:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: YOUNG JACKIE CHAN COLLECTION
PERSBERICHT: YOUNG JACKIE CHAN COLLECTION
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2004-11-22 - Geplaatst door: Werner
MEET JACKIE CHAN... AGAIN
Martial Arts held Jackie Chan werd in april van dit jaar vijftig. Om dat te vieren brengt Dutch FilmWorks, onder het Asian Cinema label, vier van zijn eerste films uit in de exclusieve Young Jackie Chan Collection. In deze box zijn vier nooit eerder uitgebrachte martial arts klassiekers bij elkaar gebracht, te weten Eagle Shadow Fist, Young Tiger, Fantasy Mission Force en Fire Dragon, allen met een zeer jonge Jackie Chan in de hoofdrol. De spetterende kungfu gevechten en het adembenemend stuntwerk zijn niet te missen voor liefhebbers van martial arts en de fans van Jackie Chan!

Chan is natuurlijk de onbetwiste koning van de komische kungfu films. In Hongkong maakte Jackie sinds de jaren zeventig tientallen fantastische kungfu films, die in AziŽ volle zalen trokken. Veel van deze titels zijn bij Dutch FilmWorks inmiddels op het HKL-label verschenen. Internationaal werd Jackie Chan een superster met monsterhits als de twee Rush Hour films, Shanghai Noon en het vervolg Shanghai Knights.

Eagle Shadow Fist (1973)
Weergaloze stunts en spectaculaire acrobatiek kenmerken dit spetterende kungfu-avontuur. Jackie Chan speelt de leider van een team geheim agenten. Tijdens hun zoektocht naar een geheim document krijgt hij het onder meer aan de stok met dodelijke ninjaís en een groep extreem gevaarlijke dames. Zal hij slagen in zijn missie of zitten er vuile verraders in zijn eigen team?

Young Tiger (1974)
China tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het land is bezet door de Japanners. Een Chinese theatergroep voert toneelstukjes op waarin de bezetting wordt veroordeeld. Wanneer de Japanse bezetters het toneelstuk te zien krijgen, richten zij een bloedbad aan. Een van de toneelspelers (Jackie Chan) besluit terug te vechten...

Fantasy Mission Force (1984)
De Chinese geheim agent Captain Don Wen (gespeeld door cult held Jimmy Wan Yu uit The One Armed Swordsman) wordt gevraagd een commandoteam samen te stellen om een aantal ontvoerde generaals uit vijandige handen te redden. Hij wordt geholpen door Sammy (Jackie Chan), die een onverwachte bijdrage levert aan de reddingsoperatie. Fantasy Mission Force is een krankzinnige mix van kungfu en absurde grappen. Naast Jackie Chan en Jimmy Wan Yu is ook Brigitte Lin uit de cultklassieker The Bride With White Hair van de partij.

Fire Dragon (1986)
Een taxichauffeur (Jackie Chan) wordt achtervolgd door twee drugdealers. Aanvankelijk heeft hij geen idee waarom, maar later komt hij erachter dat een passagier een tas in zijn auto heeft laten staan. De gangsters willen weten wat er in die tas zit. En daarbij gaan ze over lijken. Samen met een vrouwelijke rechercheur besluit Jackie dat de aanval de beste verdediging is...

Features:
Beeld: 4:3 Full Frame (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Genre: Actie
Speelduur: 87 min. (Eagle Shadow Fist), 71 min. (Young Tiger), 89 min. (Fantasy Mission Force), 76 min. (Fire Dragon)
Leeftijd: 16, grof taalgebruik, angst, geweld
De vier films staan op twee DVDís.
Releasedatum: 1 december 2004