:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: DE VIJF, KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE EN WORLD WAR 1
PERSBERICHT: DE VIJF, KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE EN WORLD WAR 1
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-04-29 - Geplaatst door: Werner
Het DVD-aanbod van Video/Film Express is in deze zomerse week zeer uiteenlopend. Naast twee nieuwe delen in de serie De Vijf, het complete eerste seizoen van de legendarische serie Het Kleine Huis Op De Prairie én een imposante documentaire -in kleur!- over de Eerste Wereldoorlog.

WORLD WAR 1 IN COLOUR

Beelden van de eerste Wereldoorlog trokken tot nu toe altijd in zwart-wit aan ons voorbij. Op deze twee DVD’s met meer dan zes uur documentairebeelden kunnen wij dit belangrijk hoofdstuk uit onze recente geschiedenis in een realistischer beeldvoering bekijken. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van zeldzaam beeldmateriaal vanuit de hele wereld, inclusief beelden van het gerenommeerde Imperial War Museum in Londen. Alles is met de nieuwste digitale technieken ingekleurd. Zo komt de impact van van deze oorlog, waarin 65 miljoen soldaten tegenover elkaar stonden, volledig tot zijn recht.

Distributeur: Video/Film Express
Geluid: Dolby Digital 2.0
Speelduur: 377 minuten

Extra’s:
• interviews met het productieteam
• 50 minuten durende special ‘Tactics & Strategy’
• biografieënHET KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE

Een van de bekendste televisieseries ter wereld is Het Kleine Huis Op De Prairie, dat op 11 september 1974 debuteerde op de Amerikaanse televisiezender NBC. Nu, bijna dertig jaar later, brengt Video/Film Express het complete eerste seizoen uit op DVD. Het Kleine Huis Op De Prairie is gebaseerd op de uitstekend verkochte boekenserie die Laura Ingalls Wilder (1867-1957) schreef over de belevenissen van haar familie aan het eind van de negentiende eeuw. De tv-serie werd genomineerd voor 17 Emmy Awards en 3 Golden Globes. Michael Landon trad in eerste instantie alleen op als executive producer van de serie, maar toen de acteur die de rol van Charles Ingalls zou spelen niet kwam opdagen, nam hij die rol op zich en daar kweet hij zich van met zijn van Bonanza bekende charme. Het boeiende verhaal van de serie vertelt over het dramatische leven van de jonge pioniersfamilie Ingalls dat zich een plek probeert te verwerven in het stadje Walnut Grove in de buurt van de Plum River in Minnesota. Veel van de bewoners van Walnut Grove delen in de verwikkelingen rond het hard werkende en niet voor rampspoed gespaarde gezin. De serie is voor de DVD-release geheel ‘opgepoetst’: zowel beeld als geluid is gerestaureerd met behulp van geavanceerde tools voor kleurcorrectie en beeldscherpte en de nieuwste ruisonderdrukkingstechnieken.

De vierentwintig afleveringen van het eerste seizoen (1974-1975) worden door Video/Film Express -in ongecensureerde vorm- uitgebracht in twee configuraties: een 6DVD-box (in digipack) met de complete serie en in twee 3DVD-boxen met elk 12 afleveringen. In de 6DVD-box bevat de zesde DVD de extra features, waaronder character profiles, een fotoalbum en een interactieve quiz. De 3DVD-boxen bevatten geen extra features. De totale speelduur van de serie is 19 uur. 6DVD. De eerste 3DVD bevat Aflevering 1-13, de tweede Aflevering 14-26.DE VIJF DEEL 3:
• DE VIJF EN HET CIRCUSMYSTERIE
• DE VIJF EN HET GEHEIM VAN DE MIJNSCHACHT


De Vijf logeren bij een beroemde professor. Wanneer er op een avond wordt ingebroken in de studeerkamer van de professor, valt de verdenking al snel op medewerkers van het circus dat zijn tenten in de buurt heeft opgeslagen. In het tweede avontuur op deze DVD probeert het vijftal er achter te komen wat er nu precies aan de hand is met een zonderling oud vrouwtje en haar zoon, die in een vreemd huis in Wales wonen.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Speelduur: 60 minutenDE VIJF DEEL 4:
• DE VIJF EN DE VERDWENEN PILOOT DEEL 1 & DEEL 2


Een leuke vakantie voor De Vijf: ze kamperen valkbij een vlinderkwekerij, een militair vliegveld en een paar geheimzinnige grotten. Maar in een stormachtige nacht wordt een supergeheim testvliegtuig gestolen en gebeuren er nog meer mysterieuze dingen...

Geluid: Dolby Digital 2.0
Speelduur: 60 minuten


Recent nieuws van dezelfde bron