:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: TWEE VERSIES VAN KING ARTHUR
PERSBERICHT: TWEE VERSIES VAN KING ARTHUR
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-11-17 - Geplaatst door: Werner
KING ARTHUR
The Untold True Story That Inspired The Legend.
Te huur op DVD en Director's Cut DVD vanaf 1 december 2004
Te koop op DVD en Director's Cut DVD vanaf 2 december 2004

Dit overweldigend epos, geproduceerd door Jerry Bruckheimer (Pirates of the Carribean, Pearl Harbor, ...) vertelt het ware verhaal van King Arthur en zijn ridders van de ronde tafel.

Arthur (Clive Owen) wenst, na een verplichte dienst voor de Romeinse regering in Engeland eindelijk terug te keren naar het vredige Rome dat hij achterliet. Hij krijgt echter nog niet meteen zijn vrijheid terug. Hij en zijn mannen zullen nog een laatste, bijna onmogelijke opdracht moeten vervullen: ze dienen Marius, een Romeinse edelman en zijn gezin te bevrijden uit een gebied dat omsingeld wordt door de bloeddorstige Saxen. Marius houdt er echter geen mooie praktijken op na en heeft heel wat gevangenen en slaven, die Arthur besluit mee te nemen naar veiligere gebieden. Ze gaan op pad zuidwaarts naar Hadrian¹s Wall, een gevaarlijke en moeilijke tocht vol obstakels. Op de voet gevolgd door de Saxen, onder bevel van de genadeloze Cerdic; en belaagd door de Woads,­ de inlandse bevolking die Arthur en zijn ridders haten en vrezen omwille van hun medogenloosheid en kracht ­onder de leiding van een mysterieuze tovenaar Merlijn, heeft het gezelschap geen tijd te verliezen. Guinevere (Keira Knightley), een van de bevrijde gevangenen, weet Arthur echter te overtuigen dat hij en zijn ridders de enigen zijn die de moordende Saxen kunnen stoppen en met de hulp van de Woads, die de dreiging van de Saxen niet langer alleen kunnen trotseren, maken Arthur en de zijnen zich klaar voor een gevecht dat de toekomst van Engeland zal bepalen...

Een verhaal over de moed en kracht van King Arthur en zijn ridders.
Het verhaal aan de basis van de legende.

Dit meeslepend avontuur is te koop vanaf 2 december 2004 in twee uitvoeringen. De bioscoopversie zal verkrijgbaar zijn op DVD en daarnaast is er ook de Director's Cut, die enkel verkrijgbaar zal zijn op DVD. Deze Speciale Uitvoering Director's Cut bevat 14 minuten nooit eerder vertoonde beelden en heel wat uitzonderlijk bonusmateriaal. Het is de film zoals de regisseur hem werkelijk bedoeld had, een beeld van de Middeleeuwen zoals ze werkelijk waren: gewelddadig, ruw en medogenloos. Een compleet nieuwe filmervaring !

King Arthur: een mythe of een ware legende?

De legende van King Arthur wordt reeds jarenlang doorverteld en tot voor kort geloofden velen dat King Arthur en zijn ridders van de ronde tafel slechts een mythe waren. Maar er zijn verschillende aanwijzingen gevonden dat King Arthur een man was van vlees en bloed, genaamd Lucius Artorius Castus.

Gepassioneerd door de legende van King Arthur bemerkte Antoine Fuqua, director van de film, een interessante stelling in een thesis dat Lucius Artorius Castus, een Sarmatian, weleens dé Arthur zou kunnen zijn uit de alom bekende legende. Fuqua begon een onderzoek en ontdekte dat er in de Dark Ages, een tijd waarin er nog geen ridderordes bestonden en oorlog draaide om blood, guts and no glory, in Oost-Europa een constante strijd plaatsvond tussen Rome en de Sarmatians. De Sarmatians waren een volk dat tot dan onafhankelijk leefden van Rome. In 175 n.Chr. verloren ze echter een belangrijke slag tegen de Romeinen en ze kregen de keuze: vechten voor Rome of sterven. Zij kozen om te vechten en kwamen jarenlang in dienst van Rome, sommigen gingen naar Egypte en anderen naar Engeland. Van vader op zoon werd de dienstplicht doorgegeven, in ruil voor vrede met de overheid.

Het blijkt dat Arthur een Sarmatian was en op deze manier in dienst was in Engeland, in het begin van het verval van het Romeinse Rijk. Dankzij zijn sterke reputatie en zijn gevoel voor leiderschap werd hij ingezet tegen de Saxen, een gewelddadige groepering die zowel Noord- als Zuid-Engeland belaagde. In geschriften wordt bericht over een strijd bij Hadrian¹s Wall, die de geschiedenis van Engeland veranderde, met als grote overwinnaar Lucius Artorius Castus...

Gebaseerd op deze feiten werpt de film een heel ander licht op het verhaal dat we allen denken zo goed te kennen... Het is het ware verhaal van King Arthur. Het begin van de legende.

Met:
Producer: de films van Jerry Bruckheimer zijn stuk voor stuk successen. Uit zijn beginperiode herinneren we ons films, zoals Farewell, my lovely, American gigolo en Flashdance. Al snel werd duidelijk dat Bruckheimer geen gewone producer is, hij scoort de ene hit na de andere: Bad Boys met Will Smith en Martin Lawrence, Dangerous Minds met Michelle Pfeiffer, Crimson tide met Denzel Washington en Gene Hackman, The Rock met Sean Connery en Nicolas Cage, Con Air, Armageddon, Gone in 60 seconds, Remember the Titans, Pearl Harbor, Black Hawk Down, Bad Company, Pirates of the Carribean: The Curse of the Black Pearl,... kortom, te veel om op te noemen!

Regisseur: Antoine Fuqua bekend van Training Day.

Schrijver: David Franzoni, die ook het script verzorgde van Gladiator.

In de hoofdrollen:

Clive Owen (Arthur) startte zijn carrière in de TV-serie Chancer en speelde in diverse theaterstukken, waarmee hij heel wat succes verwierf. Zo kon hij na enige tijd ook aan de slag als filmacteur, o.a. in Close my eyes en in Bent. Hoewel hij steeds theater- en filmwerk bleef combineren brak hij in 2000 helemaal door als filmacteur met zijn fantastische prestatie als Jack Manfred in Croupier, een toenmalige hit in de VS. Sindsdien speelde hij naast Matt Damon in The Bourne Identity, naast Angelina Jolie in Beyond Borders en in I'll sleep when I'm dead.

Keira Knightley (Guinevere) startte reeds vroeg aan een carrière als filmster. Na een aantal kleinere rolletjes, kreeg ze al snel haar eerste grote rol aangeboden: de dienstmeid van Queen Amidala in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Van dan af volgden de grote rollen elkaar op, in diverse succesvolle films, zoals Bend it like Beckham, wat haar grote doorbraak betekende, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, waar ze schitterde naast Johnny Depp en het recente Love, Actually.

Enkele andere acteurs:

Ion Gruffudd als Lancelot (Titanic, 102 Dalmatians, Solomon and Gaenor, Black Hawk down,...)

Stellan Skarsgård als Cerdic (The hunt for Red October, Good Will Hunting, Amistad, Breaking the waves, Insomnia, Dogville, ...)

Stephan Dillane als Merlin (Films: The Hours, Spy game, Welcome to Sarajevo en Zeffirelli's Hamlet ; Theater: Angels in America, Uncle Vanya, Hamlet, The real thing (Broadway, winnaar Tony Award))

Ray Winstone als Bors (Face, Sexy Beast, Ripley's Game, Cold Mountain, Our Boy, ...)

King Arthur op DVD:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Spaans / Frans; Dolby Surround 2.0: Engels voor doven en slechthorenden
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Spaans / Engels / Engels voor Doven en Slechthorenden / Deens / Zweeds / Noors / Fins / IJslands / Ests.
Technische Specificaties: 2.35:1 / 16x9
Speelduur: 121 minuten
Leeftijdskeuring: 12 jaar
Genre: Actie

Bonusmateriaal:
• Bloed over het Land; Het epos King Arthur
• Alternatief einde; Badon Hill
Het alternatief einde kan worden bekeken met gesproken toelichting van regisseur Antoine Fuqua.
• Fotogalerij van de producent

King Arthur Director's Cut op DVD:
Taalkeuze: DTS: Engels; Dolby Digital 5.1: Engels
Ondertiteling : Nederlands / Engels / Engels voor Doven en Slechthorenden / Deens / Zweeds / Noors / Fins / IJslands / Ests.
Technische Specificaties: 2.35:1 / 16x9
Speelduur: 136 minuten
Leeftijdskeuring: 16 jaar (!)
Genre: Actie

Bonusmateriaal:
• Bloed over het Land; Het epos King Arthur
• Alternatief einde; Badon Hill
Het alternatief einde kan worden bekeken met gesproken toelichting van regisseur Antoine Fuqua.
• Fotogalerij van de producent

UIT HET ARCHIEF