:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES JUNI-AUGUSTUS 2004
PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES JUNI-AUGUSTUS 2004
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2004-06-14 - Geplaatst door: Werner
LANCE ARMSTRONG

Slechts vijf jaar nadat hij begon met competitief wielrennen werd hij wereldkampioen. Drie jaar daarna vocht hij voor zijn leven. Lance Armstrong werd beroemd als Amerikaanse atleet in een sport die gedomineerd werd door Europeanen. Maar het was zijn, in de pers breed uitgemeten, gevecht egen kanker dat hem tot held maakte. Deze film volgt de onverschrokken Texaan van zijn verstoorde jeugd tot zijn Tour de France overwinningen in 1999 en 2000, overwinningen die gedeeld werden met kankerpatiŽnten en overlevenden in de hele wereld. In interviews vertelt Lance over zijn strijd tegen de ziekte terwijl zijn familie, vrienden, teamgenoten en rivalen een intieme blik werpen op zijn persoonlijkheid. Doorspekt met veel spectaculaire beelden van zijn grootste overwinningen is dit een portret van een sporter die zijn sport oversteeg...

DVD specificaties:
Genre: Sport
Speelduur: ca. 50 minuten
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf juni 2004THE WIMBLEDON COLLECTION

Een ultieme mix van traditie, sportiviteit, triomf en verlies. De geschiedenis van het grootste en belangrijkste tennistoernooi ter wereld met schitterende, nooit eerder vertoonde beelden van het toernooi. Met officiŽle films vanaf 1968 en perfecte beelden van de BBC verslaggeving. In interviews vertellen kampioenen hun fascinerende verhaal over de sfeer en uitstraling van het toernooi. Dit wordt met stijl afgewisseld door de grootse prestaties die ze hebben geleverd. Illustere namen van zowel sporthelden uit het verleden als spelers die geschiedenis hebben gemaakt en nog steeds hun sporen verdienen op het heilige gras van The All England Club. Met Fred Perry ('30er jaren), BjŲrn Borg en McEnroe ('70-'80er jaren) en Sampras ('90er jaren) bij de heren en bij de dames, Suzanne Lenglen ('20er jaren), Billy Jean King ('60-'70er jaren), Martina Navratilova ('80er jaren) en de zusjes Williams (heden).
Op de DVD Wimbledon A History Of The Championships staan vier delen met Dare To Dream, The Glory Of Years, Coming Of Age en More Than A Game.

DVD specificaties:
Genre: Sport
Speelduur: ca. 210 minuten
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf juni 2004BLOOD AND HONOR AT THE FIRST OLYMPICS

Het was waarschijnlijk het grootste spektakel uit de klassieke Oudheid. Begonnen in 776 VC en iedere vier jaar daarna, trokken de beste strijders uit de stadstaten van Griekenland naar Olympia om deel te nemen aan een enorm festival waar wedstrijden in kracht en snelheid gehouden werden.
In de uitzinnige sfeer van de Olympische spelen gaven de strijders en toeschouwers zich over aan bacchanalen. Ze droegen poŽzie voor, dansten op muziek van de lier en brachten offers aan de goden. Maar de focus van het festival waren de bokswedstrijden, worstelpartijen en de taces te voet of met strijdwagen. De winnaars werden gebaad in olijfolie en geŽerd. De verliezers, als ze overleefden, kwamen lichamelijk en geestelijk gebroken uit de strijd.
Bloed, zweet en tranen van de eerste Olympische Spelen zijn voelbaar in deze opwindende documentaire. Bezoek Olympia en zie de ruÔnes van de oude stad en de stadions waar de strijders wedijverden. Luister naar verhalen van de hefstige gevechten, voor altijd bewaard door schrijvers uit de oudheid. En leer van experts over de essentiŽle rol die het epische festival met zijn bloederige wedstrijden in het Oude Griekenland speelde.

DVD specificaties:
Genre: Sport
Speelduur: ca. 50 minuten
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf juni 2004SAMURAI AND THE SWASTIKA

Het waren onwaarschijnlijke bondgenoten onder de mom van: "de vijand van mijn vijand is mijn vriend". Ondanks dat beide landen ieder aan de andere kant van de wereld vochten en een geheel andere ideologie aanhingen, werkten Japan en Duitsland intensief samen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Met behulp van documenten, herinneringen van soldaten en commentaar van vooraanstaande historici, vertelt Samurai And The Swastika het verhaal van de strategische alliantie tussen deze destijds kwade krachten. De documentaire laat zien hoe de Japanse strijders de Duitsers bevoorradden met de noodzakeljke oorlogmaterialen en hoe de Duitsers op hun beurt, technologie deelden met de Japanners.

Met behulp van computeranimaties wordt getoond hoe Japan het Panama-Kanaal plande te vernietigen zodat de Amerikanen bijna geen toegang meer hadden tot de Grote Oceaan.

Samurai And The Swastika toont unieke beelden van het begin van het bondgenootschap tot en met het einde van de oorlog.

DVD specificaties:
Genre: Documentaire
Speelduur: ca. 100 minuten
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf juli 2004MYSTIC ORIGINS OF THE MARTIAL ARTS

Een documentaire waarbij het Verre Oosten wordt doorkruist om de geheimen van de oorsprong van de Oosterse vechtsporten te ontrafelen. U ziet geweldige demonstraties van meesters in de verschillende vechtsporten als karate, judo en minder bekende sporten als kyudo en hapkido. De experts in deze soorten tonen de verschillen en de overeenkomsten waarbij vooral de spirituele basis een grote rol speelt.
Unizke zijn de beelden van monniken die binnen de muren van de Chinese Shaolin Tempel (de geboorteplaats van de oosterse vechtsporten) het 3000 jaar oude qigong beoefenen en hun unieke kung fu stijl tonen.
Deze documentaire is veelzijdig van inhoud door de sport, historie en spiritualiteit en bevat de complete historie van de zogenaamde Martial Arts.
Met Meesters in de oosterse vechtsport uit China, Japan, Korea, Okinawa en de Verenigde Staten.

DVD specificaties:
Genre: Martial Arts
Speelduur: 100 minuten
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf juli 2004THE RACE TO THE MOON

Op 20 juli 1969 zagen meer dan 1 miljard mensen hoe Neil Armstrong de eerste stap op de maan zette. Weinig mensen konden weten dat deze missie bijna op een ramp was uitgelopen. 35 jaar later brengt House Of Knowledge 4 documentaires over deze memorabele race naar de maan. Van de eerste mislukkingen en successen tot en met een blik in de toekomst van de ruimtevaart. Kijk hoe het Amerikaanse ruimtevaartprogramma zich al pionierend ontwikkelde en zich voor de toekomst committeert aan de verkenning van het heelal.

Disc 1:
Failure Is Not An Option

Een terugblik van de gepensioneerde vluchtleider Gene Kranz op de sfeer tijdens het vroege ruimteprogramma.

Code Name: Project Orion
Ontdek de dromen van het geheime programma van de NASA in de jaren '50.

Disc 2:
Modern Marvels: Apollo 13

Een terugblik op het onverwachte drama waarbij Apollo 13 bijna verloren was in de ruimte.

Modern Marvels: Space Shuttle
Het complete verhaal, de triomfen en de mislukkingen, van het programma met de Space Shuttle.

Bijzonderheden:
ē Perfect getimed voor de 35e herdenking van de eerste landing op de maan.
ē Ruim 3,5 uur speelduur
ē Met de recente Marslandingen en de visie van President Bush op het ruimteprogramma

DVD specificaties:
Genre: Documentaire
Speelduur: Ruim 3,5 uur
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf juli 2004INSIDE ISLAM
A sweeping story of the world's greatest faiths

Het is de op ťťn na grootste religie in de wereld en momenteel de snelst groeiende. De naam komt van het woord "vrede" maar voor veel westerlingen staat de islam voor terrorisme.

Inside Islam gaat dieper in op de mysteries achter dit geloof. Een geloof dat vaak niet wordt begrepen. De documentaire volgt de wortels van de islam terug naar de Hebreeuwse bijbel. Ontdek de vijf pilaren, de centrale grondbeginselen, die hebben geholpen dit geloof te verspreiden tot in ieder uiteinde van de wereld. House Of Knowledge neemt je mee in het heilige geloofsschrift, de koran, waarin wordt uigelegd hoe de islam staat tegenover onderwerpen als oorlog en geweld.
Inside Islam is een verhelderende, belangrijke maar bovenal objectieve documentaire die het hart van deze religie, gehuld in controverse, bloot legt.

DVD specificaties:
Genre: Religie
Speelduur: ca. 100 minuten
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf augustus 2004IRAQI WARS
The rise and fall of an evil regime

Het Midden-oosten is al eeuwen het strijdtoneel van diverse oorlogen. De hele wereld was in de jaren '90 van de twintigste eeuw getuige van de eerste Golfoorlog. Irak, met toen aan het hoofd de dictator Saddam Hussein, viel het kleine aangrenzende oliestaatje Koeweit onrechtmatig binnen. Wat volgde was een woestijnoorlog waarbij vooral de Verenigde Staten en Irak een hoofdrol vervulden
Iraqi Wars bestaat uit 3 documentaires en geven een blik in het leven van de inmiddels verdreven leider van het Iraakse volk en de titanenstrijd tussen de veldheren van de eerste Golfoorlog, generaal Schwartzkopf en Saddam. Tot slot kijken we achter de schermen van het Irakese (nucleaire) wapenprogramma met de documentaire Saddam's Bombmaker.

DVD 1: Biografie: Saddam Hussein
DVD 2: Saddam Vs. Schwartzkopf
DVD 3: Saddam's Bombmaker


DVD specificaties:
Genre: Oorlog/Documentaire
Speelduur: ca. 2,5 uur
4:3 Full Frame
Dolby Digital 2.0
Engels gesproken
Subtitles on/off
Verkrijgbaar vanaf augustus 2004

UIT HET ARCHIEF