:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MILLENNIUM SEIZOEN 3
PERSBERICHT: MILLENNIUM SEIZOEN 3
Bron: Fox - Datum: 2005-01-11 - Geplaatst door: Werner
MILLENNIUM SEIZOEN 3
3de seizoen van de spannendste reeks ooit!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 26 januari in knappe collector's edition dvd

Millennium is één van de beste thrillerreeksen die we ooit op het kleine scherm te zien kregen. Nu dit afsluitende seizoen ook op dvd is verschenen, kan iedereen zich voor de thuisbioscoop nestelen - misschien beter niet alleen - voor een afdaling in het duistere universum van Millennium.



Het verhaal
In het derde seizoen van de Millennium-reeks heeft Frank Black zich afgekeerd van de Millennium Group, waarvan hij de ware, boosaardige aard heeft ontdekt. Hij keert terug naar het FBI en zorgt na de dood van z'n vrouw Catherine alleen voor z'n dochter.
Een aantal van de meest aangrijpende episodes werden geschreven door Michael R. Perry, met pareltjes als 13 Years Later, waarin veel humor zit, en duistere, beklemmende afleveringen zoals Collateral Damage en Nostalgia.
Klea Scott overtuigt als het nieuwe personage Emma Hillis en Lance Henriksen blijft opvallen als één van de sterkste acteurs die we ooit zagen in televisieproducties. ook Jordan Black acteert uitstekend.

Drie seizoenen vol onovertroffen horror en spanning
Om ten volle van dit derde Millennium-seizoen te kunnen genieten, hoor je de twee voorgaande seizoenen gezien te hebben. Dan wordt direct duidelijk dat dit een bijzonder hoogwaardige reeks is, met sterke scripts en goed uitgewerkte karakters. Dat heeft alles te maken met het grote talent van Chris Carter, de bedenker van Millennium en ook de geestelijke vader van de succesreeks The X-Files.
Overigens zit er in dit derde seizoen een knipoog naar de X-Files: in aflevering Millennium krijgt Frank Black de hulp van Mulder en Scully,

Werken als profiler
Millennium is sterk geïnspireerd op de echte profilers van het FBI om de rol van Frank Black in te vullen. Profilers zijn gedragsspecialisten die in de huid van gestoorde misdadigers kruipen. Ze houden zich niet bezig met misdrijven waarvan de motieven duidelijk zijn. Hun werkterrein zijn de drijfveren van serie-moordenaars, verkrachters, kindermoordenaars, enzovoort. De uitdaging voor de profiler is in de schoenen van dergelijke psychopaten te gaan staan, maar toch een objectieve kijk op de werkelijkheid te bewaren.

Lance Henriksen
Hoofdrolspeler Lance Henriksen (o 1940) staat al sinds de jaren zestig op de planken en heeft in een waaier van producties meegespeeld. In de jaren '70 zien we hem opduiken in de klassiekers Dog Dag Afternoon, Close Encounters Of The Third Kind en Omen II. In de jaren '80 verschijnt zijn scherpe gezicht in Aliens en The Terminator en speelt hij ook mee in de tv-reeks Streets Of Justice. In 1996 krijgt Henriksen de hoofdrol in Millennium, en in 2000 wordt hij gecast voor Scream III. Al sinds het begin van z'n acteercarrière krijgt Henriksen vooral de 'zware' rollen van moeilijke, gekwelde en gewelddadige personages.

Productinformatie
Koopdvd collector's edition boxset (6 discs)
Titel: Millennium
Releasedatum: 26 januari
Genre: tv-reeks
Leeftijd: 16
Speelduur: ca. 18 u.
Geluid: Engels, Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 4x3 (1.33:1)
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands

Extra's dvd:
• Audiocommentaar op een aantal afleveringen
• Documentaire "Order in Chaos" (ca. 55 min.)
• Featurettes
• TV-spots


Recent nieuws van dezelfde bron