriaal:
- Productiefoto’s
- Lobby Cards
- Affiches
- Stripverhaal
• Saul Bass Storyboards



LAUREL & HARDY: FEATURES
De langspeelfilms van de Dikke en de Dunne, verzameld op vier hilarische dubbel-dvd’s!

Dik, dun, kort, lang...
Als het op de gulle, warme, universele lach aankomt, op humor die in de vier windstreken even fel gesmaakt wordt, dan steken een paar komieken met kop en schouders boven de rest uit: Charlie Chaplin, Rowan “Mr. Bean” Atkinson in een recenter verleden en, voor een dubbele dosis dolle pret, de legendarische Stan Laurel en Oliver Hardy. Het is dan ook met gepaste trots dat Universal Pictures (Benelux) de tweede golf van deze groots opgezette dvd-release voorstelt.

Opgepast! In de mailing van maart stond dat de Features, deze tweede golf dus, op 6 mei zouden verschijnen. Die datum is verlaat naar 27 mei. Dit zijn de drie thematische golven nog eens op een rijtje:
  • 11 maart 2004
    Laurel & Hardy Talkies 1-3
    Drie losse dubbel-dvd’s met gesproken kortfilms uit de periode 1929-1935
  • 27 mei 2004
    Laurel & Hardy Features 1-4
    Vier losse dubbel-dvd’s met langspeelfilms uit de periode 1931-1940
  • 15 juli 2004
    Laurel & Hardy Silents 1 en 2
    Twee losse dubbel-dvd’s met stomme kortfilms

De losse dubbel-dvd’s verschijnen ook telkens in een luxe verzamelbox. In deze dubbel-dvd’s wordt een spaarkaart bijgesloten, waarmee consumenten die alle dvd’s los hebben aangeschaft, de gratis bonusdisc en luxe kartonnen bewaarbox van de complete serie kunnen bemachtigen.

Duo door dik en dun
De Dikke en de Dunne. Stan en Ollie. The Boys. Officieus: Stan Laurel en Oliver Hardy. Officieel: Arthur Stanley Jefferson (1890-1965) en Norvell Hardy (1892-1957). Een Engelsman en een Amerikaan. Beiden bebolhoed. Een dunne, hypergevoelige naďeveling met briljante invallen en een extravagante haardos en een dikke, eigenwijze regelneef met een vierkant snorretje. Ze maken deel uit van ons collectieve zwart-witgeheugen. Een zeldzame keer met de hand ingekleurd. Ze behoren tot een vervlogen era van de filmgeschiedenis. En toch blijkt en blijft hun humor, hun samenspel, hun menselijke warmte van alle tijden. Tijdloos geniaal, heerlijk ongecompliceerd en altijd doeltreffend. Van ongebreidelde slapstick, via raak geobserveerde situatiehumor tot de soms ontroerende vriendschapsmomenten, Stan en Ollie weten zowel de lachspieren te bewerken als de gevoelige snaren te betokkelen. Over hun films werd soms smalend gezegd dat niemand ze naar waarde schatte behalve het publiek. Wel, dat publiek heeft uiteindelijk gelijk gekregen en Laurel & Hardy zijn al lang vereeuwigd in de galerij der grote komieken. Aan u en uw publiek om ze te herontdekken op deze unieke reeks dvd’s.
“I’m Mr. Hardy, and this is my friend, Mr. Laurel.”

Hal Roach
Filmpionier Hal Roach was de eerste om het specifieke talent van de twee komieken samen te brengen in zijn films. “Er zijn veel redenen waarom Laurel en Hardy zo’n fantastisch komisch team vormden,” zei-ie ooit, “maar de hoofdreden is dat ze elkaar wederzijds weerwerk konden bieden. Individueel gezien waren het zeker briljante komieken, maar als je ze samenbracht, konden ze elkaars talent pas echt laten schitteren. Hun samenspel was perfect.”

Stan Laurel
Stan Laurel, de zoon van een Brits showman, groeide op in het wereldje van de Engelse music halls. In 1910 reisde hij voor het eerst af naar Amerika met het gezelschap van Fred Karno, een komisch musicalensemble waartoe ook Charlie Chaplin behoorde. Laurel bleef in de States hangen, belandde in het vaudevillecircuit en vertolkte af en toe een filmrolletje.

Oliver Hardy
Oliver Hardy week af van het militaire pad dat voor hem was uitgestippeld en opende zowaar een bioscoop in een stadje in Georgia. Zijn liefde voor de film voerde hem achtereenvolgens naar Jacksonville, Florida en Hollywood, waar Hal Roach hem in 1926 aan Stan Laurel koppelde. Nauwelijks een jaar later werden ze overal ingehaald als hét komische duo bij uitstek. The rest, zoals ze zeggen, is history.

Features 1 (1931-1933)
Pardon Us 1931
Stan en Ollie belanden in de cel, omdat Stan in het drooggelegde Amerika een flesje bier probeert te verkopen aan een politieagent. Met extra scčnes.

Pack Up Your Troubles 1932
De jongens gaan op zoek naar de grootouders van een meisje dat ze uit de klauwen van een hardvochtige voogd hebben gered. De naam is Smith, meer weten ze niet.

Fra Diavolo (The Devil’s Brother) 1933
Stanlio en Ollio als struikrovers. Ze proberen in het 18e-eeuwse Italië aan de kost te komen als helpers van de beruchte bandiet Fra Diavolo.

Sons Of The Desert 1933
Hun vrouwen zijn er sterk op tegen, maar Stan en Ollie willen per se naar Chicago voor een feestje van het geheime genootschap Sons of the Desert. Ze bedenken een list.

Features 2 (1934-1936)
Babes in Toyland 1934
De arme weduwe Peep dreigt op straat te worden gezet door een gluiperige huisjesmelker die het op haar dochter heeft voorzien. Gelukkig heeft ze twee kostgangers, Stannie Dum en Ollie Dee, die daar wel een stokje voor zullen steken!

Bonnie Scotland 1935
Stanley McLaurel arriveert met Ollie in Schotland om de erfenis van zijn oom in ontvangst te nemen, hij krijgt een snuifdoos en een doedelzak. Ze vertrekken met het Britse leger naar India.

The Bohemian Girl 1936
Stan en Ollie als zigeuners. Het kind dat ze samen opvoeden blijkt de ontvoerde dochter van een graaf te zijn!

Our Relations 1936
Laurel en Hardy in dubbelrollen als hun tweelingbroers Alf en Bert. De broers zijn zeelui van twijfelachtige reputatie. Stan en Ollie zijn keurig getrouwd.

Features 3 (1937-1939)
Way Out West 1937
Laurel en Hardy moeten in het Wilde Westen de eigendomsakte van een goudmijn overhandigen aan de lieve Mary Roberts die bij de gewetenloze kroegbaas Finlayson in de keuken werkt.

Swiss Miss 1938
De jongens proberen muizenvallen te verkopen in Zwitserland en eindigen met een piano op een hangbrug tussen twee Alpen, waar ook nog een gorilla voorbij moet.

Block-Heads 1938
Mevrouw Hardy pakt haar biezen als Oliver thuiskomt met zijn oude vriend Stan, die na de Wapenstilstand nog twintig jaar op wacht heeft gestaan omdat hij niet wist dat de oorlog afgelopen was.

The Flying Deuces 1939
Ollie heeft liefdesverdriet en wil in het Vreemdelingenlegioen, maar Stan moet mee. Na een ongelukje met een op hol geslagen vliegtuig wordt Ollie herboren als paard.

Features 4 (1940 en 1931)
A Chump At Oxford 1940
Stan en Ollie gaan studeren aan de Universiteit van Oxford. Als Stan een schuifraam op zijn hoofd krijgt, verandert hij opeens in de briljante geleerde Lord Paddington. Ollie wordt zijn butler.

Saps At Sea 1940
De jongens werken in een fabriek voor autotoeters, maar Oliver heeft last van claxonfobie. Op doktersadvies huren ze een bootje om rust te vinden op de oceaan. Aan boord heeft zich een gevaarlijke gangster verstopt.

Les Carottiers - Los Calaveras 1931
Begin jaren dertig, toen ondertiteling en nasynchronisatie nog niet mogelijk waren, moesten Laurel en Hardy voor de buitenlandse markt hun werk overdoen in vreemde talen. Voor Les Carottiers en Los Calaveras zijn de verhalen van de korte films Be Big en Laughing Gravy samengevoegd en opnieuw verfilmd. Stan en Ollie spreken zelf Frans en Spaans.

Basisinfo
Release: KoopDVD 27 mei 2004
Genre: Humor
Regie: Diversen
Cast: Stan Laurel & Oliver Hardy
Speelduur: 4 ŕ 5 uur per volume

DVD specs:
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3
Audio: Mono 1.0 en Dolby Digital 2.0
Presentatie: Vier volumes met telkens twee dvd’s
Luxebox met alle volumes en acht dvd’s



DENNIS
Het tweede seizoen van de Vlaamse sitcom
Alle 13 afleveringen nu te koop op dvd


Vlaamse sitcom
Dennis is dokter. Dennis droomt van een carričre als auteur. Dennis ligt overhoop met het leven, de liefde en zichzelf… herkenbare situaties die in het tweede seizoen van deze Vlaamse sitcom verder uitgediept worden. We volgen de belevenissen van de nu zesendertigjarige arts Dennis Denissen en z’n huisgenoten Nadine en Frederik. Dennis is intussen gescheiden van Nadines zus, Michelle, en heeft het daar niet altijd makkelijk mee. Dennis gaat over vrouwen en mannen, over relaties, over huwen en niet huwen, over (on)afhankelijkheid, over seks, over kinderen krijgen, over vreemdgaan, over scheiden en terug samen komen, over paragnosten, waarzeggers en oplichters tout court, over schoonouders, over makkelijk geld verdienen en weer uitgeven, over goedgelovigheid en nogmaals over seks.

Breed publiek
Dennis is een 13-delige tv-serie van Independent Productions, die voor het eerst op een dubbel-dvd wordt uitgebracht. De serie richt zich op een breed publiek en moet het vooral hebben van ironie en van herkenbare personages en relaties. Wat niet wil zeggen dat Dennis krampachtig probeert om vooral maar leuk te zijn. Dennis wil ook ergens over gaan, zonder echter te zwaar op de hand te worden. Dennis werd op pellicule én op locatie gedraaid.

Scenario en regie
De scenario’s – stuk voor stuk op zichzelf staande verhalen – werden gepend door Marc Punt, die eerder al draaiboeken afleverde voor de langspeelfilms Ad Fundum, She Good Fighter!, Dief! en van de zesdelige VTM-reeks Diamant. Als producer maakte Marc Punt al naam met o.a. Blueberry Hill, Ad Fundum, Boys, She Good Fighter!, Dief! en Diamant. Guy Goossens tekent voor de regie van Dennis. Als regie-assistent werkte hij samen met Robbe De Hert, Stijn Coninx, Wim Vandekeybus en Jean-Pierre De Decker (Diamant). Zelf regisseerde Guy Goossens videoclips, reclamespots en de Nederlandse adaptatie van langspeelfilms als The Borrowers en Help, I’m a Fish.

Hoofdpersonages
Dennis Denissen: Axel Daeseleire
Dennis (36) werkt als arts in een ziekenhuis. Hij heeft geen al te hoge dunk van zijn medemens in het algemeen en van zijn schoonzus Nadine in het bijzonder. Dennis is sinds een jaar gescheiden van Michelle, de jongere zus van Nadine.

Nathalie Somers: Tania Kloek
Nathalie was in de eerste reeks een patiënte van Dennis. Ze zou maar wat graag een relatie met hem willen. Nathalie laat zich niet ontmoedigen door Dennis’ bindingsangst.

Nadine Muys: Tiny Bertels
Nadine (28) werkt sporadisch als secretaresse. Ze is geďntrigeerd door spiritualiteit en zweverigheid tout court. Schijnbaar naďef, maar tegelijkertijd betweterig en zéér achterdochtig. Na een geanimeerd en rommelig relatieleven beweert ze van zichzelf ‘veranderd’ te zijn. Nadine woont samen met haar vriend Frederik in het appartement naast dat van Dennis.

Frederik Van Loon: Stefan Perceval
Een tijdje geleden bij Nadine ingetrokken. Frederik schuwt ingewikkelde en in feite ook minder ingewikkelde discussies. Hij beseft dat hij het qua intelligentie moet afleggen bij Dennis en qua temperament bij zijn vriendin maar hij laat zich wel steeds minder op z’n kop zitten.

Over vrouwen en mannen, over seks, over relaties, over kinderen krijgen en... over seks.

Basisinfo
Release: KoopDVD 27 mei 2004
Genre: komedie
Cast: Axel Daeseleire, Tania Kloek, Stefan Perceval, Tiny Bertels
Regie: Guy Goossens
Scenario: Marc Punt
Speelduur: 13 x 25 minuten

DVD specs:
BEELD 16:9
AUDIO Dolby Digital 5.1



PINKPOP: THE VINTAGE YEARS
Universal viert 35-jarig bestaan van Pinkpop met de release van vier unieke muziek-dvd’s

Jubileumjaar
Voor Pinkpop is 2004 een jubileumjaar, en dat moet gevierd worden. Niet alleen met de 35e editie van het langstlopende, ononderbroken openluchtfestival van de Nederlanden en misschien wel de hele wereld, maar met een unieke reeks van vier dvd’s die de geschiedenis van het festival traceren in woord en beeld, vanaf het prille begin in 1970 tot de onwaarschijnlijk rijkgevulde affiches van de jongste jaren. Deze maand verschijnen twee dvd’s over de seventies, na de zomer gevolgd door nog eens twee delen die respectievelijk de 80s en de 90s onder de loep zullen nemen.

Mijlpaal
Op 18 mei 2004 is het exact 35 jaar geleden dat de eerste editie van het Pinkpop festival plaatsvond in Geleen. Deze mijlpaal in de Nederlandse popgeschiedenis krijgt extra cachet door de uitgave van een dvd-serie. Rondom de 2004 jubileumeditie van Pinkpop, eind mei, brengt Universal Pictures (Benelux) in eerste instantie twee dvd’s op de markt: Pinkpop ‘The Vintage Years’ deel 1 en deel 2. Na de zomer volgen Pinkpop The Eighties Volume 1 en Pinkpop The Nineties Volume 1.

The Vintage Years
In deze eerste twee releases staan de Pinkpop festivals uit de jaren zeventig centraal. Gedurende de eerste vijf jaar (1970 tot en met 1974) is het festival gefilmd door amateur-filmer Ruud van Wersch, die zijn volledige medewerking heeft verleend aan de totstandkoming van de dvd-serie. In de jaren daarna was Van Wersch ook nog steeds met zijn Super 8 camera aanwezig, maar kreeg hij al gezelschap van nationale omroepen. Op deel 1 ‘The Early Seventies 1970-1974’ schitteren o.a.: Golden Earring, Shocking Blue, Mungo Jerry, Focus, Stealers Wheel, Alquin, Wishbone Ash, Captain Beefheart, Cockney Rebel, Status Quo en Rory Gallagher. En op deel 2 - ‘The Late Seventies 1975-1979’ - kunt u opnieuw meegenieten van optredens van Nazareth, The Chieftains, Uriah Heep, Manfred Man’s E., Nils Lofgren, Massada en Rush.

Festival Facts & Figures
Pinkpop betekent Pop met Pinksteren. Duh. Maar waarom is het logo dan een roze pop, vraagt u zich misschien niet onterecht af? We zijn er zelf ook nog niet uit. De eerste editie vond plaats op Pinkstermaandag 18 mei in Geleen. Budget 10.000 gulden, ticketprijs 2,50 gulden. Op de affiche: nationale popgroepen, met als top of the bill: Golden Earring. Nadar love! Het festival evolueerde van een eendagsfestival naar een meerdaagse happening met zogenaamde “sleep-ins”. Vanaf 1976 was de eerste festivalcamping een feit. Tussen 1982 en 1985 kreeg het festival, na jaren van uitverkoop (letterlijk, dan) te kampen met de concurrentie van de stadionconcerten. Vanaf 1986 ging Buro Pinkpop samenwerken met marktleider Mojo Concerts en werd de neerwaartse trend bedwongen. In 1987 verhuisde het festival naar Baarlo. Pinkpop vond zijn definitieve stek in Landgraaf, op een voormalige draf- en renbaan, en groeide gestaag door. Ook muzikaal overtrof Pinkpop zichzelf jaar na jaar, met de allergrootste namen, zowel commercieel als creatief, op de affiche.

In 1990 belandde Pinkpop in het Guinness Book of Records, als oudste ononderbroken openluchtfestival van Nederland, en misschien wel ter wereld. Het zilveren jubileum in 1994 trok 70.000 bezoekers, waarna de organisatie, voor het comfort, het maximum aantal bezoekers op 60.000 bepaalde.

- 34 ononderbroken edities, goed voor 1,5 miljoen betalende bezoekers
- 16 keer uitverkocht
- Tot 1993 maximaal tien groepen op Pinkstermaandag
- Vanaf 1994: twee buitenpodia en een podium in een grote tent, met minimaal 30 groepen
- Huidig budget > 4,5 miljoen euro

Organisator Jan Smeets werd ter gelegenheid van het 30-jarige jublileum van Pinkpop tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau geslagen. Al meer dan 25 jaar wordt het festival verslagen door de publieke omroep, met live marathonuitzendingen sinds 1994. De 35e editie vindt plaats van zaterdag 29 mei tot en met Pinkstermaandag 31 mei 2004.

Basisinfo
Release: KoopDVD 18 mei 2004
Genre: muziek
Speelduur: ca. 85 minuten per deel

DVD Specs
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Digital 2.0



THE LIFE OF BIRDS
WEIRD NATURE
WILD AFRICA
6 mei

Natuurdocumentaire

Drie prachtige natuurtitels in Universals Green Label-serie, de reeks met het bekende BBC-kwaliteitsstempel. The Life of Birds is een tiendelige reeks van David Attenborough, gespreid over 3 dvd’s, die gebruik maakt van enkele memorabele cameratechnieken om het leven van de vogels in beeld te brengen. Weird Nature presenteert in zes afleveringen de eigenaardigste levensvormen en –wijzen op onze planeet, met het verbluffende aanpassingsvermogen van Moeder Natuur als rode draad. Wild Africa, zoals de titel aangeeft, vat de essentie van dit weidse continent samen in zes afleveringen (op 2 dvd’s) die de ongelofelijk gevarieerde fauna en flora behandelen volgens de landschappen – woestijn, savanne… – waarin ze voorkomen. Een absolute must voor liefhebbers van de natuur en van spectaculaire televisie.



DE PASSIEVRUCHT
13 mei
Drama

Bij onze Noorderburen is deze ontroerende en meeslepende bestseller van journalist-auteur Karel Glastra van Loon al enkele jaren verplichte literaire kost. Het boek leende zich, door zijn opbouw, plotwendingen en diepmenselijkheid ook uitstekend tot een verfilming, een taak waarvan regisseur Maarten Treurniet (Pleidooi) zich prima gekweten heeft. Armin Minderhout (Peter Paul Muller uit All Stars, de Nederlandse original van Team Spirit) werkt als corrector voor een wetenschappelijke uitgeverij. Hij heeft een zoon, Bo, met zijn eerste grote liefde Monika. Armin woont nu samen met Ellen, en ook zij willen samen een kind. Dan ontdekt Armin, 13 jaar na de geboorte van zijn zoon, dat hij onvruchtbaar is en dat altijd is geweest. Zijn zoon Bo kan dus zijn zoon niet zijn. De enige die met zekerheid de vader kan aanwijzen, is Monika, de moeder. Maar Monika is al 10 jaar dood. Alles wat Armin al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd moet hij opnieuw wikken en wegen. En hij zal antwoord moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degene die je liefhebt? Hoe goed ken je de mensen die je het nauwst aan het hart liggen? Armin is woedend, jaloers en ontgoocheld en besluit op zoek te gaan naar de vader van zijn zoon, het begin van een nu eens grappige, dan weer prangende zoektocht.

Met: Peter Paul Muller, Halina Reijn, Carice van Houten, Jan Decleir
Regie: Maarten Treurniet

Extra’s op de dvd:
• Deleted scenes
• Making of
• Commentaar van regisseur & scenarist
Deze titel is ook te huur vanaf 11 mei



PIPO EN DE P-P-PARELRIDDER
13 mei
Family Entertainment

Sapperdeflap! Nog een tv-held die uit de nevel van onze jeugd opduikt als welkom tegengewicht voor de internationale iconen van het lichte amusement. In dit vrolijke filmavontuur gaat Pipo de Clown, die in 1958 voor het eerst op de buis te zien was, samen met Mammaloe en zijn dochter Petra op weg om zijn Tante Anouska te helpen. Hierbij wordt het ‘gezin’ op de hielen gezeten door Dikke Deur en de boeven Snuf en Snuitje. Tante Anouska heeft hun hulp hard nodig, want het dorp wordt al lange tijd wakker gehouden door ‘een spook uit het kasteel’. Aangekomen bij het kasteel blijkt dat het niet gaat om een spook, maar om een ridder die daar ligt te snurken! De ridder wordt gewekt en daarmee is Tantes probleem opgelost. Maar wat gaat er nu met de Ridder gebeuren? Hij is vijfhonderd jaar geleden met opzet in slaap getoverd opdat hij zijn grote liefde, Jonkvrouw Filette, zou mislopen! Samen met tovenaar Miriardo gaan ze op zoek naar de mooie Jonkvrouw, die ook al vijf eeuwen in een diepe slaap gedompeld ligt! Jeugdsentiment dat ook nieuwe generaties kleuters en kids zal weten te bekoren.

Met: Joep Dorren, Mariska van Kolck, Rudi Falkenhagen, Daan Schuurmans, Karin Bloemen.
Regie: Martin Lagestee (tv-serie Flodder en Unit 13)
Site: www.pipodefilm.nl
Deze titel is ook te huur vanaf 11 mei.



PIEDRAS
13 mei
Drama

Piedras – Spaans voor Stones – is de ambitieuze debuutfilm van Ramon Salazar, die met visuele panache en verhalende flair de levenswandel van vijf totaal verschillende vrouwen door elkaar weeft. De uitbaatster van een luxebordeel, haar mentaal gehandicapte dochter, een schoenenverkoopster, een taxichauffeur en een welstellende dame die komaf maakt met een echtscheiding zijn elk op hun wijze op zoek naar liefde, geluk en zekerheid. Gaandeweg groeien de verschillende verhaallijnen steeds dichter naar elkaar toe. Een aparte film, die schatplichtig is aan het werk van Robert Altman en Pedro Almodovar. Antonia San Juan (bekend van Todo Sobre Mi Madre) steelt de show als de “madam” die tegen haar principes en verplichtingen in verliefd wordt op één van haar klanten.

Met: Antonia San Juan, Najwa Nimri, Victoria Peńa, Mónica Cervera, Ángela Molina
Regie: Ramón Salazar
Deze titel is ook te huur sinds 6 april.



GERRY
27 mei
Drama

Gerry (Matt Damon) en Gerry (Casey Affleck, broer van Ben) parkeren hun wagen aan de rand van de woestijn en wandelen gezwind de Wilderness Trail op, op zoek naar een “sight” dat de moeite zou lonen. Maar ze krijgen helemaal niets te zien en komen plots tot het ontnuchterende besef dat ze hopeloos verloren zijn. Dagenlang trekken ze door de woestijn tot... Gerry is een controversiële film van Gus Van Sant die andermaal bewijst wat voor een uniek regisseur hij is. Met een minimum aan middelen en geen plot creëert hij een experimenteel, existentieel meesterwerk waarin de eindeloze, genadeloze woestijn een imponerende hoofdrol vertolkt.

Met: Matt Damon, Casey Affleck
Regie: Gus Van Sant
Deze titel is ook te huur sinds 27 april.



THE SKULLS 3
27 mei
Thriller

Taylor Brooks is een sexy studente die als eerste vrouw lid wil worden van het geheime Skulls-genootschap. Ze weet de Raad zover te krijgen haar toe te laten bij de inwijdingsrituelen van de prestigieuze broederschap. Dan wordt ze meegetrokken in een sinistere wereld van teleurstelling, intimidatie en moord.

Met: Clare Kramer, Bryce Johnson, Barry Bostwick, Brooke D’Orsay
Regie: J. Miles Dale
Deze titel is ook te huur vanaf 25 mei.



WARRIORS OF VIRTUE II: THE RETURN TO TAO
27 mei
Actie

In Warriors of Virtue: The Return to Tao verschijnt een nieuwe schurk ten tonele, genaamd Dogon. Hij heeft het Land van Tao volledig in zijn macht gekregen. Kort nadat Ryan en zijn beste vriend Chucky bij een martial arts wedstrijd in Peking arriveren, komen zij in de parallelle wereld van het Land van Tao terecht. Hier worden zij herenigd met de Warriors om samen te strijden tegen Dogon. Ryan beseft niet dat het geen toeval is dat hij opnieuw in Tao wordt ontboden. Hij en zijn vrienden zijn namelijk de uitverkorenen, zij zijn de volgende Warriors of Virtue. In 1997 introduceerde de originele film Warriors of Virtue wereldwijd een heel nieuw genre, dat nu bekend staat als Fantasy Martial Arts. Liefhebbers van het genre kunnen zich dus weer in de handen wrijven.

Met: Jeff Carrara, Kevin Smith
Regie: Michael Vickerman
Deze titel is ook te huur vanaf 25 mei.



DE SCHAT VAN KLUS
13 mei
Family Entertainment

Plop, Lui, Klus en alle andere kabouters zijn opnieuw van de partij in Serie 4, deel 5 van de populaire kinderreeks van Studio 100 die, naast De Schat van Klus, weer tal van spannende en grappige avonturen bevat. Deze dvd heeft als extra een karaokeversie van de Kabouterdans!