:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: HUUR- EN KOOPDVD'S SEPTEMBER 2004
PERSBERICHT: HUUR- EN KOOPDVD'S SEPTEMBER 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-08-13 - Geplaatst door: Werner
BARBIE als DE PRINSES EN DE BEDELAAR
te huur en te koop op dvd vanaf 28 en 30 september

Een muzikaal sprookje, boordevol Barbie-magie!
Na Barbie in Swan Lake, Barbie in the Nutcracker en Barbie as Rapunzel verschijnt eind september het vierde computergeanimeerde avontuur van Barbie: Barbie als De Prinses en de Bedelaar. Een droom van een sprookje, geïnspireerd door het wereldberoemde verhaal van Mark Twain, The Prince(ss) and the Pauper. In haar allereerste musical speelt Barbie de dubbelrol van prinses Anneliese en de bedelaarster Erika. Tussen de twee meisjes – zo identiek en toch zo verschillend – ontstaat een heel bijzondere band. Enkel door hun unieke talenten te bundelen, kunnen zij het koninkrijk redden. Een muzikale film over hoop, de kracht van vriendschap en het volgen van je dromen.....

Barbiezar!
Leuke feitjes en lollige trivia:
• Barbie heet voluit Barbie Millicent Roberts.
• Haar geestelijke moeder is Ruth Handler, medestichter van Mattel, die de pop naar haar eigen dochter, Barbara, vernoemde.
• Barbie komt uit Willows, Wisconsin en liep school in de Willows High School.
• Sinds haar geboorte op 9 maart 1959 zijn er al meer dan 1 miljard Barbies verkocht.
• Barbie heeft vijf zussen: Skipper (1964), Tutti (1966, tweeling met broer Todd), Stacie (1992), Kelly (1995) en Krissy (1999).
• Na 43 jaren trouwe dienst wordt Ken (1961) in 2004 bedankt voor bewezen diensten. De twee blijven evenwel vrienden.
• Wereldwijd gaan er elke seconde drie Barbies over de toonbank.
• Elk jaar komen er 120 nieuwe outfits bij in haar kleerkast. Bekende namen: Givenchy, Versace, Dolce & Gabbana, Vera Wang en Gucci.
• Barbie heeft meer dan 43 huisdieren, waaronder 21 honden, 14 paarden, 3 pony’s, 6 katten, een papegaai, een chimpansee, een panda, een leeuwenwelp, een giraffe en een zebra.
• Twaalf stielen... Barbie heeft in haar carrière al heel wat (meer dan 80!) professionele watertjes doorzwommen, van rockster tot paleontologe, van astronaute tot presidentskandidate.
• Als Army Barbie, gelanceerd in 1992, speelde ze een hospik, opgeroepen voor Desert Storm.
• De Summit Barbie werd gelanceerd in de jaren ’80, om het einde van de Koude Oorlog te vieren.
• De Freundschafts ofte Friendship Barbie zag dan weer het daglicht in 1990, een aandenken aan de val de Berlijnse Muur.
• Ook politiek correct: Share A Smile Becky uit 1997, de eerste modepop met een rolstoel. Zwarte en latino Barbiepoppen deden al hun intrede in de 80’s.
• De bestverkochte Barbie ooit was de Totally Hair Barbie, een pop met een haardos die helemaal tot op de vloer reikte.
• Ook Barbieland kent zijn B.B.’s of Bekende Barbies: fotomodel Twiggy deed haar intrede in 1967 en in 1991 was het de beurt aan M.C. Hammer.
• Alle anatomie nog an toe! In 2000 krijgt Barbie eindelijk een navel. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Basisinfo
Release: Huur DVD 28 september; Koop DVD 30 september
Genre: Animatie - Family Entertainment
Speelduur: 80 minuten
Cast: Laura Vlasblom als Barbie
Concept: maar liefst 7 originele liedjes, goed voor meer dan 22 minuten muziek
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1RAN - SPECIAL EDITION
Unieke 2-disc dvd, te koop vanaf 23 september 2004

Meesterwerk
Akira Kurosawa, zonder twijfel de grootste regisseur die Japan ooit voortbracht, transponeert Shakespeares King Lear naar het feodale Japan van de 16de eeuw. Het resultaat is een episch meesterwerk dat de menselijke emoties tot op het bot uitdiept tegen een canvas van spectaculaire veldslagen en adembenemende landschappen. In Ran vermengt Kurosawa elementen uit de historische Japanse burgeroorlogen, samoerailegendes, de basisplot van het toneelstuk van Shakespeare en zijn eigen gevoelens over trouw en verraad tot een meeslepende, prachtig gefotografeerde film, met perfecte beeldcomposities.

Het verhaal
De ouder wordende krijgsheer Hidetora Ichimonji (Tatsuya Nakadai) wil troonsafstand doen ten voordele van zijn drie zonen. De oudste zal weliswaar regeren, maar met de steun van de twee jongere broers. Het zorgvuldig opgebouwde rijk moet één blijven. Hidetora illustreert zijn denkwijze met de parabel van de drie pijlen. Alleen kan elke pijl gemakkelijk gebroken worden. Samengebundeld zijn de drie pijlen onbreekbaar. Maar Hidetora’s besluit om het land evenredig te verdelen, stuit op protest van Saburo, zijn jongste zoon, die vreest dat een burgeroorlog onvermijdelijk is. De oude heerser laat zich door zijn twee oudste zoons – corrupte vleiers – een rad voor de ogen draaien en verbant zijn jongste telg voor het in twijfel trekken van zijn besluit. Maar Saburo’s voorspelling wordt bewaarheid. De twee overgebleven broers ontketenen een genadeloze machtsstrijd en de vader valt ten prooi aan waanzin. Zijn rijk, zijn geslacht en zijn dromen zijn ten dode opgeschreven...

Doorleefd
Ran, wat zoveel betekent als "chaos" of "beroering", is één van de absolute meesterwerken van Akiro Kurosawa, die de film op 75-jarige leeftijd inblikte, na tien jaar van intense voorbereidingen. Het doorleefde epos was bij zijn release niet alleen de duurste Japanse film ooit, het is en blijft een hoogstpersoonlijk statement van een onbetwiste filmlegende, met schitterende vertolkingen, verbluffende fotografie en gevechtsscènes die tal van hedendaagse computergeanimeerde scherm-utselingen het
nakijken geven.

A.K.A.
In deze Special Edition zit een heel bijzonder toemaatje: de unieke documentaire A.K. – The Making of Ran van de Franse filmer Chris Marker. Het resultaat is 75 magische minuten in het gezelschap van A.K., een kijkje achter de schermen van één van de spectaculairste filmproducties aller tijden en een blik op de werkwijze van een mythische regisseur. Zo komt aan het licht dat Kurosawa heilig in eindeloze setrepetities en de definitieve onafwendbaarheid van de eerste take gelooft.

Technische fiche
Cast: Tatsuya Nakadai, Akira Terao, Jinpachi Nezu, Daisuke Ryu, Mieko Harada, Yoshiko Miyazaki
Regie: Akira Kurosawa
Beeld: 1.85:1 Anamorphic
Talen/audio: Japans (Dolby Digital 5.1), Engels (Stereo 2.0)
Speelduur: ca. 152 minuten

Extra's
A.K. – The Making of Ran een documentaire van Chris Marker (audio: Engels Mono 2.0 – beeld 1.66:1 – duur 75 minuten)STEVE + SKY
Te koop op dvd vanaf 30 september 2004

Beats of Love
Sky is een bloedmooi hoertje. "Nen interim", zegt ze zelf. Haar werkterrein is de Kortrijksesteenweg tussen Gent en St.-Martens-Latem. Steve is een kleine xtc-dealer die met de verkeerde dosis op zak door de politie wordt opgepakt. Ze ontmoeten elkaar in de nachtclub van Jean-Claude, een gemeenschappelijke "vriend". Het klikt tussen Steve en Sky. Maar niet voldoende of net té veel. Steve wil geen lief want hij is bang zichzelf te
verliezen. Sky is té verliefd en kan niet zonder Steve. Steve + Sky is het langspeelfilmdebuut van scenarist/regisseur Felix van Groeningen. Het is een visueel en verhaaltechnisch verbluffend voorbeeld van wat een gedreven filmploeg kan bereiken met weinig geld en veel fantasie.

Belgicisme
De onconventionele montage met z’n flashbacks en flashforwards en asynchrone beelden en klanken, brengt de kijker aanvankelijk in verwarring, maar draagt uiteindelijk bij tot het vervreemdende en toch vertrouwde sfeertje dat van deze film uitgaat. De vertolkingen zijn uiterst "naturel", zonder dat ze aan de bizarre kantjes van hun personages voorbijgaan, het taalgebruik is van een zeldzaam poëtisch realisme en de kleuren en beeldcomposities zijn vaak overweldigend mooi. Voeg daar een soundtrack met uitsluitend lokaal werk aan toe – van Belgische electro tot Belgische Borsato (Riguelle, meer bepaald) – en je hebt een uniek cinefiel pareltje dat geen Hollywoodstudio kan maken.

Cast en crew
• Titus Devoogdt (Steve) debuteerde in stukken van Eric De Volder, en toerde door Europa met Bernadetje van Alain Platel en Arne Sierens, Mijn Blackie van Arne Sierens en Best Of van Kung Fu. Hij speelde ook in Felix van Groeningens 50cc en Anyway the wind blows van Tom Barman.
• Voor topmodel Delfine Bafort (Sky) is Steve+Sky, van haar vriend Felix van Groeningen, haar filmdebuut. Ze werkt sinds haar 16 als mannequin voor grote namen als Dolce & Gabanna, Versace en Calvin Klein en verschijnt regelmatig in de sjieke modebladen.
• Regisseur Felix van Groeningen heeft al een aantal kortfilms op zijn actief, tourde veel rond met theaterstukken van het collectief Kung Fu waar hij zelf deel van uitmaakte en realiseerde met Steve+Sky zijn eerste langspeelfilm.
• Dirk Impens, producent van o.a. Daens, Manneken Pis, Terug naar Oosterdonk, Villa des Roses en Sedes & Belli produceerde.
• De muziek voor Steve+Sky is een muzikaal plakboek dat werd volgekleefd door Stephen+David Dewaele (2 Many DJ’s, Soulwax). Het is een staalkaart van de Belgische pop en rock van de laatste drie decennia, met nummers van o.m. Luc Van Acker, Patrick Hernandez, Channel Zero, TC Matic, Sandra Kim, Roland en, natuurlijk, Nacht und Nebel .

Quotezak
"Een zeer mooie, opmerkelijk rijpe, fantastisch vertolkte film" (Humo)
"Een erg verdienstelijk en persoonlijk bioscoopdebuut." (Jan Temmerman, De Morgen)
"Intens, rauw, lekker. Steve+Sky is geen egotripperij, het is een ode aan de liefde. De echte versie. Simpel en schoon." (K.U.T.-site)

Technische fiche
Cast: Titus De Voogdt, Delfine Bafort, Johan Heldenbergh (Ons Geluk)
Regie: Felix van Groeningen
Speelduur: 95 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Verscheen al op huur–dvd op 31 augustus.

Extra's:
• first cuts
• making of
• videoclip
• 2 x korte montage
• trailerTHE CALCIUM KID
Te huur op dvd vanaf 24 september 2004
Te koop op dvd vanaf 30 september 2004

Jimmy Connelly is melkboer en houdt van zijn werk. Zijn leven neemt een onverwachte wending als hij tijdens een training per ongeluk de Britse uitdager voor de wereldtitel boksen uitschakelt. Jimmy wordt prompt tot professionele bokser Omgeturnd. Zijn objectief: een titelgevecht tegen de regerend wereldkampioen. Een wedstrijd met David en Goliath-achtige allures, een goedmoedige film met typisch Britse humor, een vette knipoog naar Rocky en aanverwanten en, uiteraard, Orlando Bloom in de hoofdrol van de mokerende melkboer.

Technische fiche
Cast: Orlando Bloom, Omid Djalili
Regie: Alex De Rakoff
Genre: Komedie
Speelduur: 85 minuten
Beeld 1.85:1 Anamorphic
Audio Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Deleted scenes
• Outtakes.PLATVOET EN Z'N VRIENDJES 10: DE VAL VAN DE GROTE CIRKEL
Te koop op dvd vanaf 9 september

Platvoet en z’n Vriendjes. Al sinds 1988 is deze tekenfilmreeks – originele titel: The Land Before Time van de bekende animator Don Bluth – een ongeëvenaard animatiesucces. Eeuwenoude thema’s zoals vriendschap, anders-zijn en het belang van familiebanden komen aan bod in tal van spannende avonturen, tegen de achtergrond van een kolkende natuur en een nog jonge planeet, en doorspekt met humor en leuke liedjes. In september verschijnt deel 10, een jubileumaflevering waarin Platvoet en zijn grootouders samen een vreemd "verhaaltje voor het slapengaan" ondergaan dat hen op mysterieuze wijze naar een ver land voert. Platvoets speelkameraadjes Bekkie, Fladder, Punt en Cera volgen hen op korte afstand. Onderweg komen ze oog in oog te staan met woeste wezens en trotseren ze vele gevaren. Het voorlopige eindpunt van hun zoektocht levert een wonderlijke verrassing op.... ze belanden op een hemelse en vredige plaats waar het wemelt van de Langnekken! En daartussen zit één heel speciale langnek... Platvoets vader! Gaat Platvoet nu bij zijn vader (originele stem: Kiefer Sutherland) blijven of keert hij terug naar huis, naar zijn lieve grootouders en beste vrienden? Het antwoord ziet u in dit boeiende, ontroerende verhaal.

Technische fiche
Speelduur: 90 minuten
Genre: Animatie
Beeldformaat 4:3
Audio Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Platvoets Speelhuis met o.a. hoogtepunten uit de voorgaande films
• meezingliedjes en Dino-activiteiten zoals Breek de Code.FIGHTING FISH FIGHT BOX
Te koop op dvd vanaf 9 september

Vier vechtfilms voor de prijs van één, dat is het principe van deze Fight Box, een explosief schatkamertje dat voor elk wat wils bevat. Kapstok voor de box is de dvd-release van Fighting Fish, de eerste Nederlandse martial arts speelfilm. De setting van deze moderne "eastern" is Rotterdam, waar de hoofdpersoon, de mysterieuze vreemdeling A-Ken (Kim Ho Kim) op zoek gaat naar de moordenaar van zijn broer Chau. De oplossing lijkt eenvoudig, maar in de Chinese onderwereld is niets wat het lijkt, en de speurtocht naar de dader blijkt gevaarlijker dan gedacht. Daarbij raakt A-Ken verwikkeld in een romance met de Nederlandse Jennifer (Chantal Janzen), een relatie die de jonge geliefden niet in dank wordt afgenomen. De Fight Box bevat voorts nog twee speelfilms: Dragon, The Bruce Lee Story, een biografische film over het leven van de jong gestorven kung fu legende en First Strike, één van de Amerikaanse doorbraakfilms van de nog immer zeer springlevende Jackie Chan. Om het geheel af te ronden krijgt u er ook nog de onthullende documentaire Fast, Funny and Furious, met Jackie Chan als spilfiguur, bovenop. Een must voor elke liefhebber van perfect gechoreografeerde actie!

Technische fiche
Speelduur: meer dan 330 minuten!
Genre: actieSPRING IN CONCERT
Te koop op dvd vanaf 9 september

De Ketnet-serie Spring – over relaties (met vrienden, lieven en ouders), dansen en muziek maken – scoort fenomenaal bij zijn doelgroep van tienermeisjes en -jongens. Maar ook buiten de beeldbuis speelt de cast van Spring de pannen van het dak. Spring in Concert is een registratie van een spetterende live-show in het Brugse Concertgebouw, één van de 19 totaal uitverkochte concerten, die samen werden bijgewoond door wel meer dan 35.000 toeschouwers. Met hits en meezingers als Spring, We kunnen het leven aan en Te min voor Anja.

Technische fiche
Speelduur: 75 minuten
Genre: Muziek
Distributeur: Studio 100PEOPLE I KNOW
Te huur op dvd sinds 31 augustus
Te koop op dvd vanaf 30 september

De New-Yorkse pr-manager Eli Wurman (Pacino) is intelligent, gewiekst en hondstrouw als het op zijn rijke en beroemde kliënteel aankomt. Tijdens zijn lange loopbaan heeft hij ze allemaal leren kennen: de miljonairs, de sterren en de machtigen van deze wereld. Geen crisis die hij niet wist te omzeilen, geen netelig probleem dat hij niet wist aan te pakken. Maar nu belandt zijn (fin de) carrière in een neerwaartse spiraal. De bekende acteur Cary Launer (Ryan O’Neal) wil dat Wurman het starletje Jilli op discrete wijze uit zijn leven wegretoucheert. Een kolfje naar Eli’s hand, denkt hij. Tot hij na een uit de hand gelopen feestje bewijzen in handen krijgt van misdaden die de meest invloedrijke mensen van het land in een zeer kwaad daglicht kunnen stellen... Een ijzingwekkende misdaadthriller met een Pacino in bloedvorm.

Technische fiche
Cast: Al Pacino, Kim Basinger, Téa Leoni, Ryan O’Neal, Richard Schiff
Regie: Dan Algrant
Speelduur: 95 minuten
Genre: Thriller/Crime
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1 – DTS

Extra's:
• trailer
• persconferentieBALTO 3: EEN AVONTUUR MET VLEUGELS
Te koop op dvd vanaf 30 september

Balto en zijn sleehond-vriendjes maken zich zorgen. Het bezorgen van de post per vliegtuig is een groot succes en ze voelen zich afgeschreven. Tot het postvliegtuig neerstort en Balto en zijn kompanen hun echte waarde kunnen aantonen. Deze kwalitatieve tekenfilm is gemaakt door Steven Spielbergs Amblimation Studio. Van de schrijvers van Barbie als de Prinses en de Bedelaar en Platvoet en zijn vriendjes. Het character Balto is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Balto is niet zomaar een verhaal over een hond, het is een verhaal over de waarde van de natuur, zelfontdekking en avontuur.

Technische fiche
Speelduur: 78 minuten
Genre: Animatie
Beeldformaat 1:33:1
Audio Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Het ultieme reddingsspel
• Trailer Platvoet en zijn vriendjes: De val van de grote cirkel.

UIT HET ARCHIEF