:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S DECEMBER 2004
PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S DECEMBER 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-11-15 - Geplaatst door: Werner
BACKBEAT
Herbeleef het prille begin van The Beatles
Het verhaal van de vijfde Beatle

Backbeat, in een regie van Iain Softley (K-PAX), is een uptempo muzikaal drama over de Beatles in de periode dat zij nog niet beroemd waren, op weg naar Hamburg en het grote succes. Terwijl hun populariteit stijgt, wordt de "vijfde Beatle", basgitarist Stuart Sutcliffe (Stephen Dorff), verliefd en moet hij een keuze maken tussen zijn beste vriend John Lennon, zijn nieuwe liefde (Sheryl Lee) en de beroemdste rock-'n-rollband ter wereld. Een bewogen film vol dynamiek, met een soundtrack van klassieke rock-'n-rollnummers, waaronder muziek van Dave Grohl (Foo Fighters), David Pirner (Soul Asylum) en Mike Mills (R.E.M.).

Koopdvd release 9 december
Genre: Drama, Muziek
Regie: Iain Softley
Cast: Stephen Dorff, Ian Hart, Charlie Caine
Speelduur: 105 min.
Beeld: 1.85:1 enhanced anamorphic
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Audiocommentaar met Iain Softley, Ian Hart en Stephen Dorff
• Interview met Iain Softley en Ian Hart
• Stills Gallery
• Deleted scenes
• Original casting sessions
• Director’s EssayTHE LOVED ONE
Too fast to live, Too young to die
Het levensverhaal van Michael Hutchence

Een van de vreemdste verhalen uit de rock-'n-roll-geschiedenis is dat van Michael Hutchence, leadzanger van INXS. Tijdens hun twintigjarige carrière verkocht INXS meer dan 20 miljoen platen. Jarenlang werd hij als leadzanger aanbeden door de hele wereld, tot hij onder raadselachtige omstandigheden de verstikkingsdood vond in een hotelkamer. Er doen legio geruchten de ronde over de omstandigheden die tot zijn dood hebben geleid, maar wellicht was hij een van de velen in de woelige wereld van de rock: too fast to live and too young to die.

Koopdvd release 2 december
Genre: Muziek
Regie: Steve Graham
Speelduur: 85 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3
Leeftijd: AL

Extra's:
• "The Devil Inside", a portrait of Michael Hutchence, directed by Steve GrahamJAMES BROWN
James Brown and His Very Special Guest B.B. KING

Ben je klaar voor een staaltje onvervalste ouderwetse rock-'n-soul? Zet je dan schrap voor de meesters, de grondleggers, de scheppers van de muziek, de 'Legends of Rock'n Roll Live'. 'Godfather of Soul' James Brown nodigt 'King of the Blues' B.B. King uit voor een spetterende soul & blues special. Live vanuit de Roxy in Los Angeles, in 1983, brengen de grootmeesters, apart en samen, onsterfelijke klassiekers zoals Let The Good Times Roll, The Thrill's Gone, Payback, Gonna Have A Funky Good Time, Georgia On My Mind, It's A Man's Man's Man's World en een superfunky medley die o.a. Papa's Got A Brand New Bag en Sex Machine omvat. Samen brengen de legendes nog Sweet Little Angel en Closing Jam. Met een hele speciale guest appearance van de toen nog kersverse King of Pop, Michael Jackson!

Koopdvd release 2 december
Genre: Muziek
Productie: Danny O’Donovan
Regie: Gary Legon
Speelduur: 65 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0
Leeftijd: AL

Extra's:
• biographiesCLIFF RICHARD LIVE - CASTLES IN THE AIR
Het spectaculairste live optreden van Cliff Richard

Al vier decennia lang staat Sir Cliff Richard op de planken. Hij maakte zijn entree in de muziekwereld in 1958, als de eerste Europese rock 'n roller. 45 jaar en tientallen hits later, weet Cliff zijn fans nog steeds te verrassen met zijn muziek en spectaculaire live optredens. In juli 2004 werd zijn laatste live outdoor optreden in Leeds Castle door 16 camera's vastgelegd. In het bijzijn van 12.000 fans zette Cliff een fantastische show neer die nu op DVD is te bekijken en te beluisteren. De tracklist bevat 35 liedjes waaronder klassiekers zoals The Young Ones en Summer Holiday, naast zeven liedjes van zijn recentste cd. De dvd bevat als bonus een Achter-de-schermen documentaire van een half uur.

Heartbreak hotel, Move it, No particular place to go, The young ones, Summer holiday, Please don't tease , On the beach, Good golly miss Molly, We don't talk any more, Sometimes love, Wired for sound, ...

Koopdvd release 2 december
Speelduur: 120 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9