:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THIRTEEN
PERSBERICHT: THIRTEEN
Bron: Fox - Datum: 2004-06-08 - Geplaatst door: Werner
THIRTEEN
Een letterlijk overdonderende film (Veronica Magazine)
Te huur en te koop vanaf 12 mei

Het verhaal
Thirteen is een realistisch verhaal over de soms harde wereld van tieners. Het leven van de dertienjarige studente Tracy (Evan Rachel Wood) verandert volledig wanneer Evie (Nikki Reed), het mooiste en populairste meisje van de school, haar meetrekt in de wereld van seks, geweld en drugs. Dankzij de geweldige acteerprestaties van Oscar-winnares Holly Hunter (The Piano, A Life Less Ordinary), Evan Rachel Wood en nieuwkomer Nikki Reed is dit een aangrijpend en schokkend verhaal dat u lang bijblijft. Wood (°1987), die de transformatie van Tracy beklemmend en angstaanjagend neerzet, is dé ontdekking op acteergebied.
Thirteen slaat in als een bom!

Doorleefde getuigenis
De rauwe vitaliteit die scenarioschrijfster en regisseuse Catherine Hardwicke, in de film legt - ze won er de regieprijs van Sundance 2003 mee - maakt duidelijk dat het hier niet om vrijblijvend drama gaat. De opvallend goede vertolking van Nikki Reed als Evie is geen toeval: Reed was dertien toen ze het semi-autobiografische script schreef samen met Hardwicke, die toen een relatie had met de gescheiden vader van Reed.

Excellente cinema
Voor wie is Thirteen bestemd? Niet voor dertienjarigen, maar wel voor diegene die van fijne, verzorgde vertolkingen en een onderbouwd, meeslepend scenario houden. De film toont hoe de ontluikende seksualiteit van deze jonge adolescente meisjes vroeger tot leven komt dan velen willen denken en hoe de samenleving dat tegelijk ontkent en commercialiseert.
Thirteen demonstreert ook pijnlijk met welke minachting meisjes zouden kunnen worden behandeld zodra ze de leeftijd van hun moeders bereiken...

Met prijzen overladen
Thirteen heeft internationaal veel aandacht gekregen door lovende recensies en is bij verscheidene festivals in de prijzen gevallen.
De film heeft Golden Globe nominaties gekregen, was winnaar op het 20steFestival van de Amerikaanse Film in Deauville, winnaar van het Sundance Film Festival, winnaar van het 56ste Internationaal Filmfestival van Locarno en haalde nominaties binnen op het Hollywood Filmfestival.

Productinformatie:
Titel: Thirteen
Releasedatum: 29 juni 2004 (huur), 30 juni 2004 (koop)
Genre: drama
Leeftijd: 16
Lengte: circa 100 min.
Geluid: Engels, Frans: Dolby 5.1
Beeld: 16:9 | 1,85:1
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands, Grieks

Extra's dvd:
• audiocommentaar van de regisseur, schrijvers en acteurs
• 10 verwijderde scènes
• Making Of
• Easter Eggs

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron