:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE LONGEST DAY
PERSBERICHT: THE LONGEST DAY
Bron: Fox - Datum: 2004-04-26 - Geplaatst door: Werner
THE LONGEST DAY

Een historische filmklassieker met unieke extra's Een Special Edition als bijzondere herinnering, verkrijgbaar vanaf 26 mei

Naar aanleiding van de 60e gedenkdag van de invasie in Normandië (D-Day, 6 juni 1944) verschijnt op 26 mei The Longest Day als uniek bewaardocument.

Een editie om nooit te vergeten
The Longest Day is één van de meest realistische oorlogfilms die Hollywood ooit heeft geproduceerd en wordt uitgebracht als een schitterende 2-disc Special Edition. Deze set bevat unieke extra’s zoals een niet eerder vertoonde documentaire en een prachtig boekje met achtergrondinformatie.

Het verhaal
Op 6 juni 1944 luidde de geallieerde invasie in Frankrijk het einde in van de nazi-overheersing in Europa. De aanval werd ingezet met honderdduizenden manschappen, 11.000 vliegtuigen en 4.000 schepen; de grootste armada die de wereld ooit heeft gezien.
The Longest Day, gepresenteerd in de originele zwart-wit versie, is een levensechte reconstructie die deze historische gebeurtenis van uur tot uur in beeld brengt. Met een internationale rolbezetting en gezien vanuit het perspectief van beide kampen, geeft de film een fascinerende kijk op de indrukwekkende voorbereidingen, de fouten en de gebeurtenissen die het verloop van één van de grootste veldslagen uit de geschiedenis hebben bepaald. The Longest Day, winnaar van twee Oscars, staat bekend als één van de meest waarheidsgetrouwe oorlogsfilms van Hollywood.

Uitzonderlijke cast in een superproductie
Dit meesterwerk uit 1962 had vier regisseurs, onder wie producer Darryl Zanuck die de verfilming in goede banen leidde op basis van het boek en het script van Cornelius Ryan. In de cast vinden we grootse namen terug, met onder meer een nog jonge Sean Connery (The League Of Extraordinary Gentlemen, Entrapment), Rod Steiger (In The Heat Of The Night, On The Waterfront), Henry Fonda (Boston Strangler, Twelve Angry Men, Grapes Of Wrath), Robert Mitchum (For A Few Dollars More), Richard Burton (Cape Fear, The Enemy Below), de bekende Franse acteur Bourvil en zelfs zanger Paul Anka.

De zestigste verjaardag van D-Day
Het belang van deze zestigste verjaardag van de Langste Dag kan moeilijk onderschat worden. Zonder deze invasie hadden de Geallieerden nooit het nazi-regime kunnen omverwerpen, maar de tol was bijzonder hoog... In 1943 creëerde de Amerikaanse president 'Operation Overlord', de codenaam voor het plan achter de invasie. Vanaf begin 1944 werd Groot-Brittanië een virtueel legerkamp met 3,5 miljoen soldaten. Veel kuststeden in het Zuiden van Engeland werden afgesloten van de buitenwereld om spionage te vermijden. Het was een prestatie op zich dat dit ook gelukt is, gezien de schaal van de onderneming. Naar aanleiding van deze gedenkdag zullen duizenden veteranen en belangstellenden van over de hele wereld opnieuw naar Normandië en de roemruchte stranden komen waar het allemaal gebeurde...

Productinformatie Special Edition koop-dvd
Titel: The Longest Day
Releasedatum: 26 mei 2004
Genre: oorlog
Leeftijd: 12
Lengte: 170 min., extra's: ca. 90 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1; Frans 2.0 Surround
Beeld: 16:9 / 2.35:1
Ondertiteling dvd: Nederlands, Frans, Engels

Extra's dvd:
• Documentaire "Hollywood Backstories – The Longest Day"
• Documentaire "D-Day Revisited"
• Bewaarboekje met interessante achtergrondinformatie
• Originele bioscooptrailers:
- The Longest Day
- Tora! Tora! Tora!
- Patton
- The Thin Red Line


Recent nieuws van dezelfde bron