:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: METALLICA - SOME KIND OF MONSTER
PERSBERICHT: METALLICA - SOME KIND OF MONSTER
Bron: Paramount - Datum: 2004-12-18 - Geplaatst door: Werner
METALLICA: SOME KIND OF MONSTER
voor het eerst op DVD.

Op 27 januari 2005 brengt Paramount Home Entertainment een opmerkelijk rock document uit op DVD. Het gaat om de documentaire Metallica: Some Kind of Monster. De film laat zien dat het maken van Metallica's best verkochte album, St. Anger, de geschiedenis ingaat als een slopende periode. Eén van de grootste bands op aarde wordt vastgelegd in een real life documentaire terwijl zij een zware, mentale en creatieve crisis ondergaan.

Metallica
De band Metallica bestaat inmiddels 23 jaar en wordt gezien als één van de grootste en beste rockbands aller tijden. Ze heeft inmiddels 90 miljoen albums verkocht, wat meer is dan bijvoorbeeld The Beatles of Madonna de afgelopen 10 jaar hebben gedaan. Metallica heeft meer dan 12 miljoen concertkaarten verkocht en heeft 6 Grammy Awards, 2 American Music Awards en 30 California Music Awards gewonnen. Het laatste album St. Anger stond op nummer één in 30 landen en er zijn inmiddels 4,5 miljoen stuks van verkocht.

Metallica: Some Kind of Monster
Filmmakers Joe Berlinger en Bruce Sinofsky gaan achter Metallica aan vanaf het moment dat bassist Jason Newsted zijn bandgenoten Lars Ulrich, James Hetfield en Kirk Hammett uit de band zet. De overgebleven bandleden worstelen met verschillende demonen, verslavingen en relatieproblemen terwijl ze hun band proberen te redden van de ondergang. Legendarische documentaire die bijzonder hoog wordt aangeslagen door fans en muziekkenners.

Extra's op DVD
Metallica: Some Kind of Monster wordt uitgebracht in een dubbeldisc version.
Disc 1:
• De film
• Commentaartracks van de band en filmmakers
• Trailers
Disc 2:
• Additional scenes
• Festivals en premières
• This Monster Lives
• Music Video
• Filmmaker Bios

In totaal meer dan 3 uur bonusmateriaal.

Het nummer 'Some Kind Of Monster' van Metallica is onlangs genomineerd voor een Grammy Award in de categorie 'Best Hard Rock Performance'. De 47ste jaarlijkse Grammy Awards worden op zondag 13 februari 2005 gehouden in Los Angeles.