:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: STAR TREK VOYAGER
PERSBERICHT: STAR TREK VOYAGER
Bron: Paramount - Datum: 2004-04-21 - Geplaatst door: Werner
STAR TREK VOYAGER
Populairste Star Trek serie nu op DVD

Science Fiction liefhebbers opgelet!! Op 6 mei 2004 wordt het eerste seizoen van de best bekeken Star Trek serie op DVD uitgebracht. Het gaat hier om de serie Star Trek Voyager, waar wereldwijd miljarden mensen naar hebben gekeken en nog steeds kijken. De serie bestaat in totaal uit 7 seizoenen. In 2004 worden er 4 seizoenen gereleast en in 2005 volgen er nog 3.

Van een Star Trek product mag verwacht worden dat het een bijzonder en herkenbaar uiterlijk heeft. Dit is bij Voyager zeker het geval. De serie valt op door de rode box waarin zij in Nederland en Belgi๋ wordt uitgebracht. De inhoud van een box bestaat uit 7 DVD's. Iedere box bevat veel extra's.

Marketingcampagne
De release van de serie wordt ondersteund door middel van een speciale marketingcampagne. Vanaf 6 mei kan niemand meer onder de release uit. Overal in Nederland wordt de graffiti-kunst toegepast om de release te ondersteunen. Dit thema wordt doorgevoerd in openbare ruimtes, op speciaal daarvoor uitgekozen muren en ook op de winkelvloer. In alle winkelcentra in Nederland verschijnen promotieteams verkleed als de bekende en mooie figuur Seven of Nine, die in de serie (vanaf het vierde seizoen) een prominente rol speelt.

Het verhaal
De Voyager is een onderzoeksschip dat tijdens haar eerste missie door de Caretaker wordt ontvoerd en de ruimte wordt ingeslingerd. Zij komt in het Delta Kwadrant terecht. De reis terug naar aarde duurt ruim 70 jaar. Captain Kathryn Janeway, de eerste vrouwelijke kapitein, zet alles op alles om haar bemanning sneller thuis te krijgen. De Voyager komt steeds dichterbij de aarde, maar het lukt steeds net niet. Onderweg komt de bemanning van de Voyager een oude bekende vijand tegen: De Borg. En daarna zelfs een vijand die zo mogelijk nog agressiever is waardoor Captain Janeway besluit om een pact te sluiten met De Borg.

Releases
Het eerste seizoen verschijnt dus op 6 mei 2004 voor het eerst op DVD. De releasedata van de volgende seizoenen zijn:
Seizoen 2: 8 juli 2004*
Seizoen 3: 2 september 2004*
Seizoen 4: 4 november 2004*
Seizoen 5: januari 2005*
Seizoen 6: maart 2005*
Seizoen 7: mei 2005 *
(*DEZE DATA ZIJN ONDER VOORBEHOUD!)

En meer
De serie heeft gelopen van 1995 tot 2001. Anno 2004 wordt de serie door Veronica uitgezonden. Het eerste seizoen bestaat uit 18 afleveringen die op 6 disks staan. Uiteraard zijn de DVD's full screen en 5.1 Surround Sound uitgebracht.

Inhoud seizoen 1
- Disc 1: Caretaker; Parallax; Time and Again
- Disc 2: Phage; The Cloud; Eye Of The Needle; Ex Post Facto
- Disc 3: Emanation; Prime Factors; State of Flux; Heroes and Demons
- Disc 4: Cathexis; Faces; Jetrel; Learning Curve
- Disc 5: Special Features
- Disc 6: Preview Star Trek: The Original Series op DVD en trailers

Bonusmateriaal seizoen 1
• Braving The Unknown: Season One: includes new interviews with Executive Producers Rick Berman, Michael Piller and Jeri Taylor
• Voyager Time Capsule: Kathryn Janeway: a new, exclusive interview with Kate Mulgrew
• The First Captain: Genevieve Bujold: reveals rare footage and outtakes of Ms. Bujold as Captain Janeway
• Cast Reflections: Season One
• On Location With the Kazons
• Red Alert: Visual Effects Season One
• Launching Voyager On The Web
• Real Science With Andre Bormanis
• Lost Transmissions From The Delta Quadrant: hidden in the Voyager menu