:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: DODGEBALL
PERSBERICHT: DODGEBALL
Bron: Fox - Datum: 2004-12-24 - Geplaatst door: Serge
Te huur en te koop vanaf 19 januari

Dodgeball is met voorsprong de sterkste komedie sinds lang. Maar zelden krijg je een dergelijk vuurwerk van grappen, slapstick en satire over je heen. Fijnzinnig kunnen we Dodgeball - of trefbal - niet noemen, maar briljant is ie zeker. Niet te missen!

Het verhaal
In deze komedie met Ben Stiller staat Peter La Fleur (Vince Vaughn) op het punt zijn sportschool te verliezen. Maar wanneer het faillissement bijna een feit is, besluit een team van enorme losers mee te doen aan het prestigieuze dodgeball-toernooi (trefbal). Daarmee kunnen ze misschien voorkomen dat de fitness-school in handen valt van White Goodman (Ben Stiller), de geflipte uitbater van Globo-Gym. Hebben onze losers genoeg ballen om te winnen?

Ben Stiller in een sterke cast
Ben Stiller heeft zijn komisch talent al bewezen in Meet The Parents en Starsky & Hutch. In Dodgeball speelt hij de pannen van het dak als zaakvoerder en fitness-halfgod van Globo-Gym. Zijn manische optreden blijft fascinerend leuk tot in de allerlaatste minuut. Met name de scène waarin hij zich verdedigt tegen het kleine-mannen-complex door zich te omringen met enorme bodybuilders en een opblaasbaar kruis in z’n broek te laten naaien, is onvergetelijk. Ook de vertolking van Peter La Fleur, gespeeld door Vaughn, is uitstekend. Zijn beheerste acteerwerk vormt een prima tegengewicht voor de uitstraling van z’n opgefokte tegenspeler. Het script, van de hand van Rawson Marshall Thurber, is fantastisch. Zelden krijg je een komedie te zien met zoveel grappen en oneliners die met een sneltreinvaart op je afkomen.

Dodgeball bestaat ook echt
Dodgeball, trefbal in het Nederlands, bestaat ook echt. De internationale federatie werd opgericht in 1996. Twee teams van ongeveer tien spelers staan tegenover elkaar. Elk team heeft verschillende ‘dodgeballs’. De spelregels checken op internet maakt duidelijk dat er uiteenlopende varianten bestaan. Wat vast staat , is het basisplan van het speelterrein, dat zoals een tennisveld uit twee helften ebstaan waarin elk team moet blijven. Bedoeling is met de dodgeball spelers van het andere kamp rechtstreeks te raken - meestal niet op het hoofd, dan ben je zelf af - en ze daardoor uit te schakelen.

Productinformatie koopdvd
Leeftijd: AL
Speelduur: 89 min.
Geluid: Engels en Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Beeld: 16x9 / 2.35:1 anamorfisch
Releasedatum: 18 januari 2005 (huur), 19 januari 2005 (koop)

Extra's: (enkel koopversie)
• Audiocommentaar van regisseur-schrijver Rawson Marshall Thurber, acteurs Ben Stille en Vince Vaughn
• 10 verwijderde scènes,
• Alternatief einde,
• Bloopers,
• 4 featurettes,
• De Dodgeball-danseressen,
• Inside look,
• En een aantal verborgen verrasssingen...


Recent nieuws van dezelfde bron