:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES HOUSE OF KNOWLEDGE
PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES HOUSE OF KNOWLEDGE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2004-05-13 - Geplaatst door: Werner
De maanden mei en juni zijn alvast een goed begin van de zomer. Met de koppeling van een 5-tal documentaires aan bioscoopreleases en diverse grote wereld-sportevenementen, brengt House Of Knowledge, het documentaire-label van Dutch Filmworks, weer een kwalitatieve, commerciële aanvulling op het assortiment van de dvd-retailer.

TROY: DE LEGENDE ONTMANTELD

Vanaf 13 mei wordt de bioscoopklapper Troy in de hele wereld op de bioscoopschermen getoond. Deze spektakelfilm met o.a. Brad Pitt en Orlando Bloom zal met de nodige mediaondersteuning onder de aandacht van de consument worden gebracht. Hierdoor is het voor de retailer interessant om nu al een documentaire over het onderwerp in de schappen te hebben.

Op 21 mei zal House of Knowledge de documentaire Troy: De Legende Ontmanteld releasen. Het product bestaat uit 4 documentaires met een totale speelduur van ca. 5 uur(!), en zal op 2 disks worden uitgebracht.

"Would you, then quit and abandon forever the fine town of Troy that we have fought for all these years, taking our losses." - Homerus, de Ilias, vertaald door Robert Fitzgerald.

Volgens de legende begon de Trojaanse oorlog met een schoonheidsverkiezing. Tien jaar en een houten paard later kwam het conflict pas ten einde. Het bloedige resultaat is één van de meest geweldige verhalen ooit verteld. House Of Knowledge presenteert Troy. Troy onderzoekt dit epische verhaal in vier programma's en kijkt terug op een verloren tijdperk waarin goden en helden het lot van de beschaving bepaalden.

DVD 1: Rise Of The Spartans
De militaire kracht hielp de Grieken te floreren en veel van hun tactische vernieuwingen worden nu nog steeds gebruikt.

Ancient Mysteries: The Odyssey Of Troy
Een reis naar het moderne Turkijke met een bezoek aan de ruïnes van Troje.

DVD 2: Treasure! The Ancient Gold of Troy
In de ruïnes van Troje werden schitterende werken van goud gevonden die allemaal na het einde van WO II zijn verdwenen.

In Search Of History: The Trojan City
Op zoek met de legendarische archeoloog naar de ruïnes van Troje met als enige gids Homerus' Ilias.

Bijzonderheden:
• Deze documentaire wordt gereleased rond de in mei uit te brengen film Troy met Brad Pitt (Ocean's Eleven), Eric Bana (Hulk) en Orlando Bloom (The Lord Of The Rings).
• De meest diepgaande documentaires over de legendes, mysteries, slagen en ontdekkingen van deze fabelachtige stad.
• Interviews met beroemde personen als Donald Kagan en Barry S. Strauss (Cornell University)

Technische fiche:
Genre: Documentaire
Speelduur: ca. 5 uur
Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Surround Engels
Ondertiteling: NederlandsD-DAY: THE TOTAL STORY

Op 6 juni 1944 bestormden de geallieerde troepen, 156.000 in getale, de kust van Normandië. D-Day had de codenaam "Operatie Overlord". Terugtrekken was geen optie. De overwinning was het enige doel!!!
D-Day: The Total Story laat het complete beeld zien, van het bedenken van de strategieën vanuit de oorlogskamers tot en met de zwaarste gevechten. De documentaires bevatten dramatische beelden van de gevechten en veelzeggende interviews met ooggetuigen. House Of Knowledge biedt met deze box een vertolking van de dapperheid van de manschappen en de tragedie van één van de meest belangrijke gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

• Perfect getimed voor de 60e herdenking van D-Day
• Circa 6 uur speelduur
• Met dramatische beelden en interviews met soldaten, commandanten en burgers
• Gepresenteerd door Gerald McRaney (Major Dad)

Technische fiche:
Genre: Oorlog
Speelduur: ca. 6 uur
Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels
Ondertiteling: NederlandsTERUGKERENDE GROTE SPORTEVENEMENTEN

Het wielerspektakel, de Tour De France start op 3 juli, het grootste tennistoernoo ter wereld, Wimbledon start op 21 juni en de Olympische Spelen starten op 15 augustus van dit jaar. De evenementen staan weer garant voor uitgebreide media exposure en zullen net als altijd zorgen voor nieuwe records en opzienbarende prestaties. House Of Knowledge speelt op 18 juni in op deze sportevenementen door de documentaires Lance Armstrong Racing For His Life, Wimbledon: A History Of The Championships en Blood & Honor At The First Olympics op de markt te brengen. Deze single disc releases tonen onder meer de oorsprong van de evenementen en de sporters die deze evenementen groot hebben gemaakt.