:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cine-View >> PERSBERICHT: NIEUW DVD_LABEL
PERSBERICHT: NIEUW DVD_LABEL
Bron: Cine-View - Datum: 2004-12-02 - Geplaatst door: Werner
DVDVIEW, NIEUW KWALITEITSLABEL

Cine-View Publishing BV heeft een nieuw DVD-label opgestart: DVDView.
Op dit label worden met name documentaires en korte films uitgegeven, in een later stadium wellicht ook speelfilms. Voor deze titels wordt een op de doelgroep afgestemd distributie-systeem opgezet. De dvd's zullen worden gedistribueerd in speciaal geselecteerde winkels, videotheken en filmtheaters, op festivals en via een nieuwe website, www.dvdview.nl, welke momenteel wordt gebouwd. Naast de DVDView titels zullen via deze website ook titels verkocht gaan worden van andere onafhankelijke distributeurs, waarbij gestreefd wordt naar een ruim aanbod van cultuur-, muziek- en special interest-titels en verder Nederlandse en buitenlandse artistieke films.

Inmiddels zijn er drie titels gereed: Van Gogh, A Museum For Vincent; Beat en Tuinverhalen. De volgende 8 titels zijn op dit moment in produktie en worden medio december verwacht:

• BCD, een dubbeldvd met een integraal optreden en een documentaire van het fameuze trio Herman Brood, Bart Chabot en Jules Deelder;
• Into Africa, een film over het leven van Daudi Ricardo, van Peter Oud;
• Alles Komt Ergens Van, een film over het leven van Gerard Thoolen, van Egmond Film;
• Eigen Weg, een filmportret van Leon Adriaans van Egmond Film;
• The Show Must Go On, een film over een stad in Amerika met alleen 55-plussers, van Zeppers;
• The Holocaust Experience, een documentaire van Oeke Hoogendijk, een productie van Selfmade Films en NPS;
• Slammers, een documentaire van Wilko Bello, een productie van Selfmade Films en NPS;
• Tussen Hemel En Hel, een film over Kamp Vught, een productie van Zuidenwind.

Eerdere DVD's die Cine-View heeft uitgegeven zijn o.a. DVDeelder, een theatershow van Jules Deelder; Tatjana, My Own Story, een documentaire over Tatjana Simic; Vrienden Van Amstel, Live In Ahoy en de NPS TV-serie Dunya en Desie, deel 1.VAN GOGH, A MUSEUM FOR VINCENT
Een documentaire over het leven van Vincent van Gogh.

Synopsis
Een apart museum voor het werk van Vincent van Gogh. Voor de schilder zelf zou dat ondenkbaar zijn geweest. Hij wist dat hij te eigenzinnig was om populair te zijn bij een groot publiek - in zijn tijd althans.
Nu, ruim 100 jaar later, krijgt het werk van Van Gogh de waardering die het verdient. Dit dertig minuten durende programma laat zien waarom hij mag worden gerekend tot ้้n van de belangrijkste grondleggers van de hedendaagse kunst.
De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum Vincent van Gogh vormde de basis voor deze documentaire. Locatie-opnamen in Nederland, Belgi๋ en Frankrijk maken het tot een levendige impressie van het leven en werk van ้้n van 's werelds grootste schilders: Vincent van Gogh.

Naar een idee van: Caroline van der Flier
Een Vanguard Productions Film
Productie: Winning Productions
Vormgeving: Waldo Aikema (Cine-View Studio BV)

Tijdsduur: 30 minuten
Talen: Stereo 2.0: Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Duits, Japans
Ondertiteling: geen
Kwotering: AL
Beeld: 4:3
Regio: 2 PAL