:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: THE PASSION OF THE CHRIST
PERSBERICHT: THE PASSION OF THE CHRIST
Bron: A-Film - Datum: 2004-05-13 - Geplaatst door: Werner
CONTROVERSIËLE FILM THE PASSION OF THE CHRIST OP DVD

De omstreden en veel besproken film The Passion Of The Christ van regisseur Mel Gibson zal op 31 augustus 2004 uitkomen op DVD en video in Nederland en Vlaanderen.
Het epos van de met een Academy Award bekroonde regisseur Mel Gibson trok sinds de bioscooprelease op 1 april van dit jaar ruim 300 000 bezoekers in Nederland. In België hebben meer dan 178 000 mensen de film bekeken. Momenteel is de film nog in meer dan 80 bioscopen te zien in Nederland en België. Wereldwijd heeft de film ruim $ 570 miljoen opgebracht.

Naast de overweldigende media aandacht hebben christelijke groeperingen de film aangepakt ter evangelisatie. Vele kerken hebben met hun gemeente de film bezocht en besproken en de mogelijkheid geboden om gelovigen en andere geïnteresseerden over de film te praten.

The Passion Of The Christ gaat over de laatste twaalf uur van het leven van Jezus Christus en brengt het leven en lijden van de zoon van God zeer realistisch in beeld en is gesproken in twee eeuwenoude talen; Latijn en Aramees.

De film veroorzaakte wereldwijd veel commotie vanwege de expliciet en langdurig in beeld gebrachte martelscènes en het vermeende antisemitisme in de film. Mel Gibson ontkende dat de film de Joden de schuld geeft van Jezus’ dood. Hij heeft slechts een getrouwe weergave van de vier evangeliën willen brengen en niemand verantwoordelijk gesteld voor de dood van Christus. ‘Christus is gestorven voor onze zonden, en door zijn wonden worden wij genezen. Daar gaat de film over.’