:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT :KOOPDVDRELEASES JANUARI 2005
PERSBERICHT :KOOPDVDRELEASES JANUARI 2005
Bron: RCV - Datum: 2004-12-02 - Geplaatst door: Werner
THE LOCALS

De twee beste vrienden Paul (Dwayne Cameron) en Grant (John Barker) trekken er een weekendje op uit om te surfen, te drinken en hopelijk een paar leuke meisjes te ontmoeten... Zodra de nacht valt, nemen ze een verkorte route via de achterlanden van Nieuw Zeeland. Onderweg ontmoeten ze de twee mooie meiden Lisa (Aidee Walker) en Kelly (Kate Elliot) die op weg zijn naar een feestje. Er hangt een broeierige sfeer waarbij de vier elkaar continue uitdagen. Wat volgt is een spannend kat- en muis spel met uiteindelijk een angstaanjagende ontmoeting met de lokale bevolking...

Specs:
Regie: Greg Page (Debuut)
Cast: John Barker (Shortland Street (TV)), Dwayne Cameron (Street Legal (TV), Mecry Peak (TV)), Kate Elliot (Toy Love, Street Legal (TV))
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Engels Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Lengte: 90 minuten
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 26 januari 2005

Extra's:
• TrailersSHALL WE DANCE

De 42-jarige zakenman Shohei Sugiyama leidt een comfortabel, maar weinig enerverend leven. Elke avond, in de trein van zijn werk naar huis, ziet hij een prachtige, jonge vrouw uit het raam van een armoedig gebouw staren. Op een dag verzamelt Sugiyama al zijn moed en stapt uit. Hij ontdekt dat in het gebouw een ballroomdansschool is gevestigd en besluit zich aan te melden in de hoop de mooie dame te ontmoeten. Haar naam is Mai (een filmdebuut van de Japanse topballerina Tamiyo Kusakari) en ze geeft privéles aan de school. Sugiyama kan haar privélessen echter niet betalen en moet het doen met een andere lerares en een klas vol mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Langzaam leert Sugiyama van het dansen en de muziek te genieten. Mai ziet Sugiyama’s enthousiasme en stemt toe hem lessen te geven om hem ‘klaar te stomen’ voor een wedstrijd. Zo blijkt zij niet alleen Sugiyama, maar ook zichzelf weer op het juiste spoor te kunnen helpen.

Specs:
Regie: Masayuki Suo (Fancy Dance, Sumo Do, Sumo Don't)
Cast: Koji Yakusho (Akai Hashi No Shita No Nurui Mizu, Eureka), Tamiyo Kusakari (Debuut), Naoto Takenaka (Pokemon)
Lengte: 118 minuten
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 26 januari 2005DEAD EASY

De succesvolle en zeer rijke Simon Storm krijgt van een ingehuurde detective het gruwelijke bewijs; zijn vrouw, Teresa, heeft een ander. Erg pijnlijk en schokkend, maar nu kan hij wel eindelijk van haar scheiden en met zijn eigen mooie geliefde verder door het leven gaan. Teresa wil echter niets van een scheiding weten. Wanhopig besluit Simon tot het uiterste te gaan ... haar vermoorden. Dit blijkt het begin van een verschrikkelijke nachtmerrie te zijn. De cast bestaat uit Richard Grieco die we kennen uit 21 Jump Street en Joanna Pacula, de regisseur is Neal Sundström.

Specs:
Regie: Neal Sundstrom (Space Mutiny, Inside Out)
Cast: Richard Grieco (Teen Agent, Michael Angel, Mobsters), Joanna Pacula (Virus, Escape from Sobibor, Gorky Park), Ron Smerczak (Cyborg Cop, The Mangler, Freefall)
Beeld: Full frame
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Lengte: 95 minuten
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 26 januari 2005

Extra's:
• TrailersBRAINSCAN

Michael, een aan horrorfilms en videospelletjes verslaafde fan, heeft een gloednieuw interactief computerspel ‘Brainscan’, waarmee hij volgens de handleiding letterlijk en figuurlijk de ultieme angst kan beleven. Skeptisch maar toch nieuwsgierig stopt hij het spel in zijn computer. Na een oogverblindende flits staat hij plotseling in de achtertuin van een huis. Stilletjes glipt hij naar binnen, graait een slagersmes uit de keukenla en gaat de trap op naar boven. Hij belandt in de kamer waar een man ligt te slapen: zijn hart begint te bonzen en zijn hand te trillen. Hij loopt naar de man toe en… Wanneer Michael weer bij zinnen komt realiseert hij zich dat het spel net echt leek en dat hij nog nooit zoiets spannends beleefd heeft. Zijn vreugde gaat echter spoedig over in angst als hij de volgende dag op het nieuws hoort dat er in de buurt iemand is vermoord. Wanneer hij de beelden ziet herkent hij de tuin, het huis en de man. Hij kan het niet geloven… was het een spel, was het echt… of moet het spel nog beginnen? Met Edward Furlong (American History X, Terminator 2) en Frank Langella (The Ninth Gate, Body of Evidence). De regie is in handen van John Flynn.

Specs:
Regie: John Flynn (Protection, Out For Justice, Lock Up)
Cast: Edward Furlong (Terminator 2, American History X, Detroit Rock City), Frank Langella (Sweet November, The Ninth Gate, Lolita)
Releasedatum: 12 januari 2005THE BELIEVER

Deze film, die het controversiele en aangrijpende verhaal vertelt van een bijzondere neo-nazi die joods blijkt te zijn, is gebaseerd op de ware gebeurtenissen omtrent Daniel Burros. Winnaar Grand Jury Prize op het Sundance Festival van 2001. De Joodse Danny Ballint, een voormalig student aan de Hebreeuwse school, heeft zijn oude religieuze ideeën totaal afgezworen en enkel nog plannen, om met een bende skinheads zoveel mogelijk joden te vermoorden. Getooid in een Swastika T-Shirt met SS-knopen houdt hij zich bezig met het aftuigen van Joodse tieners. Zijn ongecontroleerde haatuitbarstingen zijn echter een wanhopige roep om hulp. Aangetrokken tot de samenkomsten van een doorgewinterde fascist, raakt hij betrokken bij de oprichting van een fascistische partij met een menselijk gezicht. Maar Danny wil met zijn anti-semitisme veel verder gaan. In het geheim beraamt hij met zijn bende een aanslag op de synagoge, op Yom Kippyr, de heiligste dag op de Joodse kalender. De hoofdrol wordt vertolkt door Ryan Gosling (The Notebook), terwijl de regie in handen is van Henry Bean.

Specs:
Regie: Henry Bean (Regiedebuut, schreef het script van o.a. Internal Affairs)
Cast: Ryan Gosling (Murder By Numbers, The Notebook), Glenn Fitzgerald (Finding Forrester, 40 Days and 40 Nights, Series 7: The Contenders), Summer Phoenix (The Faculty, Committed)
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 26 januari 2005SHADOW HOURS

Michael was zwaar verslaafd aan alcohol en drugs, maar nu heeft hij zijn zaakjes goed voor elkaar. Een 12-stappen programma moet de verleidingen weerstaan. Hij heeft een mooie, jonge echtgenote, die ook nog eens zijn baby draagt. Als zijn baan bij een benzinepomp hem niet bijna gek zou maken, zou hij alle redenen hebben om volkomen gelukkig te zijn. Dan ontmoet hij een rijke vreemdeling, die alle antwoorden lijkt te hebben op vragen die hij nog niet eens gesteld heeft. De vreemdeling neemt hem mee naar de donkerste hoeken van Los Angeles, waar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. De vraag is alleen: biedt deze vreemdeling hem de oplossing, of een enkele reis naar de hel? Een spannende thriller met Balthazar Getty en Peter Weller, geregisseerd door Isaac H. Eaton.

Specs:
Regie: Isaac H. Eaton (Dry Cycle, Raising The dead)
Cast: Balthazar Getty (White Squall, Judge Dredd, Deuces Wild), Peter Weller (RoboCop, Diplomatic Siege, Mighty Aphrodite), Rebecca Gayheart (Scream 2, Urban Legend, From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter)
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Engels Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Lengte: 93 minuten
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 26 januari 2005

Extra’s:
• TrailersDE SKWIESIES

Voor de kleintjes zijn hier onze nieuwste tekenfilmhelden: De Skwiesies! Lieve, kleine, kleurrijke beestjes waar je in kunt knijpen...

Elisabeth Grant beleeft een spannende reis en komt er achter wat echte vriendschap is. Hoe ze daar achter is gekomen? Door naar Skwiesieland af te reizen! Samen met de Skwiesies "Oopy" en "Boopy" leert zij de allerliefste Skwiesies kennen, maar helaas ook gemene Skwiesies. Zoals Honalune die Oopy gevangen neemt om er achter te komen waarom de Skwiesies zo lief zijn. Elisabeth doet er samen met Boopy alles aan om Oopy te bevrijden van de gemene Honalune. En dan is er ook nog de in en in gemene Octavia die het allergrootste bedrijf van de wereld bezit: Octavia Industries. Ze maken van alles: van tanks tot speelgoed. Maar speelgoed moet leuk zijn om mee te spelen. Octavia weet nog niet eens wat het woord ‘leuk’ betekent en misschien is dat wel de reden waarom zij alle Skwiesies wil vernietigen om er speelgoed van te maken!!! Beleef de spannende avonturen van Elisabeth samen met de Skwiesies en kijk hoe ze er alles aan doen om de gemene Honalune en Octavia te stoppen!

Specs:
Regie: Tayk Kim
Lengte: 85 minuten
Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 26 januari 2005