:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES A-FILM FEBRUARI 2005
PERSBERICHT: RELEASES A-FILM FEBRUARI 2005
Bron: A-Film - Datum: 2004-12-31 - Geplaatst door: Werner
SNOWFEVER
Releasesatum 8 februari 2005

De verlegen Nicky (Hanna Verboom) gaat voor het eerst zonder haar ouders op wintersport. Ze droomt van prinsen, wil eigenlijk zelf een prinsesje zijn, maar in het werkelijke leven loopt het allemaal wat anders. Steeds weer verprutst ze het. Of valt ze op de verkeerde jongens? Haar vriendinnen Max en Sam zijn vastbesloten deze vakantie een leuke skileraar aan de haak te slaan. Eef daarentegen, haar – letterlijk en figuurlijk – dikste vriendin, is eigenlijk al blij als ze een beetje op de been kan blijven op de ski’s. In het wervelende Sölden waar alles draait om babes, booze en boarden is Nicky aanvankelijk niet op haar plek, totdat ze de snowboardleraar Ryan (Daan Schuurmans) ontmoet, de absolute god van Sölden. Echter de broer van Ryan, Erik (Egbert Jan Weeber), valt zonder dat iemand ervan weet als een blok voor Nicky. Er ontvouwt zich een strijd tussen Erik en Ryan om de liefde van Nicky en tussen Max, Sam en Nicky om de gunsten van Ryan. Op oudejaarsavond is Nicky in dubio: moet ze kiezen voor Eef, voor Erik, voor Ryan of Max en Sam? Ze maakt uiteindelijk een keuze, maar is dat wel de juiste...?

DVD Specificaties:
Regisseur: Pim van Hoeve
Acteurs: Hanna Verboon, Egbert Jan Weeber, Daan Schuurmans
Taal: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 95 minutenSPROET 2
Releasesatum 22 februari 2005

Sproet keert na elf jaar terug bij meneer Taschenbier (Ulrich Noethen) – deze keer om zijn verlegen zoon Martin (Constantin Gastmann) te helpen. Martin komt er al snel achter wat Sproet van plan is: zonder de ouders van Martin in te lichten verandert hij diens wereld naar zijn eigen inzichten met alle gevolgen van dien. Maar dan neemt het lot een vreemde wending. De smerige sportleraar Daume – die nooit een gelegenheid onberoerd laat om Martin voor de hele klas voor paal te zetten – komt achter het geheim van Sproet, ontvoert hem en zet hem in voor zijn eigen euvele plannen. Alles lijkt verloren maar dan ontpopt Martin zich als een ware held...

DVD Specificaties:
Regisseur: Ben Verbong
Acteurs: Ulrich Noethen, Constantin Gastmann
Taal: Nederlands
Genre: Familie
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 96 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerSUPER SIZE ME
Releasesatum 17 februari 2004

Waarom zijn zoveel Amerikanen te dik? Zou het soms met al dat fast en junk food te maken hebben? Tijdens zijn experiment gooit Spurlock zijn eigen lichaam in de strijd door een maand lang alleen te leven op eten van McDonald's volgens vier eenvoudige regels:
1) Geen uitzonderingen: hij mag alleen eten en drinken wat er aan de balie te koop is(inclusief water!).
2) Geen weigering: Super size menu's verplicht wanneer de baliemedewerker hem dit aanbiedt.
3) Geen uitvluchten: ieder product van de menukaart moet Spurlock minimaal één keer eten.
4) Geen maaltijd overslaan: ontbijt, lunch en avondeten bij McDonald's.
Dit alles resulteert in een vette rekening, zorgwekkende bezoekjes aan een arts en een intrigerende zit voor iedereen die zich wel eens heeft afgevraagd of iemand alleen op fast food kan overleven...

DVD Specificaties:
Regisseur: Morgan Spurlock
Taal: Engels
OndertitelingL Nederlands en Frans
Genre: Documentaire
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD- 9
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview met director Morgan Spurlock
• Interview with Eric Schlosser, author of "Fast FoodNation"
• Interview with Phil Lempert, supermarket guru
• The McDonald's Project
• Chip Chop
• Deleted ScenesALAIN RESNAIS BOX
- Hiroshima mon Amour,
- Nuit et bruillard
& Muriel ou le Temps d’un Retour

Releasesatum 17 februari 2004

Alain Resnais
Alain Resnais werd in 1922 geboren in Vannes, Frankrijk. Hij studeerde aan het Parijse instituut voor hogere cinematografie (IDHEC). Hij begon zijn regiecarrière als documentairemaker en verwierf door de gewaardeerde films Van Gogh (1948), Gauguin (1950) en Guernica (1950) een goede reputatie. Resnais won tijdens zijn carrière diverse prijzen. Last Year At Marienbad (1961) sleepte in 1961 de Gouden Leeuw in Venetië in de wacht. De door critici de hemel in geprezen speelfilm Hiroshima Mon Amour werd in 1961 onderscheiden met de BAFTA Award voor de beste film. Vele jaren later, in 1980, won Mon Oncle d'Amérique (1980) de grote prijs op het filmfestival van Cannes. Resnais haalde in 1995 de Gouden Leeuw ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van films binnen. Hoewel hij wordt erkend als een van de belangrijkste leden van de New Wave, is Resnais ouder dan de meesten, zoals Truffaut, Godard, Chabrol en Rivette. Hij worook geassocieerd met wat Roud heeft omschreven als de "left-bank New Wave". Zijn oeuvre bestaat uit een verkenningstocht door de tijd en het geheugen en biedt daarnaast vaak een moeilijke ontdekkingsreis door de eigentijdse kunst van het vertellen van verhalen.

HIROSHIMA MON AMOUR

In 1959 reist een Franse vrouw af naar Hiroshima om de vertoning van een film over vrede bij te wonen. Daar gaat ze naar bed met een Japanse man die haar doet denken aan haar eerste liefde, een Duitse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog.

DVD Specificaties: (onder voorbehoud)
Regisseur: Alain Resnais
Acteurs: Eiji Okada, Emmanuelle Riva
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

NUIT ET BROUILLARD

Nuit et Brouillard is een van de levendigste en indrukwekkendste uitbeeldingen van de horror in nazi-concentratiekampen. Hijw erd in 1955 gefilmd op de overblijfselen van Auschwitz. Regisseur Resnais combineert kleurenbeelden met zwart-wit nieuwsflitsen en foto’s om zijn verhaal te vertellen. Hij wil niet alleen de ellende van de holocaust onder de aandacht brengen, maar ook de horror van wrede onmenselijkheden die we een ander in extreme situaties kunnen aandoen.

DVD Specificaties: (onder voorbehoud)
Regisseur: Alain Resnais
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Documentaire
Audio: Mono
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 32 minuten

Extra's:
• Original Theatrical

MURIEL OU LE TEMPS D'UN RETOUR

Een vrouw probeert de dagelijkse sleur te doorbreken door een vooroorlogse jeugdliefde te doen herleven. Tegeklijkertijd probeert haar stiefzoon de Algerijnse oorlog te vergeten.

DVD Specificaties:
Regisseur: Alain Resnais
Acteurs: Delphine Seyrig, Jean-Pierre Kérien, Nita Klein
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Original TheatricalDE WREKENS BOX 9
Releasesatum 17 februari 2004

Episode 25: Homicide And Old Lace
Op zijn verjaardag bezoekt Mother zijn tantes Harriet en Georgina. Om de feestvreugde te verhogen, vertelt hij de twee een verhaal over "The great, great Britain crime".

Episode 26: Thingumajig
Pater Shelley vraagt zijn oorlogsvriend Steed te onderzoeken waarom archeologen die onder zijn kerk werkten op mysteriuze wijze werden vermoord. Hebben de moorden iets te maken met kleine, kwaadaardige, mobiele metalen doosjes?

Episode 27: My Wildest Dream
Dankzij een telefonische waarschuwing zien Steed en Tara hoe een lid van een genootschap wordt neergestoken. Waarom wil iemand dat zij deze moord zagen? En wat heeft een en ander te maken met Dr. Jaegers kliniek voor agressietherapieën?

Episode 28: Requiem
Wanneer Steed getuige Miranda Loxton naar een veilige plek brengt om haar te beschermen tegen internationale huurmoordenaars, wordt Tara gekidnapt. Zij ontsnapt en belandt in haar ergste nachtmerrie. Een boobytrap in Steeds appartement vermoordt Mother en Tara is de enige die weet waar Steed heen is.

Episode 29: Take-Over
Terroristen vallen het huis van Steeds vrienden Bill en Laura Bassett binnen en planten explosieven in hun keel. Helaas voor de terroristen komt Steed dat weekend logeren.

Episode 30: Pandora
Tara wordt gekidnapt en ontwaakt in 1915, terwijl ze Pandora wordt genoemd. Kan dit komen door de merkwaardige verdwijning van een bruid? Ondertussen worstelt Steed om een oud mysterie op te lossen.

DVD Specificaties:
Acteurs: Patrick Macnee, Linda Thorson
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Misdaad
Audio: Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 150 minute

Extra's:
• FilmographiesPAS SUR LA BOUCHE
Releasesatum 8 februari 2004

Tijdens haar verblijf in de Verenigde Staten trouwde Gilberte voor het eerst met een Amerikaan, Eric Thomson. Hun huwelijk, niet gelegaliseerd en dus niet erkend in Frankrijk, liep uit op een sisser. Terug in Frankrijk trouwt Gilberte met Georges Valandray, een metaalbewerker. Georges, die van mening is dat je enkel en alleen gelukkig kan zijn in een huwelijk als je de eerste voor haar bent, wordt in het ongewisse gelaten over Gilbertes eerste huwelijk met Eric Thomson. Enkel de zus van Gilberte, Arlette Poumaillac, is van het eerste huwelijk op de hoogte. Maar wat gebeurt er als Georges Valandray, puur toevallig, zaken gaat doen met Eric Thomson en ze het goed met elkaar kunnen vinden?

DVD Specificaties:
Regisseur: Alain Resnais
Acteurs: Acteurs Audrey Tautou (Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain), Sabine Azéma (Le Mystère De La Chambre Jaune), Isabelle Nanty (Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre)
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 115 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interviews
• FilmographiesWALERIAN BOROWCZYK BOX
- La Bête
- Contes Immoraux
& L'Ile d'amour Goto

Releasesatum 8 februari 2004
Alle delen in de box zijn ook los verkrijgbaar

LA BÊTE
In de achttiende eeuw woont in het bos rond het landgoed van een aristocratische Franse familie een monster. Dit gedrocht beschikt over een enorm geslachtsdeel en laat zich leiden door een onbeheersbare lust. Zijn oog valt op de jonge ‘lady’ van het huis. Twee eeuwen later duikt de legende van het monster op in de dromen van een Amerikaanse erfgename. Zij heeft een contract gesloten om te trouwen met de mannelijke erfgenaam van diezelfde aristocratische familie en een zoon voort te brengen. Welke rol speelt het monster?

Regisseur Walerian Borowczyk, in het bezit van verscheidene film-awards, is verantwoordelijk voor enkele van de meest bizarre en gedenkwaardige films die in de laatste paar decennia zijn gemaakt. Hij wordt gezien als een briljante arthouse-regisseur en als maker van stijvolle porngrafisch getinte films.

DVD Specificaties:
Regisseur: Walerian Borowczyk
Acteurs: Sirpa Lane, Lisbeth Hummel, Elisabeth Kaza
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Mono
Aspect Ratio: 16:9 (1.77:1)
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 93 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

CONTES IMMORAUX
Vleselijke verlangens kennen geen grenzen in deze vier verhalen over immorele lust. In het eerste verhaal worden een neef en zijn jongere nicht geliefden tijdens een gevaarlijk spel van verleiding. Vervolgens ontdekt een jong meisje tijdens een periode van religieuze extase orgastisch genot. In het daaropvolgende verhaal staat de bekende gravin Bathory centraal. Zij ronselt jonge boerenmeisjes voor epische orgieën vol wild verlangen. Tenslotte geeft Lucrezia Borgia de aanzet tot een zondige en shockerende menage-a-trois vol incestueliefde, die het gesprek van de eeuw wordt.

DVD Specificaties:
Regisseur: Walerian Borowczyk
Acteurs: Charlotte Alexandra, Florence Bellamy, Lorenzo Berinizi
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Mono
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 103 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

L'ÎLE D'AMOUR GOTO

Het eiland Goto wordt bestuurd door een dictator met bizarre ideeën. Zo laat hij kinderen kijken naar openbare executies en criminelen met elkaar vechten in het theater. Voor iedereen is er een levenslange baan waarin ze echter vooral nederig moeten zijn en zelf niets te vertellen hebben. Op zekere dag komt een man die in het theater moet vechten om
gratie vragen bij de vrouw van de dictator. De echtgenote strijkt met de hand over haar
en geeft de man een baan in de stallen van de dictator. Maar dan begaat hij een moord...

DVD Specificaties:
Regisseur: Walerian Borowczyk
Acteurs: Jean-Pierre Andréani, Ari Arcadi
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Mono
Aspect Ratio: 4:3 (1.33:1)
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 93 minuten

Extra's:
• Original Theatrical TrailerCOMMENT J'AI TUÉ MON PÈRE
Releasedatum 17 februari 2005

Jean-Luc, dokter in de geneeskunde, is zowel in zijn beroep als in de liefde gelukkig. Hij is ervan overtuigd dat hij zijn vader Maurice is vergeten. Een vader die al zolang afwezig is en die zo weinig van zich liet horen... Ineens duikt Maurice weer op. Terug van een lange reis en verbanning. Zonder enige spijt en wroeging. Gevoelloos en met ironische glimlach kijkt hij om zich heen. Hij toont geen berouw en zonder enige onzekerheid bekijkt en beoordeelt hij Jean-Luc’s leven. Maar met welk recht?

Hoofdrolspeler Michel Bouquet ontving voor zijn vertolking van Maurice een presigieuze César.

DVD Specificaties:
Regisseur: Anne Fontaine
Acteurs: Michel Bouquet, Charles Berling, Natacha Régnier
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• FilmographiesMARIE-JO ET SES DEUX AMOURS
& LA VILLE EST TRANQUILLE

Releasedatum 17 februari 2005

MARIE-JO ET SES DEUX AMOURS

Marie-jo is gelukkig met haar echtgenoot Daniel, maar valt desondanks voor de charmes van de romanticus Marco. Het leidt tot een geheim dubbelleven dat ze niet langer vol kan houden. Marie-Jo weet dat ze een pijnlijke keuze zal moeten maken maar is er niet toe in staat. Als Daniel erachter komt dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie heeft besluit hij dat voor zich te houden. Ook Marco is op de hoogte van Marie-Jo’s echtgenoot, maar berust zich in zijn lot.

DVD Specificaties:
Regisseur: Robert Guédiguian
Acteurs: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Drama
Audio: Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 124 minuten

Extra's:
• Original Theatrical trailer
• Interview met Ariane Ascaride
• Filmographies
• verwijzing naar 2e disc: La Ville est Tranquille

LA VILLE EST TRANQUILLE

Michèle werkt in een visfabriek waardoor ze haar werkloze echtgenoot en tienerdochter Fiona kan onderhouden. Fiona is zelf ook al moeder en tevens heroïneverslaafde en
prostitueé. Door haar verslaving kan Fiona steeds minder werken en Michèle helpt haaar door zelf sexuele diensten te verlenen waardoor ze drugs voor haar dochter kan kopen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Robert Guédiguian
Acteurs: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Drama
Audio: Dolby Stereo
Aspect Ratio: 16:9 (1.66:1)
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 127 minutenA LA PETITE SEMAINE
Releasedatum 17 februari 2005

Jacques, een gangster met gentleman allures, is nog maar net vrijgekomen uit de gevangenis. In zijn stamcafé verwelkomt iedereen hem met open armen, vooral Francis met wie hij altijd al goed kon opschieten. Jacques maakt er ook kennis met Didier, een
nieuwkomer in het milieu, die ongeduldig wacht tot hij zijn eerste slag kan slaan. Die gelegenheid komt sneller dan verwacht...

DVD Specificaties:
Regisseur: Sam Karmann
Acteurs: Gérard Lavin, Jacques Gamblin, Clovis Cornilla
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Drama
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Original Theatrical trailer
• Behind the scenes
• Director's Biography
• FilmographiesDOWN TO THE BONE
Releasedatum 17 februari 2005

Een jonge vrouw, gevangen in een slecht huwelijk, heeft veel moeite om naast haar eigen problemen ook nog haar twee kinderen op te voeden...

DVD Specificaties: (onder voorbehoud)
Regisseur: Debra Granik
Acteurs: Vera Farmiga, Hugh Dillon
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0
Aspect Ratio 16:9
Disc Format DVD-9
Feature Length: 101 minuten

UIT HET ARCHIEF