:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE FILMDVD'S
RELEASEBERICHT: NIEUWE FILMDVD'S
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-11-23 - Geplaatst door: Serge
Veel historie deze keer in de worp filmdvd's van Video/Film Express. Films over lang vervlogen tijden; over Jezus, Caesar, Cleopatra en Mozes, maar de topper Merry Xmas Mr. Lawrence gaat maar een jaar of zestig terug in de tijd. The sheltering sky behandelt ook een periode in de vorige eeuw en Drowning Mona is gewoon om te lachen... Het rijtje acturs en actrices dat zich in deze films aandient laat zich lezen als een bijna complete who-is-who van de filmwereld.

MERRY CHRISTMAS, MR. LAWRENCE
Hoewel David Bowie niet eens een echt grote rol heeft in Merry Christmas, Mr. Lawrence wordt zijn naam altijd in één adem met deze film genoemd. En dat komt door zijn uitstekende, zeer ingetogen acteerwerk. Ook de rest van de cast, onder wie Jack Thompson, Tom Conti en Ryuichi Sakamoto (die ook de soundtrack verzorgde), zet een goede performance neer. Merry Christmas (gemaakt in 1983) is geen run-of-the-mill oorlogsfim, maar geeft een intrigerend beeld van de verhouding tussen gevange en bewaker, tussen winnaar en verliezer. En dat gebeurt aan de hand van een verhaal dat zich afspeelt in een Japans gevangenenkamp in de Tweede Wereldoorlog. De Japanners vinden de gevangenen maar lafaards omdat ze ervoor gekozen hebben om gevangen genomen te worden in plaats van zelfmoord te plegen.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1 - Beeldformaat: 4:3 letterbox- Speelduur: 118 minuten
Extra's: optionele ondertiteling, bioscooptrailerCAESAR AND CLEOPATRA Een klassieker uit 1945, op basis van een sterk verhaal van niemand minder dan George Bernard Shaw, met een spetterende hoofdrol voor Vivien Leigh (Gone with the wind). Claude Rains zet Caesar neer en Stewart Granger speelt met verve de rol van Apollodorus. Cleopatra zit nog niet zo lang op de troon van Egypte wanneer Julius Caesar haar met een bezoek vereert. Tegen zijn eigen verwachting in koestert Ceasar al snel romantische gevoelens aangezien Cleopatra een intrigerende vrouw is die schoonheid en intellect in zich verenigt. Cleopatra op haar beurt ziet wel iets in een relatie met de machtigste man op aarde.

Het historische verhaal wordt door Shaw op zijn bekende manier verteld met veel oog voor ironie. Door z'n aankleding en decors sluit deze film aardig aan bij het recente succes van The Gladiator. Productie en regie: Gabriel Pascal.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 129 minuten
Extra's: optionele ondertitelingJESUS OF NAZARETH(DubbelDVD)
In 1977 trok Franco Zeffirelli een blik acteurs open om herhaalde malen U tegen te zeggen. En dat niet voor een bioscoopfilm, maar voor een miniserie voor televisie! En totdat Steven Spielberg besluit om het leven van Jezus Christus te verfilmen is het onwaarschijnlijk dat er een indrukwekkender en nauwgezetter verfilming kan komen van dat evangelische verhaal. Zeffirelli slaagt erin zich enerzijds behoorlijk strikt aan de letter van de evangelies te houden en anderzijds het verhaal persoonlijk in te kleuren.

En dan die cast: naast Robert Powell als Jezus komen o.a. Claudia Cardinale, Anthony Quinn, Ernest Borgnine, James Mason, James Earl Jones, Ian McShane, Anne Bancroft, Donald Pleasence, Christopher Plummer, Michael York, Laurence Olivier, Rod Steiger, Peter Ustinov en Olivia Hussey in beeld!

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 399 minuten
Extra's: Directe scènetoegang, optionele ondertitelingMOSES
Nog een miniserie, maar dan met een minder lange speelduur, werd in 1975 gemaakt door de in verfilming van bijbelse verhalen gespecialiseerde producent Vincenzo Labella. Deze bond regisseur Gianfanco De Bosio en een ook niet misselijke cast met Burt Lancaster (in de titelrol), Irene Papas, Ingrid Thulin en Anthony Quayle aan zich voor de verfilming van het leven van Mozes. In bijna tweeëneenhalf uur trekt dat leven aan de kijker voorbij, inclusief rieten mandje, 10 plagen, 10 geboden, exodus en Beloofde Land. Het verhaal is geschreven door Anthony Burgess.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 140 minuten
Extra's: optionele ondertitelingTHE SHELTERING SKY
John Malkovich en Debra Winger spelen in deze film van Bernardo Bertolucci uit 1990 het echtpaar Kit en Port Moresby. Het stel reist doellos door de Afrikaanse woestijnen op zoek naar ervaringen die nieuwe betekenis aan hun relatie kunnen geven. Terwijl ze echter hopen op opwindende avonturen, versterkt de reis uiteindelijk alleen maar hun wanhoop. Prachtig acteerwerk tegen een natuurlijk decor zoals Bertolucci dat alleen maar in beeld kan brengen. Gebaseerd op het beroemde boek van Peter Bowles.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1 - Beeldformaat: 4:3 letterbox- Speelduur: 132 minuten
Extra's: optionele ondertiteling, bioscooptrailerDROWNING MONA
Een komedie met mystery-trekjes uit het jaar 2000 over een heel dorp dat van één moord wordt verdacht. Wanneer Mona Dearly, een van de minst geliefde inwoners van Verplanck, bij een auto-ongeluk om het leven komt, halen veel andere inwoners opgelucht adem. Maar wanneer blijkt dat het géén ongeluk was en de plaatselijke politiechef een onderzoek start, lijken ál die mensen wel een goede reden te hebben gehad om Mona uit de weg te ruimen. Regie: Nick Gomez. Cast: Danny DeVito, Bette Midler, Jamie Lee Curtis en Neve Campbell.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 95 minuten
Extra's: optionele ondertitelingSprintje naar de jaarwisseling en eroverheen
Tot slot nog even een kort overzicht van speelfilmDVD's die in de planning van Video/Film Express staan voor de eerstkomende twee maanden.

In december zijn dat o.m.:
- The Naked Lunch, de verfilming uit 1991 van het vermaarde gelijknamige boek van William S. Burroughs.
- The List, een film uit 2000 met Mädchen Amick in de rol van een luxe-prostituee die haar vip-klanten chanteert. Met ook nog Ryan O'Neal en Ben Gazzara.
- Beautiful Joe, waarin Sharon Stone op slinkse wijze profiteert van een man (Billy Connolly) die op één dag twee slechte berichten krijgt. Zijn arts vertelt hem dat-ie aan een hersentumor moet worden gopereerd en zijn vrouw dat ze 'm een saaie sul vindt en van hem wil scheiden. Een film uit 2000. - Seven days to live, ook al een film van vorig jaar. Een heftige horrorfilm waarin Amanda Plummer vreselijke visoenen heeft van haar naderende dood...

En dan beginnen we het nieuwe jaar met drie sterke titels in januari:
- Chill Factor, een spetterende actiefilm die het goede van The rock, Speed en Broken Arrow combineert. Met o.a. Cuba Gooding, Skeet Ulrich en Peter Firth.
- The Gift over een vrouw met paranormale gaven die daardoor niet echt geliefd raakt bij haar buren, met de dood wordt bedreigd, door de politie bij een moordonderoek wordt betrokken en niet zeker weet of die politie wel te vertrouwen is. Met o.a. Cate Blanchett, Keanu Reeves, Greg Kinnear, Hilary Swank en Katie Holmes.
- Women of the Night van de koning van de erotische film Zalman King. Drie verhalen staan centraal in deze film die in Amerika aangeprezen is als 'three entwined stories of love, lust, danger and revenge'. met o.a. Sally Kellerman, Shawnee Free Jones n James Farentino.

De eerder aangekondigde The Limey is voor onbepaalde tijduitgesteld.


Recent nieuws van dezelfde bron