:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2004-07-31 - Geplaatst door: Werner
FIRST DEGREE
Even the best cop can be seduced.

Synopsis:
Als de beroemde Andrew Pyne doodgeschoten wordt gevonden in een steegje, wordt de NYPD’s beste rechercheur Rick Mallory op de zaak gezet. Alles wijst erop dat de Galeno maffia verantwoordelijk is voor Pyne’s dood en Joe Galeno wordt gearresteerd. Als Rick Mallory de weduwe van Pyne inlicht over de arrestatie worden ze verliefd. Maar dan duikt een getuige op die de zwerver Tony Fab aanwijst als de moordenaar van Pyne. Tony Fab zou echter gehandeld hebben in opdracht van een wel heel bekende persoon...

Specificaties DVD:
Regie: Jeff Woolnough (TV: Renegade, Soulfood, Smallville)
Cast: Rob Lowe (The Outsider, St. Elmo’s Fire, Youngblood, Austin Power 1,2,3), Leslie Hope (24, Talk Radio, Dragonfly, Men at Work)
Genre: Thriller
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 17-08-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0

Extra's:
• Trailer
• Biographies
MYSTERY HUNTERS VOL. 2
The answers to some of the greatest mysteries on earth- and beyond...

Synopsis:
Heb jij ook altijd willen weten of UFO’s bestaan? Of verhalen over spoken en monsters waar zijn? Of mensen elkaars gedachten kunnen ‘lezen’? ‘Mystery Hunters’ laat zien hoe een team van twee nieuwsgierige kinderen en een wetenschapper gespecialiseerd in allerlei magische trucjes, op zoek gaan naar verklaringen voor dit soort verhalen en mythes. Is het feit of fictie? Één ding is zeker; ‘Mystery Hunters’ is altijd spannend en verrassend! In de eerste aflevering van dit tweede deel wordt de nachthemel afgespeurd op zoek naar UFO’s. Ook varen we naar de Bermuda Triangle waar vele schepen op onverklaarbare wijze verdwenen zijn en worden foto’s waarop geesten te zien zouden zijn onder de loep genomen. Tot slot gaan we op zoek naar draken in Engeland, naar krokodillen... in riolen en richt Dave de wetenschapper zijn oog op wolven.

Specificaties DVD:
Genre: Documentaire
Speelduur: ca. 72 minuten
Releasedatum: 07-09-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra's:
• Photo gallery
POWER PICTURES COMEDY BOX VOL. 3:
• CROCODILE DUNDEE IN L.A.
• 2001: A SPACE TRAVESTY
• LONGSHOT
• COMPANY MAN


Synopsis Crocodile Dundee in LA:
De Australische Mick ‘Crocodile’ Dundee (Paul Hogan) heeft de reputatie de beroemdste krokodillenjager ter wereld te zijn. Samen met zijn grote liefde Sue en hun zoontje Mick vertrekt hij naar Los Angeles waar Sue haar vader gaat helpen. Eenmaal in Los Angeles zetten Mick en Mikey ongewild hun nieuwe omgeving op z’n kop met hun gewaagde naïviteit en rare fratsen.

Regie: Simon Wincer (Free Willy, Adventures of Young Indiana Jones)
Cast: Paul Hogan (Crocodile Dundee 1,2 en 3, Flipper, Lightning Jack), Linda Kozlowski (Crocodile Dundee 1, 2 en 3)

Synopsis 2001: A Space Travesty:
Een bizar bericht: Het schijnt dat de Amerikaanse president gegijzeld wordt gehouden op Vegan, een geheime, internationale basis op de maan. Zijn positie op aarde wordt ingenomen door een kloon. De US Marshall Service aarzelt niet en stuurt haar beste man, Marshall Richard ‘Dick' Dix (Leslie Nielsen) op onderzoek uit. Al snel raakt hij betrokken bij een complot, dat alles waar hij in gelooft, maar nooit echt heeft begrepen, kan vernietigen: Waarheid, gerechtigheid en The American Way.

Regie: Allan A. Goldstein
Cast: Leslie Nielsen (Naked Gun 1, 2 1/2 , 33 1/3, Airplane!, Wrongfully Accused)

Synopsis Longshot:
Alex en Jack zijn broers, maar totaal verschillend. Alex is verlegen en wordt gepest op school, en Jack is charismatisch en succesvol. Maar zoals hij vrouwen aantrekt, trekt hij ook problemen aan! Als Jack achterna gezeten wordt door maffiabaas Laszlo, moet hij Alex om hulp te vragen. De rollen zijn omgekeerd: Alex moet zich over zijn verlegenheid en gebrek aan daadkracht heen zetten om zijn broer uit de brand te helpen.

Regie: Lionel C. Martin
Cast: Tony DeCamillis, Hunter Tylo (The Bold and the Beautiful, Days of Our Lives), Joey Sculthorpe , Paul Sorvino (Goodfellas, The Cooler, Nixon, The Firm), Justin Timberlake, Britney Spears, O-Town

Synopsis Company Man:
Allen Quimp is een loser. Zijn vrouw wordt knetter van zijn lamlendigheid en trapt hem letterlijk het huis uit. Allen probeert uit alle macht zijn gezicht èn huwelijk te redden en beweert in werkelijkheid een geheim agent van de CIA te zijn. Zijn vrouw Daisy wil dat wel eens meemaken! De missie voert naar Cuba. Toevallig loopt daar net ene Fidel Castro rond met plannen voor een coup…

Regie: Peter Askin, Douglas McGrath
Cast: Douglas McGrath (The Insider, Celebrity, Small Time Crooks), Sigourney Weaver (Alien 1,2,3,4 Gorillas in the Mist, Galaxy Quest)

Algemene informatie:
Genre: Komedie
Speelduur: respectievelijk 92, 100, 93 en 95 minuten
Releasedatum: 07-09-04 op koopDVD

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1 anamorphic) voor Crocodile Dundee in LA en 2001: A Space Travesty); 4:3 voor Longshot en Company Man
Geluid: Dolby Digital 2.0 voor 2001: A Space Travesty, Longshot en Company Man; Dolby Digital 5.1 voor Crocodile Dundee in LA
POWER PICTURES WAR BOX VOL. 1:
• TO END ALL WARS
• ENIGMA
• A BRIGHT SHINING LIE
• REVOLUTION


Synopsis To End All Wars:
Tijdens W.O. II worden majoor Campbell, kapitein Gordon en luitenant Reardon door de Japanse vijand in een kamp in Zuidoost-Azië ondergebracht, waar ze aan de beruchte Birma-spoorweg moeten bouwen. Campbell beraamt een ontsnapping, terwijl Gordon met de oprichting van een open lucht school het moreel van zijn medegevangenen op wil krikken.

Regie: David L. Cunningham
Cast: Robert Carlyle (Trainspotting, The Full Monty, Angela’s Ashes), Kiefer Sutherland (24, A Few Good Men, A Time to Kill), Ciaran McMenamin

Synopsis Enigma:
Maart 1943, W.O. II woedt in alle hevigheid. In Engeland probeert een geniaal team de Enigma-code te kraken waarmee de Duitse vijand met elkaar communiceert. Ondertussen probeert Tom Jericho ook nog het mysterie te ontrafelen van de verdwijning van zijn grote liefde Claire, hierbij geholpen door haar huisgenoot Hester. Werkte Claire samen met de vijand?

Regie: Michael Apted (The World Is Not Enough, Nell, Extreme Measures)
Cast: Dougray Scott (Mission: Impossible II, Ever After, Deep Impact), Kate Winslet (Titanic, Sense and Sensibility, Hamlet), Saffron Burrows (Deep Blue Sea, Circle of Friends, Wing Commander), Jeremy Northam (The Net, Amistad, Emma)

Synopsis A Bright Shining Lie
Luitenant-kolonel John Paul Vann dient zijn land in de Vietnam-oorlog, maar realiseert zich al snel dat hij aan de verkeerde kant vecht. Na tien jaar van heftige strijd, stapt hij uit het leger. Om daarna terug te keren naar Vietnam, het land waar hij van is gaan houden. Juist dan moeten de zwaarste klappen voor de Vietnamezen nog komen.

Regie: Terry George
Cast: Bill Paxton (Vertical Limit, Twister, Titanic), Amy Madigan (Field of Dreams, Uncle Buck), Vivian Wu (The Last Emperor, The Joy Luck Club), Donal Logue (The Patriot, Blade), Eric Bogosian (Gossip, Dolores Claiborne)

Synopsis Revolution:
4 juli 1776. Amerika vaardigt een Onafhankelijkheidsverklaring uit. Tom Dobb en zijn zoon vechten in de frontlinie tegen de Engelse overheerser. Daar ontmoet Tom Daisy, die hun rebellenleger steunt en er bloeit iets moois op. Als Tom’s zoon wordt gekidnapt en hij hem gaat zoeken, worden Tom en Daisy van elkaar gescheiden.

Regie: Hugh Hudson (I Dreamed of Africa, Chariots of Fire)
Cast: Al Pacino (The Insider, The Devil’s advocate, Scent of a woman, The Godfather), Donald Sutherland (A Time to Kill, Outbreak, Shadow Conspiracy, Space Cowboys), Nastassja Kinski (Terminal Velocity, One Night Stand)

Algemene informatie:
Genre: Oorlog / Speelfilm
Speelduur: respectievelijk 115, 114, 115 en 125 minuten
Releasedatum: 07-09-04 op koopDVD

Specificaties DVD:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.85:1) anamorphic widescreen voor To End All Wars en Enigma; 4:3 voor A Bright Shining Lie; 16:9 (2.35:1) widescreen voor Revolution
Geluid: Dolby Digital 5.1 voor To End All Wars en Enigma; Dolby Digital 2.0 voor A Bright Shining Lie en Revolution
GRIJPSTRA & DE GIER
De populaire serie van RTL4 nu op DVD. Naar de karakters uit de boeken van Janwillem van de Wetering.

Synopsis:
In iedere aflevering onderzoeken rechercheurs Grijpstra en de Gier een moord in Amsterdam. Grijpstra (Jack Wouterse) is een veertiger, getrouwd en vader. Hij is een rustige, zwaarmoedige man. De Gier (Roef Ragas) is alleenstaand en in de dertig. Hij is een impulsieve man die heel open in het leven staat. Het duo wordt op het bureau bijgestaan door de jonge rechercheur Cardozo (Jasper van Overbruggen), de commissaris (Lex van Delden) en secretaresse Hetty (Anniek Pheifer). Niet alleen moordzaken staan centraal, ook hoe het werk de rechercheurs beïnvloedt in hun dagelijks leven. Wanneer zijn iemands motieven wel of niet rechtvaardig? De heren komen door deze vraag wel eens in conflict met hun eigen geweten enerzijds en de rechtlijnigheid van de wet anderzijds. En soms ook in conflict met elkaar.

Specificaties DVD:
Regie: Gert-Jan Booij, Idse Grotenhuis, Will Koopman, Hans Scheepmaker, Casper Verbrugge, Erik van ‘t Wout
Cast: Jack Wouterse (Grijpstra), Roef Ragas (De Gier), Lex van Delden (Commissaris), Jasper van Overbruggen (Cardozo), Anniek Pheifer (Hetty), Frans de Wit (Fred)
Speelduur: 315 minuten
Releasedatum: 21-09-04 op koopDVD
Taal: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0

Extra's:
• Promo’s
• Biografieën
• Fotogalerie
ONCE A THIEF
They only stop to reload.

Synopsis:
Li Ann en Mac zijn op de vlucht voor hun "familie", een uiterst machtige maffiaclan uit Hong Kong. Ooit werden ze geadopteerd door "The Godfather" en woonden ze bij hem en zijn zoon in. Daar werden ze opgeleid tot briljante criminelen. Als The Godfather beslist dat Li Ann met zijn zoon Michael moet trouwen en als de missies steeds meer geweld teweeg brengen, besluiten Mac en Li Ann te vluchten. Michael en zijn vader komen achter hun plannen en een heftige confrontatie volgt. Li Ann weet te vluchten en denkt dat Mac is omgekomen in de strijd. Ze komen elkaar echter weer tegen in Vancouver, waar ze allebei werken voor een clandestiene anticriminele organisatie. Li Ann woont inmiddels samen met Victor, een ander lid van de organisatie. En dan duikt ook Michael ineens weer op…

Specificaties DVD:
egie: John Woo (Mission Impossible II, Face/Off, Broken Arrow)
Cast: Sandrine Holt (Ballistic: Ecks vs Sever), Ivan Sergei (The Opposite of Sex, Crossing Jordan), Nicholas Lea (X-files, Vertical Limit), Michael Wong, Jennifer Dale
Genre: Actie
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum: 21-09-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 (unwrapped) en 2.0

Extra's:
• Trailer
• Biographies
BOULEVARD
On the boulevard, survival is the rule.

Synopsis:
Om haar ongeboren kind te beschermen tegen haar gewelddadige man, vlucht Jennefer Williams naar de grote stad. Ze raakt bevriend met de prostitué Ola die haar onderdak geeft en haar probeert te behoeden voor de gevaren van het straatleven. Maar dan gaat het mis. Ola is getuige van een moord en wordt voor haar eigen bestwil tijdelijk elders ondergebracht. Jennefer wordt gedwongen de prostitutie ingegaan door Hassan. Als Hassan na Ola’s terugkomst wordt opgepakt voor moord, denkt hij dat Ola hem heeft verraden. Terwijl haar vriendin in groot gevaar verkeert, moet Jennefer het opnemen tegen haar woedende echtgenoot, die haar inmiddels heeft opgespoord...

Specificaties DVD:
Regie: Penelope Buitenhuis
Cast: Rae Dawn Chong (The Color Purple, Crying Freeman), Kari Wuhrer (The Crossing Guard, Higher Learning), Lou Diamond Phillips (Courage under Fire, Young Guns, Another Day in Paradise), Lance Henriksen (Aliens, The Terminator, Dog Day Afternoon)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 21-09-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra's:
• Trailer
• Photo gallery
FACE OF TERROR
Nothing’s more deadly than a man with nothing to lose.

Synopsis:
Een enorme explosie vernietigt een gebouw in Barcelona. De politie gaat ervan uit dat de aanslag is gepleegd door een terroristische groepering die wordt geleid door Saleem Haddad. Deze groepering gebruikt onschuldige jonge Amerikaanse vrouwen om hun doel te bereiken. Zonder dat de vrouwen het weten dragen zij explosieven met zich mee om zo Amerikaanse instellingen op te blazen. Wanneer Nick Harper, een politieagent uit L.A., in contact probeert te komen met zijn 17 jarige zus Faith, een veelbelovend model dat in Barcelona werkt, komt hij erachter dat ze is verdwenen. Vastbesloten haar te vinden vliegt hij naar Barcelona en volgt haar spoor door de glamourwereld van topmodellen. Nick wordt in een hinderlaag gelokt en er volgt een race tegen de klok, vol bloedstollende achtervolgingen door de drukke straten van Barcelona. Het spoor leidt al snel naar Saleem...

Specificaties DVD:
Regie: Bryan Goeres
Cast: Rick Schroder, Eric Balfour (What Women Want, Six Feet Under)
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 21-09-04 op koopDVD
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1